Archieven

 31-08-2023 

Debast eerste keuze bij PSV

Debast eerste keuze bij PSV

TRANSFERS Het Nieuwsblad en La Dernière Heure melden dat Zeno Debast helemaal bovenaan het verlanglijstje van PSV Eindhoven staat. De Eindhovense club wil nog een centrale verdediger aantrekken. In hun ideale wereld is dat dus Debast. Lees verder »

Deal rond Kana bijna rond

Deal rond Kana bijna rond

TRANSFERS Volgens journalist Kjell Doms van Het Laatste Nieuws zijn Anderlecht en KV Kortrijk er zo goed als uit omtrent de huur van Marco Kana. De middenvelder zou voor een jaar worden gehuurd zonder aankoopoptie. Anderlecht wil dan wel dat Kana eerst zijn contract verlengt tot 2026. Lees verder »

Deadline Day nadert voor grote competities

Deadline Day nadert voor grote competities

ANDERE Morgenavond sluit de transfermarkt in de zeven grootste competities in Europa. Clubs uit deze landen kunnen dan geen spelers meer kopen uit de Belgische competitie. In België sluit de transfermarkt op 6 september en er zijn ook nog enkele andere landen waar de transfermarkt nog langer is geopend zoals Griekenland (11/09), Turkije (15/09) en Saoedi-Arabië (20/09). Lees verder »

 30-08-2023 

Delaney meteen weer international

Delaney meteen weer international

WEDSTRIJDEN Thomas Delaney ziet zijn wens al vervuld. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand riep de middenvelder vanavond op voor de volgende twee interlands van Denemarken. Zondag had Delaney nog verteld dat het zijn ambitie was om via Anderlecht weer international te worden. Lees verder »

Delaney: "Ik wil weer international worden"

Delaney:

INTERVIEWS Met Thomas Delaney maakte zondag een grote naam zijn debuut voor Anderlecht. De middenvelder, die zondag zijn 32e verjaardag viert, is ambitieus. "Ik ben hongerig. Het is mijn doel om opnieuw opgeroepen te worden voor de nationale ploeg", vertelde de Deen na afloop. Lees verder »

Officieel: Murillo naar Marseille

Officieel: Murillo naar Marseille

TRANSFERS Het is geen verrassing meer, het vertrek van Amir Murillo. De Panamese rechtsback ruilt Anderlecht voor Olympique de Marseille waar hij al eerder zijn fysieke en medische testen had afgelegd. Het gaan om een definitieve transfer. Murillo tekent voor drie jaar in de havenstad. Lees verder »

Ook Kana in beeld bij Kortrijk

Ook Kana in beeld bij Kortrijk

TRANSFERS Na Kristian Arnstad denkt Kortrijk nu ook aan Marco Kana. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Beide spelers zagen bij Anderlecht hun speelkansen erg slinken. Voor hun ontwikkeling is het daarom goed om elders ervaring op te doen. Lees verder »

 29-08-2023 

Gesprekken met Kortrijk over Arnstad

Gesprekken met Kortrijk over Arnstad

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri zijn er gesprekken gaande tussen Anderlecht en Kortrijk over de huur van Kristian Arnstad. De jonge Noor lijkt dit seizoen weinig te gaan spelen door de toegenomen concurrentie op het middenveld. Lees verder »


 28-08-2023 

Galatasaray wil Kana huren

Galatasaray wil Kana huren

TRANSFERS Verschillende clubs hebben zich bij Anderlecht gemeld voor Marco Kana. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Eén van die clubs is Galatasaray, zo klinkt het. Anderlecht is echter niet bereid om hieraan mee te werken. Lees verder »

Interesse in boomlange Franse verdediger

Interesse in boomlange Franse verdediger

TRANSFERS Anderlecht heeft volgens RMC Sport interesse in de jonge verdediger Isaak Touré (20) van Marseille. Touré werd opgeleid bij Le Havre alvorens hij naar Marseille trok. Daar werd hij vorig seizoen na de winterstop uitgeleend aan Auxerre. Opvallend is dat Touré maar liefst 2,06 meter groot is. Lees verder »

