Nieuws met tag "Andere"


 06-03-2021 

Donvil kandidaat voor Pro League

Donvil kandidaat voor Pro League

Jos Donvil is kandidaat om het zitje van Karel Van Eetvelt in de raad van bestuur van de Pro League over te nemen. Hij krijgt concurrentie van Walter Damen (Beerschot) en Harm Van Veldhoven (Lommel). Lees verder » 05-03-2021 

Lothar D'Hondt leidt RSC Anderlecht - KV Mechelen

Lothar D'Hondt leidt RSC Anderlecht - KV Mechelen

Zondag om 18.15 uur, ontvangt RSC Anderlecht KV Mechelen in het Lotto Park in het kader van de 30ste speeldag van de Jupiler Pro League. Lothar D'hondt mag deze wedstrijd in goede banen leiden, bijgestaan door lijnrechters Romain Devillers en Jimmy Cremers. Lees verder »


Interlandvoetbal wenkt voor doelman Hahn

Interlandvoetbal wenkt voor doelman Hahn

De FIFA heeft het licht op groen gezet voor Warner Hahn om uit te komen voor de nationale ploeg van Suriname. Mogelijk maakt hij nog deze maand zijn debuut. Bondscoach Dean Gorré nam Hahn alvast op in zijn voorselectie voor enkele WK-kwalificatiewedstrijden. Lees verder » 04-03-2021 

Nmecha kreeg de nodige tikken

Nmecha kreeg de nodige tikken

Het was opvallend, bij bijna elke actie werd Lukas Nmecha wel tegen de grond gewerkt door een Cercle-speler. Dat belette de spits wel niet om zijn vijftiende van het seizoen binnen te tikken op een assist van Albert Sambi Lokonga. Lees verder » 03-03-2021 

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Bram Van Driessche is aangeduid om de kwartfinale in de Beker van België tussen RSC Anderlecht en Cercle Brugge te leiden. Lijnrechters zijn Kevin Monteny en Yves De Neve. Wesli De Cremer is vierde official. Tijdens de kwartfinales is er geen VAR voorzien.  Lees verder »


Verbeke kijkt al naar zomermercato

Verbeke kijkt al naar zomermercato

Ook al zijn de mercato's achter de rug, dat wil niet zeggen dat Head of Sports Peter Verbeke het wat kalmer aan doet. Hij is al volop bezig om de zomermercato voor te bereiden. RSC Anderlecht is op zoek naar opties voor het middenveld en komt daarbij uit bij Rayane Aabid.  Lees verder »
 02-03-2021 

Standard stuurt boze brief naar RSC Anderlecht

Standard stuurt boze brief naar RSC Anderlecht

Na afloop van de wedstrijd Standard RSC Anderlecht, blokkeerde Standard-supporters de spelersbus van RSC Anderlecht. Reden: ze waren niet te spreken over de paars-witte vlaggen in de catacomben van Sclessin. Standard stuurde nu zelfs een boze brief richting Brussel.  Lees verder »


Video: Supporters vieren met spelers

Video: Supporters vieren met spelers

Supportersgroep Mauves Army deelde beelden van de viering met de spelers. Verder vragen ze iedereen die aanwezig was om de komende twee weken toch voldoende afstand te houden met andere mensen. Op de beelden is duidelijk dat iedereen de mondmaskerplicht respecteerde.  Lees verder »
 01-03-2021 

Verleng je abonnement gratis of steun de club

Verleng je abonnement gratis of steun de club

Abonnees kunnen hun abonnement nu al gratis verlengen voor volgend seizoen. Willen ze de club steunen dan kan je je abonnement gewoon betalen. Je krijgt ook nog de keuze om Mauve+ te worden. Daar zijn een paar voordelen aan verbonden.  Lees verder »


Buitenlandse clubs volgen Amuzu

Buitenlandse clubs volgen Amuzu

Francis Amuzu opende gisteren de score voor RSC Anderlecht. Een doelpunt vanuit een heel scherpe hoek. Goed voor zijn statistieken want die zijn op dit moment niet wat ze moeten zijn. Toch tonen verschillende buitenlandse club interesse in de vleugelaanvaller. Lees verder »


Lukaku: "Merci Anderlecht"

Lukaku:

Vreugde alom gisteren bij RSC Anderlecht. Maar niet alleen bij de huidige spelers en entourage ook bij Romelu Lukaku die gisteren zelf aan de bak kwam met Inter Milaan. Maar dat belette hem niet om na de wedstrijd zijn waardering te laten blijken op twitter.  Lees verder »


