Excelsior wil Faes nog een seizoen huren

24-5-2018 11:32:24 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Wout Faes bracht het voorbije seizoen door bij Excelsior. Hij schipperde er tussen basis en bank en kwam uiteindelijk negentien keer in actie. Desondanks zijn de Nederlanders tevreden en hebben ze geïnformeerd ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Landstitel en Youth League voor U17 (video) (25-05-2018)
De U17 van Anderlecht hebben zich met een 0-3-overwinning bij Charleroi gekroond tot kampioen van België. Jeugdinternationals Mathis Suray en Anouar Ait El Hadj zorgden voor de rust voor een veilige 0-2-bonus. Invaller Niklo Dailly legde de eindstand vast.
>> Lees verder

Weiler vindt nieuwe club in Saudi-Arabië (25-05-2018)
René Weiler heeft een nieuwe club gevonden. De Zwitserse coach, die in september werd ontslagen bij Anderlecht, gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Al Shabab uit Saudi-Arabië. De drievoudige landskampioen werd afgelopen seizoen tiende.
>> Lees verder

Anderlecht wil dit weekend komst Sels afronden (25-05-2018)
Uiterlijk maandag hoopt Anderlecht met Newcastle een akkoord te bereiken over een definitieve overgang van Matz Sels. Als de deal er komt, tekent de doelman voor vijf seizoenen. Luc Devroe was vorige week in Engeland om over de transfer van Sels te praten.
>> Lees verder

Anderlecht gaat voor Zweedse middenvelder (25-05-2018)
Een vertegenwoordiger van Anderlecht was gisteravond in Zweden om Kerim Mrabti (24) te bekijken. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt uit voor Djurgården. Tegen IFK Göteborg opende hij na drie minuten de score en gaf hij de assist voor de 1-3. Hij ontgoochelde dus niet.
>> Lees verder

Geen WK voor Obradovic (24-05-2018)
Ivan Obradovic moet het WK deze zomer vanuit zijn luie zetel volgen. De Servische bondscoach maakte vandaag een preselectie van 27 spelers bekend en de Anderlecht-verdediger is daar niet bij. Uros Spajic, die Anderlecht gisteren ruilde voor Krasnodar, maakt wel kans op het WK.
>> Lees verder

Geen plaats voor Sowah en Doumbia, wel voor Kayembe (24-05-2018)
Luc Devroe heeft zijn huiswerk al grotendeels gemaakt. Gisteren overliep hij de spelerskern voor komend seizoen en deze ligt al grotendeels vast. De sportief manager gaf wel aan nog minstens vijf spelers te willen halen en noemde ook posities.
>> Lees verder

Devroe over blijvers, vertrekkers en nieuwkomers (24-05-2018)
Blijven Onyekuru en/of Markovic? Waarvan is de toekomst van Deschacht afhankelijk? Heeft Anderlecht effectief interesse in Carlos Eduardo en Ferreyra? Luc Devroe geeft tekst en uitleg.
>> Lees verder

U17 spelen morgen kampioenenmatch (24-05-2018)
De U17 spelen morgen om 18 uur in Charleroi hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst wippen ze over Racing Genk en zijn ze kampioen. Een belangrijke titel, want de kampioen bij de U17 mag deelnemen aan de UEFA Youth League.
>> Lees verder

Speelsters opgetogen met sponsoring (24-05-2018)
Marc Coucke maakte gisteren ook bekend dat de damesploeg een budget krijgt van 450.000 euro en daar zijn de dames meer dan opgetogen mee. Vooral goed nieuws na de heisa die er enkele weken geleden geweest is. "Bedankt aan sponsors voor engagement en vertrouwen", liet Ella Van Kerkhoven weten via twitter.
>> Lees verder

Hoeveel kosten Musona, Milic en Adzic? (24-05-2018)
Volgens Het Nieuwsblad betaalde Anderlecht aan Oostende vijf miljoen euro om het duo Antonio Milic en Knowledge Musona over te nemen. Zeker geen vriendenprijsje dus, zoals door sommigen werd gesuggereerd.
>> Lees verder

