Nieuws met tag "Interviews"


 08-03-2024 

Riemer: "Uitspraak BAS is goed voor iedereen"

Riemer:

Het verlossende nieuws dat Anderlecht - Genk niet herspeeld moet worden, stemt ook Brian Riemer erg tevreden. "Het is belangrijk dat we niet naar een systeem gaan waarbij je een overwinning niet kan vieren omdat erna mogelijk nog een klacht komt en je de match moet herspelen", aldus de Anderlecht-coach vanmiddag op zijn persbabbel. Lees verder »


Sardella: "Ik heb harde momenten gekend"

Sardella:

Na twee maanden blessureleed is Killian Sardella terug en hij heeft meteen zijn goede vorm weer te pakken. De twijfelende Sardella van weleer is niet meer, op zijn 21e is hij een sterkhouder geworden. "Ik voetbal nu in een ploeg met ervaren spelers die me helpen. Dat voelt comfortabel." Lees verder »




 03-03-2024 

Sardella: "Match te licht opgevat"

Sardella:

Killian Sardella stond na de wedstrijd tegen Eupen de pers te woord en was eerlijk in zijn analyse. "Na een goede start, lieten we het wat hangen. Onze pressing was minder", aldus de rechtsback. "Vlak na de rust stond het ei zo na 1-1. We hebben de match te licht opgevat." Lees verder »


Debast: "Wedstrijd voor de rust moeten beslissen"

Debast:

Na de vroege openingstreffer van Thorgan Hazard leek Anderlecht op weg naar een ruime zege tegen Eupen. Het bleef echter bij die ene treffer. "We hadden de wedstrijd voor de rust moeten beslissen", gaf Zeno Debast na affluiten toe. "Maar al bij al hebben we gemakkelijk gewonnen. Lees verder »



 02-03-2024 

Riemer: "Overtuigd dat Gattoni er klaar voor is"

Riemer:

Morgen tegen Eupen zal Federico Gattoni voor het eerst in de basis starten bij Anderlecht. De Argentijnse verdediger neemt de plaats van de geschorste Jan Vertonghen in. "Federico is een typische Zuid-Amerikaanse of Spaanse verdediger", zegt coach Brian Riemer. "Atletisch, snel en gewend om in voetballende teams te spelen." Lees verder »



 27-02-2024 


 24-02-2024 

Riemer: "Voorzichtig zijn met Delaney"

Riemer:

De kans is groot dat Thomas Delaney morgen voor het eerst dit kalenderjaar in de wedstrijdkern zit. "Hij traint momenteel met zijn ploegmaats", aldus coach Brian Riemer vrijdag op zijn persconferentie. "Als hij de training van zaterdag goed verteert, zit hij in de selectie voor zondag." Lees verder »



 22-02-2024 

Evocatiecommissie: "Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd"

Evocatiecommissie:

De Evocatiecommissie van de voetbalbond heeft vandaag geoordeeld dat de Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd is om te beslissen over het herspelen van Anderlecht - Genk en dat deze de procedure correct behandeld heeft. Anderlecht, en bij uitbreiding het hele Belgische voetbal, moet nu hopen op het BAS om de wedstrijd niet te moeten herspelen. Lees verder »



 21-02-2024 

Schmeichel: "Gefluit? Je moet met die druk kunnen omgaan"

Schmeichel:

Het Anderlecht-publiek haalde zondag tegen STVV voor de rust regelmatig het fluitje boven om hun ongenoegen te laten blijken. Onder meer de vele terugspeelballen op Kasper Schmeichel zorgden voor onvrede. In de RSCA Podcast legt de doelman uit waarom hij werd aangespeeld. En dat de fans floten, deerde hem niet. In tegendeel zelfs. Lees verder »




 20-02-2024 

Schmeichel: "Zoveel leiders dat je nooit in paniek raakt"

Schmeichel:

In de derde aflevering van RSCA Podcast komt deze week Kasper Schmeichel aan het woord. Hij heeft het onder meer over de ervaring die het team heeft. En dan heeft hij het niet alleen over de anciens, maar ook over jonge kerels als Debast, Leoni en Stroeykens. "Zij deinzen niet terug om hun verantwoordelijkheid te nemen." Lees verder »



 19-02-2024 

Sardella: "Een plezier om terug te zijn"

Sardella:

Net geen twee maanden nadat hij zich blesseerde aan de hamstrings, maakte Killian Sardella gisteren tegen STVV zijn rentree. Met een glimlach van oor tot oor vertelde hij nadien op de sociale media van Anderlecht hoe blij hij is om terug te zijn. "Toen het stadion mijn naam zong, gaf me dat een boost." Lees verder »


"Killian en Ludwig mochten half uur spelen van dokter"

Killian Sardella en Ludwig Augustinsson maakten tegen STVV hun wederoptreden na blessureleed. Het duo mocht op het uur invallen. "Van de dokter mochten ze maximaal een half uur spelen", vertelde coach Brian Riemer, die ook goed nieuws had over Thomas Delaney, na afloop.  Lees verder »


Hazard: "Fluiten tast vertrouwen spelers aan"

Hazard:

Thorgan Hazard was de grote bezieler van de overwinning van Anderlecht tegen STVV, maar na de match moest er hem toch iets van het hart. "De supporters hebben ons niet geholpen in de eerste helft. Dat mag ook gezegd worden", klonk het streng. Lees verder »



 18-02-2024