Anderlecht wint niet van Charleroi

ZATERDAG, 29 SEPTEMBER 2007, 21:53 - Michaël

Anderlecht kan niet meer winnen. Paars-wit ging thuis met 0-1 verliezen van Charleroi. Het bestuur heeft nog wel het vertrouwen in de trainer maar de supporters beginnen meer en meer te morren en dropen voor affluiten af.

Anderlecht had wat goed te maken na de 1-1 tegen Genk, al speelden ze er een degelijke wedstrijd. Ook nu tegen Charleroi begon Anderlecht uitstekend. De persboycot wierp duidelijk vruchten af want al van bij het begin was het praktisch eenrichtingsverkeer. Paars-wit creëerde kansen met hopen maar het leer weigerde in de netten van de tegenstander te belanden.

Op het half uur belandde de bal dan wel in het doel van Laquait maar de Nederlandse referee zag buitenspel, onterecht zo bleek. De troepen van Vercauteren bleven zoeken naar de openingstreffer maar het was Charleroi dat kon scoren. Totaal onverwacht en onverdiend opende Smolders de score vlak voor het affluiten van de eerste helft: 0-1.

Opdracht in de tweede helft: scoren. Maar dat was moeilijker voor de thuisploeg dan gedacht, vooral omdat er vooraan te weinig volk was om Laquait het moeilijk te maken. Hassan kwam wel regelmatig vrij maar kon zelf de bal nooit afleggen of trappen. Pas een kwartier in de tweede helft kwam er een degelijke opening en werd er gescoord door Pareja maar deze keer floot de scheidsrechter terecht buitenspel. Met nog 10 minuten te spelen bleef Anderlecht proberen maar de fut was er helemaal uit. Enkele minuten voor tijd kreeg Van Damme nog een kans om te scoren maar trapte de bal wild naast.

De eerste verloren wedstrijd van dit seizoen betekent meteen de eerste verloren thuiswedstrijd in twaalf maanden. De crisissfeer die sinds enkele weken in Anderlecht heerst blijft op deze manier hangen. Donderdag staat Rapid Wien te wachten voor het belangrijke duel in de UEFA Cup. De vraag is of dit Anderlecht er klaar voor is.