Manager Trebel: "Grote klasse van directie" (24-05-2018)
Anderlecht heeft Adrien Trebel een verlengd en verbeterd contract aangeboden, maar de belofte dat hij bij een mooi bod mag vertrekken, geldt nog steeds. In tegenstelling tot Leander Dendoncker wil Trebel niet sowieso hogerop. "Enkel als het juiste project komt, waagt hij de stap."
>> Lees verder

Leya Iseka wellicht naar Oostende (24-05-2018)
Anderlecht blijft zaakjes doen met KV Oostende, maar ook in de omgekeerde richting. Het Nieuwsblad schrijft dat de kustploeg Aaron Leya Iseka komend seizoen zal huren van Anderlecht. Mogelijk volgen nog twee spelers, Aristote Nkaka buiten beschouwing gelaten.
>> Lees verder

Newcastle wil Mbemba in deal Sels betrekken (24-05-2018)
RSC Anderlecht is bijna rond met Newcastle om Matz Sels definitief binnen te halen. De Engelse club wil in die deal Chancel Mbemba betrekken, maar het hoopt minstens acht miljoen euro te vangen voor beide spelers. Paars-wit hoopt dat die prijs nog zal zakken en wacht af.
>> Lees verder

De Roeck nieuwe beloftecoach ? (24-05-2018)
Anderlecht denkt aan Jonas De Roeck als opvolger voor Emilio Ferrera als coach van de U21. Deze laatste wordt wellicht T2 bij Standard. De Roeck kreeg zijn ontslag bij STVV, maar is ook in gesprek met Waasland-Beveren om er Sven Vermant op te volgen.
>> Lees verder

Nieuwkomers reageren op transfer naar Anderlecht (23-05-2018)
In de officiële RSCA-app reageerden Antonio Milic, Knowledge Musona en Luka Adzic vandaag op hun transfer naar Anderlecht. Ook Kenny Saief, die definitief overkomt van Gent, liet via dit kanaal zijn tevredenheid blijken.
>> Lees verder

Devroe: "Nooit getwijfeld aan Vanhaezebrouck" (23-05-2018)
Luc Devroe bevestigde het vandaag nogmaals: Hein Vanhaezebrouck blijft coach van Anderlecht. "Hij bewees al dat hij op korte tijd een nieuwe ploeg kan bouwen", aldus Devroe. "Bovendien heeft hij er dit seizoen het maximum uitgehaald."
>> Lees verder

Devroe: "Beter Harbaoui of Thelin gehouden" (23-05-2018)
Minstens tien nieuwe spelers kondigde voorzitter Marc Coucke vanmorgen aan. In een gesprek met Sporza acht Luc Devroe dit een onderschatting. "Ik denk niet dat we er zullen raken met dat aantal", zo zegt hij. "Het is het einde van een cyclus. Het is tijd voor vernieuwing."
>> Lees verder

Coucke: "Naam stadion verandert niet" (23-05-2018)
Op zijn beleidsvoorstelling vanmorgen ontkrachtte Marc Coucke het bericht uit Het Nieuwsblad dat hij de naam van het stadion zou willen veranderen. Op korte termijn komt er geen nieuwe naam voor het stadion, zo vertelde hij.
>> Lees verder

Anderlecht nadert akkoord met Newcastle (23-05-2018)
Anderlecht gaat ervan uit dat de onderhandelingen met Newcastle over een transfer van Matz Sels welra afgerond kunnen worden. Het Laatste Nieuws vernam dat binnen Anderlecht de hoop aanwezig is dat een akkoord er zit aan te komen. Mogelijk is het volgende week al zo ver.
>> Lees verder

Devroe: "Markovic speelde nog nooit drie wedstrijden in één week" (23-05-2018)
Naast Marc Coucke deed ook Luc Devroe vandaag zijn zegje tegenover de pers. Zo ook over Liverpool-Huurling Lazar Markovic. 
>> Lees verder

