Nieuws met tag "1B"


 31-12-2023 

Q&A: Anderlecht seizoen 2023-2024

Q&A: Anderlecht seizoen 2023-2024

De medewerkers van Anderlecht-online krijgen de kans om tijdens de winterstop enkele vragen te beantwoorden over de prestaties van Anderlecht in het huidige seizoen. Vandaag bijt TCV de spits af. Lees verder »



 27-12-2023 

Selectie: Hazard en spits Ure present tegen Cercle

Selectie: Hazard en spits Ure present tegen Cercle

Anderlecht heeft zopas een selectie van twintig spelers vrijgegeven voor de partij van vanavond tegen Cercle Brugge. Jan Vertonghen is zoals verwacht daar niet bij. Wel van de partij zijn Thorgan Hazard en Robbie Ure (foto). Voor de Schotse spits zijn eeste selectie voor de A-ploeg. Lees verder »



 23-12-2023 

Anderlecht werkt aan oplossing voor Arnstad

Anderlecht werkt aan oplossing voor Arnstad

Een van de spelers die dit seizoen nauwelijks aan spelen komt door de toegenomen concurrentie is Kristian Arnstad. De jonge Noor is nog altijd maar twintig, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stroeykens lijkt hij geen of weinig vooruitgang te boeken. Volgens Het Laatste Nieuws zoekt Anderlecht naar een oplossing en is een definitieve transfer ook niet helemaal uitgesloten. Lees verder »


Selectie: Met een aantal nieuwe namen

Selectie: Met een aantal nieuwe namen

Brian Riemer moet een beetje puzzelen in de voorlaatste wedstrijd van 2023. Door de schorsing van Debast, de twijfel omtrent Vertonghen en afwezigheid van Hazard en Amuzu komen er enkele nieuwe namen in de kern. Centrale verdediger Lucas Lissens maakt deel uit van de selectie, net als flankaanvaller Nilson Angulo die goed presteert bij de RSCA Futures dit seizoen. Arnstad maakt ook terug deel uit van de selectie. Lees verder »



 13-12-2023 

Anderlecht geïnteresseerd in Ajax-Belg Idumbo

Anderlecht geïnteresseerd in Ajax-Belg Idumbo

De Waalse transferjournalist Sacha Tavolieri meldt vandaag in een podcast op Youtube dat Anderlecht erg geïnteresseerd is in Stanis Idumbo. Deze 18-jarig Belg komt momenteel uit voor Ajax II in de Nederlandse tweede afdeling en staat te boek als een groot talent. Lees verder »



 02-12-2023 

Verschaeren: "Het voelde supergoed"

Verschaeren:

Acht maand na die ongelukkige fase op Oud-Herverlee Leuven stond Yari Verschaeren gisteren opnieuw op het veld. Vroeger dan verwacht want initieel was hij out tot 2024. Gisteren kreeg hij een invalbeurt van een halfuurtje en dat voelde "supergoed", volgens de Ket.  Lees verder »



 30-11-2023 



 29-11-2023 

Optimisme over terugkeer geblesseerden

Optimisme over terugkeer geblesseerden

RSC Anderlecht heeft momenteel Francis Amuzu, Kasper Dolberg, Thorgan Hazard en Yari Verschaeren op de geblesseerden lijst. Verschaeren speelde al mee met de Futures ondertussen, dus lijkt een terugkeer nakende, al wil men vooral geen risico's nemen. Lees verder »



 28-11-2023 


 26-11-2023 

Transfer Goto zo goed als rond

Transfer Goto zo goed als rond

De transfer van de Japanse spits Keisuke Goto zou volgens La Dernière Heure en het Japanse Sponichi afgerond zijn. De 18-jarige targetspits zou te gast zijn geweest op Neerpede. Anderlecht zou 1,85 miljoen euro betalen aan Goto die speelde bij promovendus Jubilo Itawa in de Japanse tweede klasse. De officiële aankondiging zou niet lang meer op zich laten wachten. Lees verder »



 24-11-2023 

"Hopelijk na Zulte licht helemaal op groen voor Yari"

