Anderlecht wint eenvoudig van Brussels

ZATERDAG, 12 MEI 2007, 21:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Eenvoudige zege, meer valt er niet te zeggen over deze overwinning. 6-0 werd het in het Astridpark, de straffe woorden van Brussels voorzitter Vermeersch hebben contra-productief gewerkt. Oh ja, bijna vergeten: RSCA IS KAMPIOEN!


Beide ploegen begonnen afwachtend aan de eerste helft. Ondanks dat Tchité fit bevonden werd startte Mbokani aan de aftrap. Trouwens, Vermeersch, voorzitter van Brussels, was nergens in het stadion terug te vinden. Misschien had hij gelijk om de wedstrijd op tv te volgen want Brussels kwam er niet aan de pas in het Vanden Stockstadion. Al na zeven minuten kon Hassan de 1-0 op het scorebord zetten. Tien minuten later werd die score al verdubbeld: Vrije trap van Biglia, Frutos kreeg heel veel ruimte en kopte hard binnen: 2-0. Het feest barstte toen al helemaal los bij de Anderlechtaanhang. Zeker nadat ze op het scorebord zagen dat Charleroi op Genk gescoord had.

Onder luid gezang van de paars-witsupporters begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Geen wissels bij Anderlecht, wel twee bij Brussels maar veel hielp dat niet. Brussels kon wel even dreigen toen Zitka de bal moest lossen, gelukkig was Pareja bij de pinken en kon hij erger voorkomen. Om de zege veilig te stellen ging paars-wit op zoek naar de 3-0. En die kwam er ook, met de hulp van Brussels en de scheidsrechter want Anderlecht kreeg een penalty en dat liet Biglia niet liggen: 3-0 en match gespeeld. Hassan kreeg wat hij dubbel en dik verdiende: een applausvervanging. De vraag of dit nu zijn laatste thuiswedstrijd voor Anderlecht was blijft nog altijd onbeantwoord.

Voor de supporters van Anderlecht was het spel nu niet meer belangrijk, enkel het resultaat in Genk–Charleroi telde nu nog. Zij zagen nog wel Mbokani gewisseld worden en dan volgde de verlossing: 0-2 in het Fenixstadion en Anderlecht nu met 100% zekerheid kampioen. Het feest barstte nu helemaal los en de champagne werd bovengehaald. En alsof dat nog niet voldoende was deed Anderlecht er nog een schepje bovenop: 4-0. Ook Daniël Zika kreeg van het hele stadion nog een staande ovatie, hij werd vervangen door Proto. Het werd zelfs nog een afstraffing voor Brussls want Tchité scoorde de 5-0 met een pareltje van een doelpunt. De afgang werd helemaal compleet voor Brussels nadat Tchité vanop de penalty stip zijn tweede van de avond binnenschoot.


Score: 6-0
Doelpunten: 07' Ahmed Hassan 1-0, 17' Nicolas Frutos 2-0, 62' Biglia (pen), 80' Colpaert 4-0 (own), 86' Tchité 5-0, 88' Tchité 6-0 (pen)

Anderlecht: Zitka (83' Proto), Wasilewksi, Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Hassan (63' Mohammed Tchité), Van Damme, Boussoufa, Frutos, Mbokani (73' Tioté)
Brussels: Cordier, Bruno (46' Zola Matumona), Colpaert, Petö, Owona, Culek, Le Postollec, Neva, Tehoue, Gorius, Bouchouari (46' Dieudonné Kalulika)

Geel: /
Rood: /
Scheidsrechter: Allaerts
Stadion: Constant Vanden Stockstadionanderlecht-online forum