Zes miljoen voor Spajic (23-05-2018)
Volgens de gespecialiseerde website transfermarkt betaalt het Russische Krasnodar zes miljoen euro voor Uros Spajic. Het is nooit gecommuniceerd hoeveel Anderlecht vorig jaar zelf op tafel legde voor de Serviër, maar wellicht lag dat bedrag rond de twee miljoen euro. 
>> Lees verder

Coucke denkt ook aan vips (23-05-2018)
Op zijn persconferentie had Marc Coucke het ook over een aantal aanpassingen voor de vips. Zo komt er een nieuwe KMO-zone, wordt de eretribune uitgebreid en krijgt ook Saint-Guidon een make-over.
>> Lees verder

Officieel: Spajic verlaat Anderlecht voor Rusland (23-05-2018)
Naast drie nieuwe spelers neemt Anderlecht vandaag ook afscheid van een vertrouwd gezicht. De club maakte zopas bekend dat Uros Spajic België verlaat voor een Russisch avontuur. De Servische verdediger trekt naar FK Krasnodar.
>> Lees verder

Ook tweede oefenpartner is bekend (23-05-2018)
Nadat Marc Coucke deze voormiddag bekend maakte dat de eerste oefenwedstrijd tegen RWDM gespeeld wordt, is nu ook de tweede oefenpartner bekend. KSK Heist maakte zopas bekend dat het om zaterdag 23 juni Anderlecht ontvangt.
>> Lees verder

"Minstens tien transfers, grote namen geen doel" (23-05-2018)
Met Milic, Musona en Adzic zit Anderlecht al aan zes aanwinsten voor volgend seizoen en daar zal het niet bij blijven. "We mikken op zeker tien nieuwe spelers", vertelt voorzitter Marc Coucke. "Daar kunnen grote namen bij zijn, maar dat is geen doel op zich."
>> Lees verder

Operationeel verlies van tien miljoen euro wegwerken (23-05-2018)
Het voorbije seizoen leed Anderlecht een operationeel verlies van tien miljoen euro, maakte Marc Coucke bekend. Dit wil hij anders. Coucke wil budgettair break-even draaien zodat variabele inkomsten (zoals transfersommen) geïnvesteerd kunnen worden in infrastructuur en nieuwe spelers.
>> Lees verder

Scouting wordt grondig hervormd (23-05-2018)
Marc Coucke wil op verschillende posten binnen de club efficiënter gaan werken en onder meer de scoutingscel wordt onder handen genomen. "Ik vind scouting erg belangrijk, maar momenteel kost dit ons erg veel. Bovendien komen de meeste spelers niet via hen."
>> Lees verder

Extra budget en sponsors voor damesploeg (23-05-2018)
Anderlecht zal volgend seizoen meer investeren in zijn damesploeg. Het budget wordt opgetrokken en Hello bank! en Proximus worden twee nieuwe sponsors. "Ik denk dat de soap rond de damesploeg goed was", kwam Marc Coucke nog even terug op de heise van twee weken geleden.
>> Lees verder

Nieuwe contracten voor Saelemaekers en Trebel (23-05-2018)
Marc Coucke en Luc Devroe willen niet enkel nieuwe spelers halen, ze willen de goede krachten van dit seizoen ook houden. Tijdens zijn persvoorstelling vertelde Coucke dat de club aan Alexis Saelemaekers en Adrien Trebel een nieuw contract heeft voorgesteld.
>> Lees verder

Coucke presenteert drie nieuwe transfers, Saief blijft (23-05-2018)
Tijdens zijn persconferentie maakt Marc Coucke drie nieuwe aanwinsten bekend. Zoals verwacht verhuizen Antonio Milic, Knowledge Musona en Luka Azdic naar Anderlecht. De voorzitter maakte ook bekend dat hij Kenny Saief definitief overneemt van AA Gent.
>> Lees verder

