Kranten lovend voor RSCA

ZONDAG, 23 MAART 2003, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft het prestigeduel tegen Club Brugge met 5-1 gewonnen. De leider heeft nu nog 11 punten voorsprong op de Brusselse club, die opnieuw tweede is.

Coach Sollied verkoos Smolders in de spits boven S?ternes en Club moest het initiatief meteen aan Anderlecht laten. Vooral Aruna dribbelde zich weer in de kijker en zadelde Verlinden met werk op. Net voor het halfuur lepelde de Ivoriaan de bal over de Brugse defensie en Lovr? trapte knap in doel. Clubs reactie mocht er zijn: Ceh lokte een fout uit en borstelde de vrijschop mooi in de hoek. Het stond prompt 1-1.
Toch dikte Anderlecht nog voor de rust aan tot 3-1: Jestrovic maaide de bal met de hand in de verste hoek en zette een penalty om na Maertens' trekfout. Verdiend, moest ook Brugge toegeven. De gretigheid waarmee Anderlecht speelde, was opmerkelijk. Brugge kreeg voorin geen voet aan de grond en toen de verdediging Junior een wandeling liet maken, stond het al 4-1: het was ??n en al jubel en jolijt in het Astridpark. Niks bleef Brugge bespaard. Aruna bekroonde zijn goeie match met een goal: 5-1 en dat was het. Brugge werd vernederd en verloor voor de 2e keer op rij.

Uitslag:5 - 1

RSCA: Zitka, Doll, De Boeck, Tihinen, Deschacht, Lovre (87 'Zewlakow), Baseggio, Junior, Kolar ('85 Seol), Jestrovic (88' Mornar), Aruna
(Bank: Crasson, Iachtchouk, Seol, Mornar, Ilic, Zewlakow, Milojevic)
Brugge: Verlinden, De Cock, Clement, Maertens (62' Serebrennikov), Van der Heyden, Englebert, Simons, Ceh, Verheyen (46' S?ternes) , Smolders (62' Stoica), Mendoza
(Bank: Stijnen, Ristic, De Brul, Serebrennikov, Stoica, Cornelis, S?ternes)

Goals: 28' Lovre 1-0, 38'Ceh 1-1, 43' Jestrovic 2-1, 44' Jestrovic 3-1 (pen), 58' Junior 4-1, 75' Aruna 5-1
Geel: 32' Gert Verheyen, 64' Ga?tan Englebert
Rood:
Scheidsrechter: Verbist