Anderlecht verzekert de 3e plaats

ZONDAG, 28 APRIL 2002, 00:01 - Newssystem

Anderlecht behaalde op de valreep een 0-1 overwinning tegen Lokeren. MacDonald scoorde in de slotfase. Standard verloor tegen AA Gent (0-1), en hierdoor is paars-wit zeker van de 3e plaats. De Oost-Vlamingen zijn nu 4e op 6 punten.

Racing Genk werd kampioen na hun gelijkspel tegen Westerlo en na 5-3 verlies van Brugge op STVV.
Verslag:
Anderlecht heeft zich definitief verzekerd van Europees voetbal na een zuinige zege bij Lokeren: 0-1.
In een 1e helft zonder veel bezieling waren de kansen schaars, al hadden Hendrikx en De Bilde de score kunnen openen. Maar telkens hield een attente Dabanovic zijn netten schoon. Lokeren had dan weer geen geluk toen een knap schot van Zoundi op de lat uiteenspatte.
Ook na de rust was het meeste balbezit voor de bezoekers en loerde Lokeren op de counter. Opnieuw kon De Wilde rekenen op hulp van de lat op een schot van de Beule. In de eindfase kopte MacDonald Anderlecht naar de Uefabeker.