 27-08-2023 

Griekse en Engelse interesse voor Amuzu

Griekse en Engelse interesse voor Amuzu

TRANSFERS Vanavond was hij nog de matchwinnaar en er beweegt wat rond Francis Amuzu volgens transferspecialist Sacha Tavolieri. Zowel Olympiakos als Nottingham Forest zijn opties voor de snelle flankaanvaller. Amuzu wil van de interesse gebruik maken om de stap te zetten naar het buitenland. Lees verder »

Anderlecht neemt de leiding na zege

Anderlecht neemt de leiding na zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht klimt voorlopig naar de leiding van de Jupiler Pro League na een overwinning tegen Charleroi dat goed meevoetbalde. Leoni trapte Paars-wit knap op voorsprong in een matige eerste helft van de thuisploeg. Na rust kwam Charleroi een kwartier voor tijd op gelijke hoogte nadat Anderlecht al enkele grote kansen had gemist. Meteen na de gelijkmaker maakte Amuzu het winnende doelpunt met een geplaatste kopbal. Het was sinds december 2021 geleden dat Anderlecht nog vier wedstrijden op rij kon winnen. Volgende week wacht een goede test in Genk. Lees verder »

Opstelling: Zelfde elftal als vorig weekend

Opstelling: Zelfde elftal als vorig weekend

WEDSTRIJDEN Brian Riemer kiest voor hetzelfde elftal dat vorig weekend begon tegen Westerlo. Nieuwkomer Delaney zit op de bank, net als Amuzu die onzeker was. Als Anderlecht wint, komt het voorlopig aan de leiding van het klassement. Patris zit in de tribune. Hij zou zijn pink gebroken hebben. Lees verder »

 26-08-2023 

Flips: "Ik wil een onvoorspelbare voetballer zijn"

Flips:

INTERVIEWS Anderlecht rekent tegen Charleroi onder meer op Alexis Flips om de drie punten binnen te halen. De Fransman charmeerde vorige week bij zijn eerste basisplaats. In een gesprek met Het Nieuwsblad toont hij zich ambitieus. "Mijn doel dit seizoen? Acht doelpunten en acht assists. Dat is zeker haalbaar. En daarna ga ik door." Lees verder »

Murillo bijna van Marseille

Murillo bijna van Marseille

TRANSFERS Amir Murillo heeft de trainingen weer hervat na zijn blessure, maar de Panamees heeft vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Paars-wit gespeeld. Marseille zou fameus aan de mouw trekken van Murillo volgens Het Nieuwsblad. De rechtsback kan er voor drie jaar tekenen en Anderlecht zou 2,5 miljoen euro krijgen. Lees verder »

Anderlecht heeft interesse in winger van Porto

Anderlecht heeft interesse in winger van Porto

TRANSFERS Anderlecht heeft volgens de krant Le Soir interesse in Gonçalo Borges (22), een Portugese flankspeler. Borges speelt wel regelmatig bij de Portugese topclub, maar dat zijn vooral invalbeurten en wedstrijden bij het tweede team. Paars-wit zou de speler willen huren met aankoopoptie. Lees verder »


 25-08-2023 

Riemer: "We wilden Delaney erg graag"

Riemer:

INTERVIEWS Nieuwkomer Thomas Delaney zat vanmiddag naast Brian Riemer op de persconferentie. De Anderlecht-coach was vol lof over zijn nieuwste aanwinst, die hij al erg lang kent. "Thomas moet ons leiderschap bijbrengen en helpen het middenveld te controleren", zo vertelde Riemer. Lees verder »