Eerste oefenduel tegen RWDM (23-05-2018)
Anderlecht zal zijn eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen spelen tegen stadsgenoot RWDM. De club wil hiermee aantonen dat het de andere clubs uit Brussel ziet als bondgenoten en niet als concurrenten.
>> Lees verder

Eén kaart voor alle betalingen, geen cash meer nodig (23-05-2018)
Anderlecht-supporters kunnen vanaf volgend seizoen zonder cash geld naar het Constant Vanden Stock-stadion afzakken. Met de nieuwe cashless payment-kaart kan u alle nodige betalingen in en rond het stadion uitvoeren. 
>> Lees verder

Abonnees kunnen plaats doorverkopen (23-05-2018)
Het was vooraf al uitgelekt en nu heeft Marc Coucke het ook bevestigd: abonnees die een wedstrijd niet kunnen bijwonen, kunnen hun plaats doorverkopen. "Het geld wordt dan gestort op hun cashless payment-kaart", legt de club uit. 
>> Lees verder

Warm welkom voor spelersbus bij elke thuiswedstrijd (23-05-2018)
Om spelers en supporters in de stemming te brengen, zal de spelersbus vanaf volgend seizoen voor iedere wedstrijd een warm welkom krijgen aan tribune drie. De supporters ontvangen de spelers daar, waarna deze zich in het stadion klaarmaken voor de wedstrijd.
>> Lees verder

Coucke gaat voor meer sfeer in en rond stadion (23-05-2018)
Marc Coucke wil vanaf volgend seizoen veel meer sfeer in en rond het Constant Vanden Stock-stadion. Bij de voorstelling van zijn beleidsplan vertelde hij dat er duizend extra plaatsen komen in het sfeervak en de parking voor de fanshop wordt een evenementenplein.
>> Lees verder

Nieuw e-loket voor tickets en abonnementen (23-05-2018)
Marc Coucke kondigde tijdens zijn persconferntie aan dat Anderlecht een volledig nieuw e-loket in gebruik neemt voor de verkoop van tickets en abonnementen. Dit kan voortaan allemaal van thuis. "We hebben veel fans die buiten Brussel wonen. Voor hen is dit nodig."
>> Lees verder

Vijfjarig contract voor Nkaka (23-05-2018)
Anderlecht en Aristote Nkaka hebben een akkoord bereikt over een contract voor vijf jaar. De middenvelder van Oostende arriveerde gisterenochtend in Neerpede. Nadien trok hij naar Gent om zijn medische testen af te leggen. Met succes.
>> Lees verder

Kikangala ruilt Anderlecht-jeugd voor KV Mechelen (23-05-2018)
Door de samensmelting van de U17 en U19 tot de U18 volgend seizoen moeten heel wat spelers de jeugdopleiding van Anderlecht verlaten. De volgende vertrekker in het rijtje is Cyrus Kikangala. Hij volgt Leotrim Reka en trekt naar KV Mechelen.
>> Lees verder

Anderlecht meteen in poules Europa League (23-05-2018)
Anderlecht moet komende zomer geen voorrondes afhaspelen om de poulefase van de Europa League te bereiken. Doordat bekerwinnaar Standard zich plaatste voor de voorronde van de Champions League, krijgt Anderlecht het rechtstreekse ticket voor de Europa League.
>> Lees verder

Anderlecht haalt jeugdinternational bij Lokeren (23-05-2018)
Anderlecht heeft voor volgend seizoen de 16-jarige Rousseau De Poorter aangetrokken. Deze verdediger komt over van de U17 van Lokeren en zal bij paars-wit deel uitmaken van de nieuwe U18-ploeg. De Poorter is Belgisch jeugdinternational.
>> Lees verder

Vereecken topschutter op Nederlands U12-toernooi (23-05-2018)
De U12 van Anderlecht behaalde het voorbije weekend een vijfde plaats op het Seesing Tournament in Nederland. Met Luka Vereecken had paars-wit wel de topschutter van het toernooi in huis. Hij scoorde zeven keer.
>> Lees verder