Afwachten voor Delcroix

Afwachten voor Delcroix

Kilian Sardelle kwam een kwartierje voor het einde Hannes Delcroix vervangen nadat die last had aan de enkel. Delcroix kreeg zelfs ondersteuning toen hij van het veld stapte. Het is nu afwachten op de verdere onderzoeken. Lees verder » 28-02-2021 

Warm welkom op Neerpede

Warm welkom op Neerpede

Op Neerpede wachten zo'n vijfhonderd supporters de spelersbus op met het nodige bengaals vuur. De spelers namen ook de tijd om te supporters, op veilige afstand, te bedanken en met hen mee te vieren.  Lees verder »


RSCA-supporters wachten spelersbus op

RSCA-supporters wachten spelersbus op

Ondertussen wacht de spelers van RSC Anderlecht een warm onthaal aan de poorten van Neerpede.  Een 200-tal supporters staat de spelersbus al zingend op te wachten. Het hoeft geen twijfel dat de supporters meer dan tevreden zijn met deze drie punten tegen aartsrivaal Standard.  Lees verder »


Spelersbus RSC Anderlecht geblokkeerd

Spelersbus RSC Anderlecht geblokkeerd

De gemoederen bij de Standard-supprters zijn nog niet gaan liggen. Nadat ze hun eigen spelers blokkeerden om het stadion te verlaten, is het nu aan de spelersbus van RSC Anderlecht. Twee uur na afluiten staat die nog steeds op de parking aan het stadion.  Lees verder »


Anderlecht duwt Standard nog wat dieper

Anderlecht duwt Standard nog wat dieper

Het waren hallucinante beelden voor de wedstrijden. Duizenden Standard-supporters die de afstandsregels niet respecteerden en ook van mondmaskerplicht was geen sprake. De voetbalbond heeft in ieder geval al laten weten niets te kunnen doen aan de heisa omdat het buiten het stadion gebeurde.  Lees verder »


En of Kompany blij was

En of Kompany blij was

RSC Anderlecht stond twintig minuten voor tijd 0-2 voor op Standard, toch was het nog even bibberen toen Amalah in de laatste tien minuten de 1-2 binnen de netten schoot. Een déjà-vue gevoel, ook bij Vincent Kompany. Die kon dan ook met zijn blijdschap geen blijf toen Dauda de 1-3 op het scorebord zette.  Lees verder »


Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

De overwinning op Sclessin is een overwinning op zoveel meer dan de drie punten. Supportersgroep Mauves Army 03 wil de spelersbus dan ook een warm onthaal geven op Neerpede op en roept iedereen op om af te spreken rond 17.30 uur op Neerpede. Lees verder »
 27-02-2021 


 26-02-2021 

Lambrechts fluit op Sclessin

Lambrechts fluit op Sclessin

Erik Lambrechts verplaatst zich zondag naar Luik om het duel tussen Standard en RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Philippe Vandecauter. Lothar D'hondt is vierde official.  Lees verder »


Anderlechts oudste abonnee overleden

Anderlechts oudste abonnee overleden

Anderlechts oudste abonnee is overleden. Remi Van den Bossche (97 jaar) overleed reeds eind vorig jaar, maar de club maakte het nieuws pas deze week bekend. Brusselaar Remi was al abonnee sinds 1947 en beleefde dus de opgang van de club in de jaren 60, maar ook de Europese titels in de jaren 70 en 80. We wensen ons medeleven te betuigen met de familie en vrienden van Remi. Lees verder »
 25-02-2021 

Verschaeren wellicht pas tegen KV Mechelen

Verschaeren wellicht pas tegen KV Mechelen

Het gaat de goede kant uit met Yari Verschaeren. Gisteren trainde hij opnieuw op het veld waardoor een comeback alsmaar dichter komt. De wedstrijd van zondag tegen Standard komt te vroeg. Wellicht geraakt hij fit voor de volgende competitiewedstrijd tegen KV Mechelen.  Lees verder »


 24-02-2021 


Verschaeren traint opnieuw op het veld

Verschaeren traint opnieuw op het veld

Een beetje goed nieuws vanuit Neerpede, Yari Verschaeren traint opnieuw op het veld na zijn enkelblessure. Een terugkeer is echter nog niet voor meteen. Het is nu afwachten hoe de enkel reageert op de veldtrainingen.  Lees verder »


Fan Board verloopt constructief

Fan Board verloopt constructief

Jon Donvil stond gisteren voor zijn eerste Fan Board. Die verliep al bij al rustig. Er waren vragen van de supporters die de leden van de Fan Board voorlegden aan Donvil. Die legde nogmaals uit waar RSC Anderlecht naartoe wil.  Lees verder »


