Anderlecht behoudt maximum

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zopas gewonnen van La Louvière. Een hoogstaande match was het niet en paars-wit kon enkel winnen met werkvoetbal.
Vooral op het middenveld draaide het vierkant en zo kreeg de landskampioen geen greep op de wedstrijd.

Er werden weinig kansen gecreeerd en La Louvière speelde goed mee aan het lage tempo van RSCA.
De spitsen Aruna en De Bilde probeerden wat ze konden, maar door de stugge mandekking waren ze altijd in de minderheid.
Toch kwamen de Brusselaars nogal gelukkig op voorsprong. De Boeck kopte na een hoekschop richting doel, waar een verdediger van "de Wolven" zijn eigen keeper verraste. 0-1 dankzij een own goal.
Even later kon de thuisploeg echter tegenscoren. Na een mistasten in de verdediging, kon Ouedec de gelijkmaker voorbij De Wilde tikken.
In de tweede helft kwam Mornar in de ploeg, maar een grote verandering bracht dit niet te weeg. Paars wit had nog altijd moeite om door de verdediging te breken, maar uiteindelijk kon Aruna na wat duw-en trekwerk de 1-2 binnenkoppen.
Enkele minuten later kwam ook Hendrikx aan een goede kans maar het was de ingevallen Iachtchouk die kon binnenkoppen na een voorzet van Mornar.
1-3 en dit was meteen ook de eindstand.