Murillo hervat de training

Murillo hervat de training

BLESSURES Amir Murillo traint opnieuw nadat hij begin juli een zware hamstringblessure opliep met Panama. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persbabbel. "Amir heeft de training hervat. We laten hem stilletjes aan weer aansluiten bij de groep." Lees verder »

Amuzu onzeker voor zondag

Amuzu onzeker voor zondag

BLESSURES Het is onzeker of Anderlecht zondag een beroep kan doen op Francis Amuzu. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persbabbel. De winger sukkelt met het schaambeen. Justin Lonwijk is zeker out voor de partij tegen Charleroi. Lees verder »

 24-08-2023 

Charleroi kan optie zijn voor Colassin

Charleroi kan optie zijn voor Colassin

TRANSFERS Anderlecht wil graag nog een aantal spelers zien vertrekken waaronder aanvaller Antoine Colassin (22). Charleroi zou de meest concrete piste zijn in België volgens journalist David Van den Broeck (Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen). Mazzu zou voorstander zijn van Colassin. Vanuit het buitenland is er dan weer interesse uit Nederland, Italië en Israël. Lees verder »

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Transferjournalist Sacha Tavolieri stuurt het bericht de wereld in dat de Kortrijkse belofte Lars Montegnies op weg is naar Anderlecht. De 17-jarige middenvelder begon in de basis bij Kortrijk, maar zou zijn kansen op speelminuten beperkt zien door versterking die Kortrijk heeft gehaald. Montegnies zal in eerste instantie aansluiten bij de RSCA Futures. Lees verder »

 23-08-2023 

Grasmat Lotto Park getroffen door ziekte

Grasmat Lotto Park getroffen door ziekte

ANDERE De aandachtige supporter heeft het zondag wellicht gezien: de speelveld van het Lotto Park ligt er niet al te best bij. Blijkbaar werd de grasmat deze zomer getroffen door een ziekte. Dat verklapte Union-coach Alexander Blessin. Union speelt morgen in het Lotto Park een Europees duel. Lees verder »


 22-08-2023 

Officieel: Trebel naar Charleroi

Officieel: Trebel naar Charleroi

TRANSFERS Charleroi heeft de komst van Adrien Trebel bekendgemaakt. De Fransman tekent een contract voor één seizoen. Trebel vindt bij Charleroi coach Felice Mazzu terug. Vorig jaar werkten ze vier maanden samen bij Anderlecht. Lees verder »

Officieel: Delcroix naar Burnley

Officieel: Delcroix naar Burnley

TRANSFERS Hannes Delcroix (24) vertrekt zoals verwacht naar Burnley FC, de club van Vincent Kompany. Delcroix tekent een contract van drie jaar in Engeland. De verdediger speelde al sinds 2013 bij Paars-wit en werd verhuurd aan RKC Waalwijk in 2019-2020. Delcroix speelde 65 maal voor het A-elftal van Anderlecht. De som die Anderlecht krijgt voor Delcroix werd niet vermeld. Lees verder »

Trebel naar Charleroi

Trebel naar Charleroi

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri trekt ex-speler Adrien Trebel voor een seizoen naar Charleroi. De Fransman stond op het punt om bij Eupen te tekenen, maar Charleroi zou Trebel voor de neus van de Panda's hebben gekaapt. Mogelijk keert Trebel dus zondag al terug naar het Lotto Park. Lees verder »

Testspeler in oefenmatch

Testspeler in oefenmatch

JEUGD Vanmiddag kwam er een 'onbekende' speler met nummer 71 op het veld in de oefenmatch tegen Patro Eisden. Het bleek te gaan om de Schotse testspeler Robbie Ure (19) die zijn contract bij Rangers weigerde te verlengen. Anderlecht ziet in Ure mogelijk een opvolger van Stassin. Lees verder »