Het wordt een avond waar heel Anderlecht naar uitkijkt zaterdag: de terugkeer van Yari Verschaeren bij de RSCA Futures. Op zijn persconferentie loofde Brian Riemer de medische staf en Verschaeren voor het werk van de voorbije maanden. "Yari zijn revalidatie was een rechte lijn vooruit. Hij kende geen enkele terugval." Lees verder »



 17-11-2023 

Verschaeren: "Na winterstop wil ik 100 procent zijn"

Verschaeren:

Dolgelukkig was Yari Verschaeren gisteren bij zijn wederoptreden na acht maanden blessureleed. Tegenover de kranten vertelde hij nog meer dan in zijn gesprek met VTM (dat u gisteren al kon lezen). "De knie voelde goed en ook mentaal zat het snor", aldus de nummer tien van Anderlecht. Lees verder »


 14-11-2023 

Japanse spits Goto dicht bij Anderlecht

Japanse spits Goto dicht bij Anderlecht

Anderlecht staat volgens Het Laatste Nieuws dicht bij de komst van de jonge Japanse spits Keisuke Goto. De 18-jarige speelde in de Japanse tweede klasse en is jeugdinternational voor zijn land. Deze zomer waren er ook al geruchten over de komst van Goto. Lees verder »


 12-11-2023 

Verschaeren: "Het gaat goed met mij"

Verschaeren:

Tijdens zijn blessure sprak Yari Verschaeren amper met de pers, maar bij Sporza heeft hij nu een reactie gegeven op het nieuws over zijn nakende wederoptreden. "Het gaat goed met mij", zo vertelde hij via telefoon. "Ik verteer de groepstrainingen goed." Lees verder »


 10-11-2023 

 09-11-2023 

Verschaeren traint opnieuw mee

Verschaeren traint opnieuw mee

Zien we Yari Verschaeren dit jaar nog spelen, die kans bestaat. De middenvelder traint ondertussen voluit mee en ondervindt tot hiertoe geen hinder aan de linkerknie. Wellicht hervat hij de komende weken eerst bij de RSCA Futures.  Lees verder »


 08-11-2023 

Reedijk verkozen tot 'manager van de maand'

Reedijk verkozen tot 'manager van de maand'

Iedere maand huldigt de Pro League een 'Manager van de maand'. Marink Reedijk, coach van de RSCA Futures, heeft nu de prijs voor de maand oktober gewonnen. Hij haalt het voor Alexander Blessin (Union) en Miron Muslic (Cercle Brugge).  Lees verder »


 02-11-2023 

Degreef: "Fier op mijn eerste minuten"

Degreef:

Een debuut dat kan tellen. Tristan Degreef kreeg tegen La Louvière zijn eerste 45 minuten in het A-elftal van Anderlecht. Hij overtuigde iedereen, niet in het minst zijn coach. "Ik vond hem na de rust de beste speler op het veld", aldus Brian Riemer. Lees verder »


 27-10-2023 

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

Majeed Ashimeru zal ook dit weekend speelminuten maken bij de RSCA Futures. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. Volgens de coach heeft Ashimeru er meer aan om bij de Futures een groot deel van de wedstrijd te spelen dan om bij de A-kern dit weekend op de bank te zitten. Lees verder »


Officieel: Anderlecht en Fredberg verlengen hun samenwerking

Officieel: Anderlecht en Fredberg verlengen hun samenwerking

Jesper Fredberg heeft vandaag een nieuw contract bij Anderlecht getekend. De Deense CEO Sports, die een contract tot eind dit seizoen had, heeft nu een contract voor onbepaalde duur ondertekend. "Ik ben heel blij dat we ons werk kunnen verderzetten. Er staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten", aldus Fredberg. Lees verder »


 20-10-2023 

Ashimeru maakt morgen rentree bij Futures

Ashimeru maakt morgen rentree bij Futures

Na ruim twee maanden blessureleed is Majeed Ashimeru weer in staat om te voetballen. Alvorens in aanmerking te komen voor de A-ploeg, laat Brian Riemer hem eerst ritme opdoen bij de RSCA Futures. "Majeed zal morgen zijn eerste 45 minuten spelen bij de Futures", vertelde de coach vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »


