Devroe: "Beter Harbaoui of Thelin gehouden"

WOENSDAG, 23 MEI 2018, 20:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Minstens tien nieuwe spelers kondigde voorzitter Marc Coucke vanmorgen aan. In een gesprek met Sporza acht Luc Devroe dit een onderschatting. "Ik denk niet dat we er zullen raken met dat aantal", zo zegt hij. "Het is het einde van een cyclus. Het is tijd voor vernieuwing."

Devroe spreekt over een nieuwe wind op alle gebieden, dus ook in de spelerskern. Grote namen trok Anderlecht nog niet aan, maar dat hoeft volgens Devroe niet. "In het verleden zijn vedettes gehaald die maar vier wedstrijden gespeeld hebben. En kijk naar Rolando: hij had een finale van de Europa League op zijn palmares, maar schopte geen deuk in een pakje boter. Je moet daarmee opletten."

Spelers uit de Belgische competitie vindt Devroe veiliger. "Anderlecht is nooit slecht gevaren met het aantrekken van spelers uit de Belgische competitie. We kennen de kwaliteiten van Milic en Musona. Zij hebben op een zeker niveau al iets bewezen."

Diep in de spits moet er zeker nog iets bijkomen, zelfs als Teodorczyk niet vertrekt. "Cijfermatig kan je van hem weinig zeggen, maar je mag niet alleen op hem rekenen. Er moet versterking komen en als Teodorczyk niet vertrokken is, moet hij de concurrentie aangaan. Als je nu kijkt naar de topschuttersstand en ziet dat Harbaoui op één staat en Thelin op drie, dan had je misschien beter één van die twee gehouden", besluit Devroe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.