 21-08-2023 

Winst in oefenmatch tegen Patro Eisden

Winst in oefenmatch tegen Patro Eisden

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen tegen Patro Eisden met 1-0. Spelers die gisteren weinig of geen minuten maakten (zoals Augustinsson, Arnstad, Kana en Dreyer) en spelers uit de Futures stonden op het veld. Nilson Angulo scoorde het enige doelpunt voor rust na een al dan niet voorafgaande buitenspelfase. Lees verder »

Slimani trekt naar club in Brazilië

Slimani trekt naar club in Brazilië

Alle berichten over een mogelijke terugkeer van Islam Slimani naar Anderlecht mogen de prullenmand in. Curitiba FC, een club uit Brazilië, heeft bekendgemaakt dat de Algerijnse spits bij hen een voorcontract heeft getekend. Lees verder »

Delcroix brengt aardige som op

Delcroix brengt aardige som op

TRANSFERS Hannes Delcroix kan Anderlecht nog een mooie som opleveren. Kjell Doms van Het Laatste Nieuws zegt dat Burnley 3 miljoen euro zou betalen plus 2 miljoen euro aan bonussen. Er werd ook een percentage op een eventuele doorverkoop in de wacht gesleept. Als Delcroix effectief vertrekt, gaat Paars-wit nog op zoek naar een vervanger. Lees verder »

 20-08-2023 

Akkoord met Sevilla over huur Delaney

Akkoord met Sevilla over huur Delaney

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri hebben Anderlecht en Sevilla een mondeling akkoord bereikt over de huur van de Deense middenvelder Thomas Delaney. Delaney ligt duidelijk in pole position om de nieuwe nummer zes te worden bij Paars-wit. Lees verder »

Anderlecht wint nipt, maar verdiend

Anderlecht wint nipt, maar verdiend

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog eens gewonnen van Westerlo. Het won verdiend met 2-1 na een goede eerste helft waarin Dolberg al na een minuut scoorde. Anderlecht controleerde de wedstrijd en diep in de tweede helft verdubbelde Vertonghen knap de score. Maar net daarna kwam Westerlo toch terug in de wedstrijd door tegen te scoren en het kreeg zelfs een grote kans op de gelijkmaker. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, maar de twee doelpunten bleken te volstaan. Lees verder »

Opstelling: Rits en Flips in de basis

Opstelling: Rits en Flips in de basis

WEDSTRIJDEN Brian Riemer dropt nieuwkomers Mats Rits en Alexis Flips in de basis tegen Westerlo. Ook Raman start in de plaats van Amuzu. Achteraan nemen Debast en Sardella hun positie weer in. Bij Westerlo wordt gerekend op ex-Anderlechtspeler Stassin die aan de aftrap staat. Nog een andere ex-speler van Paars-wit, Nacer Chadli, zit bij de Kempenaars op de bank. Lees verder »

Selectie voor Westerlo met nieuwkomers

Selectie voor Westerlo met nieuwkomers

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de selectie aangekondigd voor de wedstrijd tegen Westerlo. In de selectie zitten nieuwkomers Augustinsson, Flips en Rits. Justin Lonwijk is afwezig met een lichte blessure en wordt uit voorzorg gespaard. Arnstad haalt de selectie niet, Dreyer is geschorst en Delcroix zit in Engeland voor medische testen te doen bij Burnley. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 13.30 uur speelt Anderlecht zijn vierde wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Thuis ontvangt het Westerlo, dat met 1 op 9 zijn start gemist heeft. Met twee zeges in de eerste drie wedstrijden heeft Anderlecht wel een aardig puntenaantal verzameld. Lees verder »


 19-08-2023 

Delcroix op weg naar Burnley

Delcroix op weg naar Burnley

TRANSFERS Vincent Kompany heeft met Burnley zijn debuut in de Premier League achter de rug, maar hij komt toch nog eens winkelen bij Anderlecht. Deze maal zou hij Hannes Delcroix willen weghalen. De speler zou al in Engeland zijn om medische tests te ondergaan. Als die goed verlopen, kan Delcroix een contract van drie jaar tekenen bij de promovendus in Engeland. Lees verder »

