Anderlecht onderuit op Bergen

ZATERDAG, 19 MEI 2007, 21:57 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het zat er toch een beetje aan te komen, de fut was er uit en de titel was toch binnen. Niet te verwonderen dat Anderlecht kopje onder ging bij Bergen want het was de thuisploeg die het best voor de dag kwam: 3-1 eindstand.


De laatste competitiewedstrijd eindigde dus wat in mineur voor de paars-witaanhang. Het leek er op dat de kampioenenviering in de spelers hun benen was geslagen. Niet echt veel verrassingen in de ploeg van Vercauteren, buiten dat Zitka aan de kant bleef en Proto nog eens mocht aandraven, helaas voor hem moest hij twee doelpunten slikken.

Het was Bergen dat na 25 minuten speeltijd de 1-0 binnentrapte. Amper een kwartier later verdubbelde ze die score: 2-0. Anderlecht kreeg maar een paar kansjes, zo trapte Tchité de aansluitingstreffer hoog over. De 2e helft begon zonder wissels maar Anderlecht probeerde toch iets aan de achterstand te doen en de meegereisde supporters – en ook die in het Astridpark - toch te plezieren. Maar het wou niet echt lukken en ze mochten van geluk spreken dat Bergen nog niet vaker gescoord had.

Wel kon RSCA af en toe eens dreigen, zo ondermeer bij een verre ingooi van Wasilewski die Mbokani maar nipt over kopte. Anderlecht verhoogde de druk maar Bergen kon goed stand houden en bleef gevaarlijk op de counter en enkele keren was de 3-0 dichtbij. Anderlecht kon dankzij een penalty nog de aansluitingstreffer in de netten werken maar vlak na aftrap scoorde Bergen tegen: 3-1.

Door deze 3-1 leed Anderlecht zijn 3e nederlaag van het seizoen. Gelukkig waren de prijzen al uitgedeeld maar het is natuurlijk geen mooi geschenk voor de supporters.

Score: 3-1
Doelpunten: 25' Mohamed Dahmane 1-0, 37' Ilja Stolica 2-0, Tchité 2-1 (pen), Mohamed Dahmane 3-1

Bergen: Cédric Berthelin, Frédéric Jay, Roberto Mirri, Daré Nibombe, Alessandro Cordaro, Wilfried Dalmat, Benjamin Nicaise (70' Eric Rabésandratana), Hocine Ragued, Michaël Wiggers, Mohamed Dahmane, Ilja Stolica (43' François Zoko)
Anderlecht: Silvio Proto, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski (66' Mbo Mpenza), Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Jonathan Legear (78' Roland Lamah), Dieumerci Mbokani Bezua (78' Walter Baseggio), Mohammed Tchité

Geel: 60' François Zoko, 76' Michaël Wiggers
Rood: /
Scheidsrechter: Breda
Stadion: Charles Tondreauanderlecht-online forum