Genk-RSCA: 1-1

WOENSDAG, 13 MAART 2002, 00:01 - Newssystem

Genk en Anderlecht blijven de titelstrijd aangaan met Brugge. Het topduel eindigde op 1-1. Club heeft nu 3 punten meer dan Genk en 5 meer dan Anderlecht.

In een evenwichtige, maar vrij gesloten eerste helft waren de echte kansen op 1 hand te tellen. Pas na een halfuur kon Aruna Moons op de proef stellen. Anderlecht liep met z'n vijven achterin maar speelde niet defensief. Genk probeerde wel, maar benutte de flanken te weinig.
Toch werd er voor de rust nog twee keer gescoord: Thijs kreeg plots de bal voor de voet en via een Anderlecht-lijf verdween de bal achter De Wilde. Met die voorsprong leek Genk te gaan rusten.
Echter, het was slechts schijn: Skoko trok lichtjes aan Baseggio en De Bleeckere legde de bal op de stip. Baseggio zette de strafschop zelf om: 1-1. Al bij al was dat ook een billijke stand.
Het spelbeeld veranderde niet in de 2e helft, maar Anderlecht kwam wel goed weg toen Thijs een vrije trap afvuurde, maar de bal spatte uit elkaar op de kruising. Genk leek toen de bovenhand te hebben, maar kon niet echt dreigen.
Plots drong Anderlecht de laatste tien minuten nog fel aan. Eerst redden Moons en Leenders (op de lijn), dan miste Aruna en daarna trapte De Boeck tegen de lat. Het bleef 1-1 en dus doet leider Club Brugge eigenlijk de beste zaak.