 18-08-2023 
 17-08-2023 

Stassin: "Mijn liefde voor Anderlecht blijft intact"

Stassin:

INTERVIEWS Lucas Stassin keert zondag met Westerlo terug naar het Lotto Park. De 18-jarige spits had in dat stadion graag gespeeld in de Anderlecht-kleuren, maar na de komst van Brian Riemer zag hij geen toekomst meer bij paars-wit. "Ik heb nooit vertrouwen gevoeld, zelfs niet toen ik aan de lopende band scoorde in 1B." Lees verder »

 16-08-2023 

Palma is alternatief voor Amuzu

Palma is alternatief voor Amuzu

TRANSFERS Nice zou opnieuw aan de mouw trekken van Francis Amuzu. Transferjournalist Sacha Tavolieri meldt dat de Hondurees Luis Palma een optie zou zijn indien Amuzu effectief de club zou verlaten. Anderlecht staat al sinds begin deze zomer in contact met de flankspeler van Aris Saloniki en organiseerde onder andere eens een online meeting. Lees verder »

 15-08-2023 
 14-08-2023 

Dreyer krijgt twee matchen schorsing als voorstel

Dreyer krijgt twee matchen schorsing als voorstel

ANDERE De KBVB stelt een schorsing voor van twee effectieve speeldagen voor Anders Dreyer na zijn te late ingreep op Bocat, gisteren op het veld van STVV. Als Anderlecht in beroep gaat, wordt dit woensdag behandeld in plaats van morgen (feestdag van 15 augustus). Volgens de voetbalbond werd "de fysieke integriteit van Bocat in gevaar gebracht". Lees verder »

Deal rond Augustinsson is in orde

Deal rond Augustinsson is in orde

TRANSFERS Transferspecialist Sasha Tavolieri meldt dat de deal rond de Zweedse linksback Ludwig Augustinsson rond is. Anderlecht zal hem dit seizoen huren van Sevilla. Het is op dit moment niet geweten of Paars-wit ook voor een aankoopoptie heeft gekozen. Lees verder »

Westerlo huurt Kana

Westerlo huurt Kana

TRANSFERS Nu de transfer van Mats Rits in orde lijkt en mogelijk ook nog Delaney op komst is, wil Anderlecht ook de kern afslanken. Volgens Le Soir vertrekt Marco Kana (21) op huurbasis naar Westerlo waar hij zal herenigd worden met Lucas Stassin. Lees verder »

 13-08-2023 

Transfer van Rits lijkt afgerond

Transfer van Rits lijkt afgerond

TRANSFERS Het is altijd afwachten tot de officiële bevestiging, maar volgens transferjournalist Sasha Tavolieri is de transfer van Mats Rits een feit. De middenvelder zou morgen zijn medische testen afleggen en kan een contract van drie jaar tekenen met een extra jaar, afhankelijk van de prestaties van Rits. Lees verder »

Anderlecht boekt opnieuw nipte zege

Anderlecht boekt opnieuw nipte zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft dankzij een kopbal van Moussa N'Diaye met 0-1 gewonnen in Sint-Truiden. Paars-wit speelde erg zwak voor rust, maar het begon wel beter na rust en scoorde. Een rode kaart voor Dreyer (na een ongelukkige fout) maakte de tweede helft van Anderlecht monddood. Anderlecht verdedigde met een man minder de voorsprong en STVV bleef regelmatig dreigen, maar Dupé en zijn defensie hielden voor de tweede maal op rij de nul. Een goed resultaat, maar het niveau moet echt naar omhoog. Lees verder »

