Anderlecht - Pan. Athene : 2-0

DONDERDAG, 27 FEBRUARI 2003, 00:01 - Newssystem

Anderlecht is gewipt in de Uefabeker. Het wist een 3-0-nederlaag van een week geleden net niet om te buigen. Panathi-naikos hield het in Brussel op 2-0.

Met een groot hart, Zitka in doel en Seol en Mornar op de bank ging Anderlecht de Griekse bezoekers tegemoet, al duurde het even voor de motor aansloeg. De thuisploeg had overwegend balbezit, maar de Grieken maakten net genoeg fouten om het tempo uit het duel te halen.
Twee grote kansen cre?erde Anderlecht voor de rust: de diepgestuurde Aruna schoot zwakjes en Nikopolidis tikte Ilic' kopbal erg knap vanonder de lat.
Na de rust na paars-wit het commando over de partij. Het kwam zwaar opzetten en kon 20 minuten voor tijd scoren. De 2-0 volgde al snel. De Grieken raakten volledig in paniek en Anderlecht was dicht bij de 3-0, maar zo ver kwam het spijtig genoeg niet.

Anderlecht :Zitka, Doll, De Boeck, Tihinen, Ilic, Lovr? (57' Seol), Baseggio, Vanderhaeghe, Kolar, Aruna, Jestrovic
Pan. Athens :Nikopolidis, Seitaridis, Vokolos, Goumas, Kyrgiakos, Fyssas, Michaelsen (61' Konstantinidis), Basinas, Karagounis (88' Saric), Liberopoulos, Olisadebe (80' Konstantinou)

goals :72' Jestrovic 1-0, 83' Jestrovic 2-0
geel :17' Leonidas Vokolos, 28' Aruna Dindane, 34' Martin Kolar, 36' Nikos Liberopoulos, 75' Sotirios Kyrgiakos
rood : 43' Vokolos (2 x yellow), 88' Konstantinidis
Scheidsrechter :Fandel (GER)