Stroeykens verkozen tot beste speler op Frans toernooi (23-05-2018)
De U15 van Anderlecht namen afgelopen weekend deel aan het European Challenge Tournoi International in het Franse Pont Cheruy. Paars-wit eindigde als vierde op twaalf deelnemers en speler Mario Stroeykens werd verkozen tot beste speler van het toernooi.
>> Lees verder

Appiah niet klaar tegen start voorbereiding (23-05-2018)
Op 18 juni begint Anderlecht aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat zal zonder Dennis Appiah zijn. De rechtsback is dan nog niet volledig hersteld van de hernia-operatie die hij in maart onderging.
>> Lees verder

Nieuwe naam voor Vanden Stock-stadion (23-05-2018)
Marc Coucke wil meer commerciële inkomsten voor Anderlecht en daarbij ligt ook een naamsverandering voor het stadion op tafel. In navolging van Racing Genk, KV Mechelen en KV Oostende wil hij een bedrijf laten betalen om zijn naam te lenen aan het Anderlecht-stadion.
>> Lees verder

Coucke stelt om 11 uur zijn beleid voor (23-05-2018)
Straks om 11 uur geeft Marc Coucke een persconferentie waarin hij uitlegt welke richting hij uitwil met Anderlecht. In zijn beleidsplan heeft hij ongetwijfeld aandacht voor het commerciële aspect, maar veel fans hopen ook te vernemen welke richting hij uitwil op sportief vlak.
>> Lees verder

Info abonnementen 2018/2019 (22-05-2018)
RSC Anderlecht heeft op zijn website de nieuwe abonnementsprijzen vrijgegeven. Marc Coucke heeft woord gehouden en er zijn geen prijsverhogingen. Al zijn wel een paar veranderingen. Zo kan men nu cashless betalen via zijn abonnement. En is er een nieuwe categorie van 18 tot 26 jaar aan de eenheidsprijs van 300 euro.
>> Lees verder

Nkaka aangekomen op Anderlecht (22-05-2018)
Alles wijst erop dat we binnenkort Aristote Nkaka mogen verwelkomen als speler van Anderlecht. Sudpresse meldt dat de middenvelder van Oostende rond 9.30 uur arriveerde in Neerpede samen met zijn manager Franco Iovino.
>> Lees verder

Bruno naar Charleroi? (22-05-2018)
Massimo Bruno mag wellicht beschikken bij RSC Anderlecht. Charleroi toont interesse om hem binnen te halen, die was er ook al tijdens de wintermercato. Daarvoor zal het eerst moeten onderhandelen met zijn moederclub Leipzig waar Bruno nog tot midden 2019 onder contract ligt.
>> Lees verder

Kara: "Nog niet gesproken met nieuw bestuur" (22-05-2018)
Kara Mbodji speelde vorige zondag zijn eerste wedstrijd van 2018. En misschien ook zijn laatste voor RSC Anderlecht. Al sluit de Senegalees niets uit. Zijn eerste focus ligt nu bij het WK en de rest is voor nadien. Een transfer of blijven, alles opties zijn open.
>> Lees verder

Spajic en Obradovic in voorselectie Servië (22-05-2018)
Beetje bij beetje worden de WK-selecties bekend van de verschillende landen. Nog twee Anderlecht-spelers die kans maken om op het WK aanwezig te zijn zijn Uros Spajic en Ivan Obradovic. Beide spelers zitten in de voorselectie van Servië.
>> Lees verder

Milic tekent vierjarig contract (22-05-2018)
Antonio Milic geniet momenteel van een welverdiende vakantie. Voor hij op vakantie vertrok tekende hij wel een contact bij RSC Anderlecht. Het is nu nog aan beide clubs om tot een akkoord te komen. Ook Knowledge Musona staat op een zucht van paars-wit.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.