Anderlecht laat geen spaander heel van Beveren

ZONDAG, 6 MEI 2007, 22:23 - Michaël

RSCA ontmoette thuis een zwak Beveren. Geen wonder dat Anderlecht de overwinning kon vieren met wel zeer overtuigende 8-1 cijfers. De druk die Genk op paars-wit zette door te winnen op Lokeren heeft dus geholpen.

Anderlecht veroverde al snel terug de leidersplaats. Reeds in de eerste minuut opende Frutos de score: 1-0 en het begin van een paars-witte invasie. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en Anderlecht bleef drukken. Die druk resulteerde in nog een doelpunt. Dit keer was het Boussoufa die op aangeven van Hassan de bal kon binnen koppen: 2-0.
Een veilige voorsprong maar de Brusselaars waren nog niet tevreden en maakten vlak voor de rust nog een doelpunt. Weer was het Boussoufa die nu ook weer bediend werd door Hassan: 3-0 en wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Beide ploegen begonnen aan de 2e helft zonder wissels. Bij Anderlecht wierp dit vruchten af want al snel scoorde Mbark Boussoufa zijn 3e van de avond 4-0. Beveren bakte er zowel in de aanval als in de verdediging niets van. Legear en Wasilewski hadden de 5-0 aan het voeten maar de scheidsrechter zag buitenspel.

Met nog een half uur te spelen haalde Vercauteren Frutos naar de kant en mocht Mbokani, die in zijn vorige invalbeurten een goede indruk naliet, invallen. Het was toch niet altijd éénrichtingsverkeer want eenmaal moest Zitka plat op een schot van Topka. Ondertussen mocht ook Walter Baseggio het veld betreden en kreeg Boussoufa een applausvervanging. Toch kreeg Beveren zijn goaltje; Seka trapte een vrije trap mooi binnen: 4-1.
Mbokani bevestigde zijn vorm met een doelpunt op tien minuten van het einde: 5-1. Het werd zelfs nog 6-1 na een penalty van Hassan. Een ware afstraffing werd het voor Beveren. En nog was het niet gedaan: 7-1 op naam van Mbokani na een voorzet van Wasilewski, een ware doelpuntenkermis. Bwa ja, waarom niet: 8-1, en weeral was het Mbokani. Indien het doelpunt van Hassan er niet tussen zat kon de jonge speler een zuivere hattrick vieren. Anderlecht wint de match met 8-1, meteen ook de ruimste zege dit seizoen voor paars-wit.

Volgende opdrachten: de bekerwedstrijd op Standard en dan zaterdag de competitiewedstrijd tegen Brussels.

Score: 8-1
Doelpunten: 1' Frutos 1-0, 34' Boussoufa 2-0, 45' Boussoufa 3-0, 52' Mbark Boussoufa 4-0, 75' Romeo Affessi 'Seka' 4-1, 78' Dieumerci Mbokani Bezua 5-1, 83' Ahmed Hassan 6-1; 85' Mbokani 7-1, 89' Mbokani 8-1

Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Van Damme, Juhasz, Von Schlebrügge, Deschacht, Biglia (76' Cheik Ismael Tiote, Hassan, Legear, Boussoufa (75' Baseggio) , Frutos (61' Dieumerci Mbokani Bezua)
Beveren: Giacomi, Lardenoit, Theunis (41' Laurent Macquet), Van Hoyweghen, Tokpa, Mahan, Snoeckx, Seka, Ouattara, Tamla, Dissa