 19-10-2023 

Colassin: "Ik wil de Futures helpen"

Colassin:

Antoine Colassin gelooft dat zijn ervaring in Nederland een geweldige leerervaring voor hem was. Hij hield van Heerenveen, dat hij omschrijft als een zeer open club, en hij genoot van elke wedstrijd. Lees verder »


 01-10-2023 

Futures spelen gelijk tegen negen man

Futures spelen gelijk tegen negen man

De RSCA Futures zijn in een spektakelrijke wedstrijd niet verder geraakt dan 3-3 tegen Lierse. Lierse speelde bijna 40 minuten met negen spelers en scoorde toch de gelijkmaker in de extra tijd via een own-goal. De Futures blijven met zes punten onderaan kamperen op plaats veertien in de stand. Lees verder »


 17-09-2023 

Blessure aan de ribben voor Schmeichel

Blessure aan de ribben voor Schmeichel

Het is door een blessure aan de ribben dat Kasper Schmeichel vandaag nog niet in de wedstrijdkern zat. Dat vertelde coach Brian Riemer na de partij tegen Kortrijk. Dinsdag ondergaat de doelman de nodige onderzoeken. Dan moet blijken hoe lang hij out is. Lees verder »


Schmeichel onzeker voor Kortrijk

Schmeichel onzeker voor Kortrijk

Volgens journalist Kjell Doms van Het Laatste Nieuws is aanwinst Kasper Schmeichel onzeker voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De Deense doelman is slecht neergekomen op training. Vandaag zal er worden gekeken hoe ernstig de blessure is. Dupé stond sowieso in doel en Coosemans kwam daardoor niet in actie met de Futures tegen Patro Eisden. Lees verder »


 06-09-2023 

Officieel: Ilay Camara naar RWDM

Officieel: Ilay Camara naar RWDM

Ilay Camara (20) verlaat Anderlecht en heeft een contract voor drie jaar en een optie voor een extra jaar getekend bij de buren van RWDM. De flankspeler tekende vorig jaar zijn eerste profcontract bij Anderlecht en speelde dertig wedstrijden voor de Futures. Lees verder »


Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

De Schotse 19-jarige aanvaller Robbie Ure, heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij RSC Anderlecht. Ure komt transfervrij over van Rangers FC, waar hij in de zomer van 2022 debuteerde in het eerste elftal. Lees verder »


 05-09-2023 

Ismaili tekent eerste profcontract

Ismaili tekent eerste profcontract

Behar Ismaili heeft zijn eerste profcontract bij Anderlecht getekend. De 18-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2025 aan Anderlecht verbonden. De Albanese Belg maakt sinds vorig jaar deel uit van de RSCA Futures. Lees verder »


 01-09-2023 

Ook Lissens naar Kortrijk?

Ook Lissens naar Kortrijk?

Volgens Het Laatste Nieuws geniet Lucas Lissens concrete interesse van KV Kortrijk. Vorig seizoen was Lissens nog vaste waarde en aanvoerder bij de RSCA Futures, dit seizoen kwam hij nog niet in actie. Lees verder »


Officieel: Butera naar Ajax

Officieel: Butera naar Ajax

De beloftevolle verdediger Ethan Butera ruilt Anderlecht voor Ajax. De 17-jarige zal daar terechtkomen bij Jong Ajax. Butera was een van de beloften die mogelijk zijn kans had kunnen grijpen in het eerste elftal. Hij wilde zijn contract, dat in juni 2024 afloopt, echter niet verlengen en daarom ziet Anderlecht zich genoodzaakt hem nu te verkopen. Lees verder »


 26-08-2023 

Selectie: Delaney erbij tegen Charleroi

Selectie: Delaney erbij tegen Charleroi

Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Charleroi. Daarbij voor het eerst nieuwkomer Thomas Delaney. Francis Amuzu, die twijfelachtig was, behoort ook tot de selectie. Lees verder »


