Anderlecht neemt goede start

ZATERDAG, 11 AUGUSTUS 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft zijn eerste competitie match gewonnen tegen Antwerp.
Voor een zo goed als uitverkocht stadion nam paars wit de beste start. De eerste dreiging kwam van een schot van Hendrikx, dat net naast ging.

Na zo'n 10 minuten kwam ook Antwerp in de partij. Paar-wit had nog altijd wel het meeste balbezit, maar kwam toch goed weg toen Filip de Wilde een bal op de lat zag vallen.
Anderlecht kon van zijn kant opnieuw dreigen via Hendrikx, Aruna en Seol die drie open kansen miste (dankzij een uitstekende Klak).Na de rust, kwamen De Bilde en Mornar in de ploeg en dit rendeerde meteen. Het tempo ging omhoog en Anderlecht was technisch ook veel beter dankzij de positie wissels van Anthuenis.
Hierdoor kon Hendrikx doorgaan vanop zijn flank en hij scoorde de 1-0 met een prachtig afstandsschot!
Antwerp leek aangeslagen en geraakte er niet meer uit. Even later werd Aruna onderuit getrapt in de 16 meter. Penalty! Het publiek scandeerde de naam van Gilles De Bilde en het was ook hij die de penalty nam en scoorde.
Paars-wit bleef echter doorgaan en Mornar zorgde voor spectakel met enkele goede acties en voorzetten. Het was nochtans hij die een zo goed als open goal miste, wat Iachtchouk hem even later nadeed.
De 3-0 kwam er dan toch langs Gilles De Bilde die alleen kon doorgaan. Hij schoof beheerst de 3-0 onder Klak door.
Antwerp kreeg dan nog een licht toegekende strafschop maar Filip De Wilde redde knap. Zo bleef de stand op 3-0. Een goede start voor paars-wit dus.