 23-02-2021 


Fanboard komt vanavond bijeen

Fanboard komt vanavond bijeen

Je zou het bijna vergeten, maar de Fan Board is nog steeds actief binnen RSC Anderlecht. Vanavond staat er zelfs een vergadering gepland. Het is nu al zeker dat het geen gewone vergadering zal zijn door de slechte resultaten, meteen ook de vuurdoop voor nieuwe CEO Jos Donvil.  Lees verder »


 22-02-2021 

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

De Nederlandstalige vleugel van de Anderlecht-supporters gaan niet akkoord met de open brief die hun Franstalige broeders gisteren de wereld in stuurden. "Die brief is opgesteld zonder enig overleg”, zegt Nico De Raedt namens de Vlaamse vleugel.  Lees verder »
 21-02-2021 

Franstalige supportersvleugel: "De maat is vol"

Franstalige supportersvleugel:

Een tweede absolute wanprestatie op rij tegen een staartploeg heeft de Association Francophone des Supporters Anderlechtois (AFSA), de Franstalige vleugel van Anderlecht-supporters, tot actie aangezet. In een open brief spreken ze klare en harde taal. "Ons geduld heeft grenzen die spoedig bereikt zullen worden." Lees verder »


 20-02-2021 

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

Operatie Propere Handen barste in oktober van 2018 los. Eén van de spilfiguren is Mogi Bayat, ondertussen al weer actief als makelaar. Een nieuw onderzoek gevoerd door de EIC, European Investigate Collaborations, maakt duidelijk hoe hard Bayat de plak zwaaide op Anderlecht.  Lees verder » 19-02-2021 

Geen extra assistent

Geen extra assistent

RSC Anderlecht bevestigt dat het geen extra assistent aanneemt om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. Die vraag kwam er naar aanleiding van de ingediende kandidatuur van Glen De Boeck. Hij zag zichzelf als de ideale assistent van Vincent Kompany.  Lees verder »


 18-02-2021 

Red Flames zonder Laura De Neve

Red Flames zonder Laura De Neve

Vanavond spelen de Red Flames een oefenwedstrijd tegen de Oranjeleeuwinnen. RSC Anderlecht-speelster Laura De Neve heeft op het laatste moment verstek moeten geven voor de wedstrijd door een voetblessure. Lees verder »


 17-02-2021 

Testwedstrijden met publiek

Testwedstrijden met publiek

De besmettingscijfers gaan in dalende lijn en de vaccinaties in stijgende lijn. Bij de Pro League beginnen ze dus stilaan terug te denken aan wedstrijden met publiek. Daarvoor willen ze eerst enkele testwedstrijden mét publiek organiseren.  Lees verder »


"Lukas, blijf nog een jaartje"

Supportersgroep Mauves Army 03 zit niet stil, na hun tifo voor Peter Verbeke en Nicolas Frutos was het nu de beurt aan Lukas Nmecha. Ze vragen hem om nog een jaartje langer bij RSC Anderlecht te blijven omdat hij nog niet de kans heeft gehad om een wedstrijd met de steun van MA mee te maken.  Lees verder »


 16-02-2021 

"Dit soort gedrag brengt imago van de club schade toe"

In een bericht op de officiële clubwebsite veroordeelt Anderlecht het wangedrag van een groepje supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen Union. "Rookbommen en andere pyrotechnische producten geen plaats hebben in een voetbalstadion. Passie moet op een andere, veilige manier geuit worden." Lees verder »


Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

De Pro League maakte de uiteindelijke data bekend voor de kwartfinales van de Beker van België. RSC Anderlecht ontvangt Cercle Brugge op woensdag 3 maart. De winaar van dit duel is meteen geplaatst voor de halve finale.  Lees verder »


 15-02-2021 

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

RSC Anderlecht speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Het wil zo de spelers die niet of weining gespeeld hebben, matchritme laten opdoen. De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien om 12 uur maar is verplaatst naar 14 uur.  Lees verder »


Wie we daar hebben

Wie we daar hebben

Afgelopen weekend vertoonde Anthony Vanden Borre zich opnieuw op Neerpede, hij kwam er zich aanmelden voor de training van de U21. Die hadden vorige week de training hernomen na een corona-besmetting bij de U18. Vanden Borre was evenwel al een maand afwezig Lees verder »


"Anderlecht zal altijd je thuis blijven"

Nicolas Frutos had zijn laatste wedstrijd op de bank bij RSC Anderlecht wellicht liever anders gezien. We kunnen ons voorstellen dat hij liever met drie punten richting Amerika was vertrokken. Mauves Army zwaaide hem op Neerpede alvast uit met een tifo.  Lees verder »


 14-02-2021