 25-08-2023 

 24-08-2023 

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Transferjournalist Sacha Tavolieri stuurt het bericht de wereld in dat de Kortrijkse belofte Lars Montegnies op weg is naar Anderlecht. De 17-jarige middenvelder begon in de basis bij Kortrijk, maar zou zijn kansen op speelminuten beperkt zien door versterking die Kortrijk heeft gehaald. Montegnies zal in eerste instantie aansluiten bij de RSCA Futures. Lees verder »


 21-08-2023 

Winst in oefenmatch tegen Patro Eisden

Winst in oefenmatch tegen Patro Eisden

Anderlecht heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen tegen Patro Eisden met 1-0. Spelers die gisteren weinig of geen minuten maakten (zoals Augustinsson, Arnstad, Kana en Dreyer) en spelers uit de Futures stonden op het veld. Nilson Angulo scoorde het enige doelpunt voor rust na een al dan niet voorafgaande buitenspelfase. Lees verder »


 18-08-2023 

RSCA Futures pakken drie punten in Dender

RSCA Futures pakken drie punten in Dender

De RSCA Futures hebben na de nederlaag van vorige week gepast gereageerd met een 2-3 zege op het veld van Dender. Er werd maar liefst twaalf minuten extra time gegeven, maar de Futures wisten de zege mee naar huis te nemen.  Lees verder »


 17-08-2023 

Stassin: "Mijn liefde voor Anderlecht blijft intact"

Stassin:

Lucas Stassin keert zondag met Westerlo terug naar het Lotto Park. De 18-jarige spits had in dat stadion graag gespeeld in de Anderlecht-kleuren, maar na de komst van Brian Riemer zag hij geen toekomst meer bij paars-wit. "Ik heb nooit vertrouwen gevoeld, zelfs niet toen ik aan de lopende band scoorde in 1B." Lees verder »



Interesse in jonge Japanse spits

Interesse in jonge Japanse spits

Futbol de Samurais, een Spaanse pagina op X, meldt dat Anderlecht interesse heeft in een jonge Japanse aanvaller genaamd Keisuke Goto (18). Hij speelt momenteel bij Jubilo Iwata in de tweede klasse in Japan. Lees verder »


 13-08-2023 

Selectie: Flips meteen mee naar St-Truiden

Selectie: Flips meteen mee naar St-Truiden

Alexis Flips stapt vandaag al meteen op de bus voor de altijd lastige verplaatsing naar STVV. Verder in de selectie ontbreekt de naam van de geblesseerde Ashimeru, maar Debast (onzeker) en Kana zijn er wel bij. Monticelli vervoegt de selectie na zijn wedstrijd met de Futures van vrijdagavond. Lees verder »


 11-08-2023 

Beerschot te sterk voor de RSCA Futures (video)

Beerschot te sterk voor de RSCA Futures (video)

Vanavond is de Challenger Pro League gestart. De RSCA Futures misten hun start en gingen met 1-3 de boot in tegen Beerschot, dat andere Paars-wit. De Futures kwamen voor rust op voorsprong via Monticelli (foto), maar na rust trokken de bezoekers de scheve situatie helemaal recht. Lees verder »


 10-08-2023 

Alonzo Engwanda nieuwe aanvoerder RSCA Futures

Alonzo Engwanda nieuwe aanvoerder RSCA Futures

Alonzo Engwanda zal dit seizoen de aanvoerder zijn van de RSCA Futures. Dat maakte paars-wit vandaag bekend via sociale media. Engwanda is de opvolger van Theo Leoni, die de Futures achter zich heeft gelaten en nu volwaardig lid is van de A-kern. Lees verder »


Doelman Rutgeerts tekent eerste profcontract

Doelman Rutgeerts tekent eerste profcontract

Anderlecht heeft doelman Nicholas Rutgeerts een eerste profcontract laten ondertekenen. De 18-jarige doelman, die al sinds de U8 voor paars-wit speelt, ligt nu vast tot 2025. Dit seizoen zal hij deel uitmaken van de kern van de RSCA Futures. Lees verder »