Nieuws met tag "Dames"


 07-12-2022 


 01-11-2022 


 28-09-2022 

Padel en BBQ voor de thuisblijvers

Padel en BBQ voor de thuisblijvers

Felice Mazzu zag heel wat internationals vertrekken maar dat betekende niet dat hij op zijn lauweren bleef rusten. Al was er voor de "thuisblijvers" wel wat ontspanning voorzien, een kleine teambuilding bestaande uit padel en BBQ. Lees verder »



 20-09-2022 

Vertonghen: "Moeilijkste beslissing van mijn leven"

Vertonghen:

Jan Vertonghen vertoeft momenteel bij de Rode Duivels en nam ndaar de tijd voor een uitgebreid interview met VTM en Het Laatste Nieuws, de mediapartners van de Rode Duivels. Hij ging er onder meer dieper in op zijn transfer naar Anderlecht. "Mijn transfer ging letterlijk op 24 uur tijd van 'ik blijf bij Benfica' naar het zetten van mijn handtekening bij Anderlecht." Lees verder »


Isabelle Mazzara eerste vrouw in Pro League

Isabelle Mazzara eerste vrouw in Pro League

Isabelle Mazzara is de eerste vrouw in de raad van bestuur van de Pro League. Ze is ex-voorzitter van het directiecomité Binnenlandse Zaken die ook de voetbalcel onder zijn hoede heeft. Momenteel is algemeen directeur van de ULB en voorzitter van het Franstalig Gemeenschapsonderwijs.  Lees verder »



 14-09-2022 

Sportwereld neemt afscheid

Sportwereld neemt afscheid

Het overlijden van Michel Verschueren brengt een golf van eerbetonen op gang. Van de man in de straat tot de Belgische Voetbalbond, iedereen heeft enorm veel respect voor de Zilveren Vos die veel betekent heeft in de voetbalwereld.  Lees verder »




 10-09-2022 

RSCA Women blijven foutloos

RSCA Women blijven foutloos

De damesploeg van Anderlecht heeft de maat genomen van Standard. Het werd 2-0 en door deze zege behouden de RSCA Women het maximum van negen op negen. Voor Anderlecht scoorden Marie Minnaert en Sarah Wijnants. Ook OHL heeft nog het maximum van de punten. Lees verder »



 27-08-2022 

RSCA Woman beginnen met 6 op 6

RSCA Woman beginnen met 6 op 6

De damesploeg van Anderlecht heeft vanavond ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij KV Mechelen werd het 0-3. Esther Buabadi scoorde twee keer. Stefania Vatafu (foto) zorgde voor het derde doelpunt. Lees verder »



 12-08-2022 



 22-07-2022 

Red Flames spelen in uitverkocht stadion

Red Flames spelen in uitverkocht stadion

De Red Flames schreven al geschiedenis door zich te plaatsen voor de kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal. Vanavond kunnen ze daar nog een schepje bovenop doen, alleen wacht in de kwartfinales torenhoog favoriet Zweden, vanavond om 21 uur, in een uitverkocht stadion.  Lees verder »



 19-07-2022 

RSC Anderlecht-dames schrijven geschiedenis met Red Flames

RSC Anderlecht-dames schrijven geschiedenis met Red Flames

De Red Flames schreven gisterenavond geschiedenis in het Manchester City Academy Stadium en plaatsen zich voor het eerst voor de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal, door te winnen van Itaiië. Tine De Caigny scoorde het enige doelpunt dat meteen ook goed was voor de volgende ronde, de kwartfinales. Lees verder »


 11-07-2022 

 24-06-2022 

 15-06-2022 

Vrije verkoop abonnementen gestart

Vrije verkoop abonnementen gestart

Vandaag is de vrije verkoop van de abonnementen voor het volgende seizoen gestart. Een aantal vakken zijn reeds uitverkocht. Naast toegang tot alle thuiswedstrijden omvat een abonnement ook andere voordelen, zoals toegang tot de wedstrijden in 1B en van de vrouwenploeg. Abonnees krijgen ook korting in de fanshop. Lees verder »


 04-06-2022 

 27-05-2022 

Officieel: Wullaert trekt naar Nederland

Officieel: Wullaert trekt naar Nederland

Fortuna Sittard meldt de komst van Tessa Wullaert. De aanvalsleider van de RSCA Woman kiest na twee jaar voor een nieuw buitenlands avontuur. Bij het jonge, maar erg ambitieuze Fortuna Sittard kan ze ook opnieuw een volwaardig profbestaan leiden. Lees verder »


 25-05-2022 

Fortuna Sittard trekt aan mouw Wullaert

Fortuna Sittard trekt aan mouw Wullaert

Het Nederlandse Fortuna Sittard heeft grootste plannen met het vrouwenvoetbal en heeft daarvoor Tessa Wullaert op het oog. Het duwt serieus door voor de Anderlecht-speelster, maar er zijn ook kapers op de kust. RSC Anderlecht liet eerder al weten te zullen meewerken aan een transfer. Lees verder »


 20-05-2022 


 19-05-2022 

Officieel: Dave Mattheus traint RSCA Women

Officieel: Dave Mattheus traint RSCA Women

Nadat Johan Walem besliste om te stoppen als trainer van RSCA Women, kwam Anderlecht uit bij Dave Mattheus (36) als zijn opvolger. Mattheus trainde ooit de beloften van Paars-wit en trok daarna naar KAA Gent. Met Gent won hij tweemaal de beker. De komst van Mattheus was eerder al in de media aangekondigd. Lees verder »


 18-05-2022 

Twee jonge dames tekenen eerste contract

Twee jonge dames tekenen eerste contract

Silke Speeckaert (18) en Jenna Van De Keere (21) hebben hun eerste contract bij de damesploeg van Anderlecht getekend. Speeckaert tekende voor twee jaar, Van De Keere voor één. Beiden kenden het voorbije seizoen hun doorbraak in het eerste elftal. Lees verder »


Vatafu en Ouzraoui weg. Wat met Wullaert?

Vatafu en Ouzraoui weg. Wat met Wullaert?

De damesploeg van Anderlecht ziet deze zomer al zeker Stefania Vatafu (foto) en Sakina Diki Ouzraoui vertrekken. Vatafu is einde contract. Wellicht kiest ze voor een buitenlandse competitie of een terugkeer naar haar moederland Roemenië. Ouzraoui tekende bij Club Brugge, waar ze gisteren werd voorgesteld. Lees verder »