Anderlecht verslaat Halmstad

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft Halmstad verslagen met 2-3. Het gaat hier om de heenmatch van de laatste Champions League voorronde. Een goede uitgangspositie voor Anderlecht dus voor de terug match op 22 augustus.

De match begon goed voor Anderlecht, dat de eerste kans versierde langs een vrij matige Aruna. Maar na goed 5 minuten nam Halmstad het commando over en dit resulteerde in een eerste goal. Na een mistasten in de verdediging kon Svensson simpel de 1-0 binnen schuiven.
Paars-wit kreeg in de eerste helft geen voet aan de grond en kwam verschillende keren goed weg!
Na de rust keerde het tij. Na enkele minuten kon Seol de 1-1 binnenkoppen na goed voorbereidend werk van Hendrikx. Even later kwamen de Brusselaars zelfs op voorsprong. Hasi mocht een vrij trap nemen en deze draaide rechtstreeks binnen. De Zweedse keeper werd door de inlopende Aruna op het verkeerde been gezet, maar hij raakte de bal niet.
Halmstad kwam dan nog terug tot 2-2 via Selakovic, maar de ingevallen Mornar legde de 2-3 eindcijfers vast na een knappe actie...
DOELPUNTEN: 14' M. Svensson 0-1, 56' Seol 1-1, 62' Hasi 1-2, 76' Selakovic 2-2, 89' Mornar 2-3