Anderlecht wint met 2-3 na thriller

ZATERDAG, 7 FEBRUARI 2004, 20:06 - Skyhawk

Anderlecht heeft de verplaatsing naar Beveren overleefd. Paars-wit miste tal van mogelijkheden en kwam zo op een 2-0 achterstand te staan. Toch kon deze scheve situatie nog rechtgezet worden.

Beveren begon onbezorgd aan de match. Het had het meeste balbezit, maar Anderlecht herstelde al snel het evenwicht. Toch was het Kaiper die vlak voor het halfuur de thuisploeg op voorsprong bracht na een dekkingsfout in de Anderlecht-defensie.
Anderlecht gaf geen enkele kans meer weg voor rust, maar was zelf onmondig voorin. Een donderpreek van trainer Hugo Broos moet het geweest zijn in de kleedkamer.

Na de rust gooide Anderlecht er de beuk in, maar miste tal val kansen en kreeg zo plots het deksel op de neus. Kaiper ging op wandel in de Anderlecht-defensie en vond Romaric die niet twijfelde: 2-0.
Anderlecht kreeg nog talloze open kansen, maar iedereen miste tot de 76e minuut. De ingevallen Aruna bracht Anderlecht op 2-1 en het doel van Beveren werd verder belegerd.
Eerst was het Iachtchouk die de bal mooi over doelman Copa wipte. Vijf minuten voor tijd zorgde Baseggio voor de euforie. Hij knalde de bal vanop 16 meter in de linkerbovenhoek.

Doelpunten: 27' Kaiper 1-0, 57' Romaric 2-0, 75' Aruna 2-1, 79' Iachtchouk 2-2, 85' Baseggio 2-3

Beveren: Copa, Eboué, A.Né, Stepanovs, Boka, M.Né, Sanogo, Péhé, Junior (89' Diallo), Romaric, Kaiper
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Hendrikx, (65' Aruna), Hasi, Baseggio, Zetterberg, Seol, Iachtchouk
Rode kaarten: Geen? Na affluiten deelde Romaric een vuistslag uit aan Deschacht
Scheidsrechter: De Bleeckere