Opstelling: Debast afwezig, Patris in de basis

Opstelling: Debast afwezig, Patris in de basis

WEDSTRIJDEN Vanmiddag moet Anderlecht het doen zonder Zeno Debast. De verdediger zit zelfs niet op de bank. Sardella vervangt hem centraal en daardoor komt Patris in de ploeg. Verder stelt Riemer hetzelfde elftal op dat vorig weekend Antwerp versloeg. Vorig seizoen won Anderlecht met 0-3 op STVV en speelde het een van zijn beste 45 minuten van het voorbije seizoen. Na de nederlaag op Union kan Anderlecht zich zo vroeg in het seizoen geen tweede nederlaag veroorloven. Lees verder »

Selectie: Flips meteen mee naar St-Truiden

Selectie: Flips meteen mee naar St-Truiden

WEDSTRIJDEN Alexis Flips stapt vandaag al meteen op de bus voor de altijd lastige verplaatsing naar STVV. Verder in de selectie ontbreekt de naam van de geblesseerde Ashimeru, maar Debast (onzeker) en Kana zijn er wel bij. Monticelli vervoegt de selectie na zijn wedstrijd met de Futures van vrijdagavond. Lees verder »

 12-08-2023 

Anderlecht onderzoekt piste Delaney als alternatief voor Rits

Anderlecht onderzoekt piste Delaney als alternatief voor Rits

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sasha Tavolieri is Anderlecht nog steeds aan het onderhandelen met Club Brugge over Mats Rits. Door de goede relatie met Sevilla, waarvan Anderlecht Augustinsson zal huren, houdt Fredberg nu ook de situatie van de Deense middenvelder Thomas Delaney (31) in de gaten. De Spaanse club zou openstaan voor het vertrek van Delaney. Lees verder »

 11-08-2023 

Beerschot te sterk voor de RSCA Futures (video)

Beerschot te sterk voor de RSCA Futures (video)

1B Vanavond is de Challenger Pro League gestart. De RSCA Futures misten hun start en gingen met 1-3 de boot in tegen Beerschot, dat andere Paars-wit. De Futures kwamen voor rust op voorsprong via Monticelli (foto), maar na rust trokken de bezoekers de scheve situatie helemaal recht. Lees verder »

Anderlecht huurt Ludwig Augustinsson van Sevilla

Anderlecht huurt Ludwig Augustinsson van Sevilla

TRANSFERS Volgens journalist Fabrizio Romano staat Anderlecht op het punt om Ludwig Augustinsson te huren van Sevilla. De Zweedse linksback wordt gehuurd tot juni 2024. Augustinsson speelde in het verleden voor Kopenhagen, Werder Bremen, Aston Villa, Mallorca en Sevilla. De speler zou weldra naar België komen om zijn medische testen af te leggen. Lees verder »

Ashimeru nog zeker maand buiten strijd

Ashimeru nog zeker maand buiten strijd

BLESSURES Op de persconferentie voor de verplaatsing naar STVV ging Brian Riemer in op de afwezigheid van Majeed Ashimeru. De Ghanees zal nog minstens tot de eerstvolgende interlandbreak buiten strijd zijn (begin september) met een spierblessure. Marco Kana, die vorige week niet tot de kern behoorde, is wedstrijdfit. Lees verder »

Debast onzeker voor zondag

Debast onzeker voor zondag

BLESSURES Zeno Debast kampt met een (kleine) spierblessure en is onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen STVV. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De krant stelt duidelijk dat er geen 'transferitis' in het spel is. Wat betreft een mogelijke overstap naar PSV is er geen evolutie tegenover vorige week. Lees verder »

Akkoord met Reims en Flips

Akkoord met Reims en Flips

TRANSFERS Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri heeft Anderlecht een akkoord gevonden met Stade de Reims over een transfer van Alexis Flips. De medische testen zouden vandaag (of morgen) plaatsvinden in Gent. Flips zelf stuurde ook al een paars hart de wereld in via X (de vroegere Twitter).  Lees verder »

 10-08-2023 

Alonzo Engwanda nieuwe aanvoerder RSCA Futures

Alonzo Engwanda nieuwe aanvoerder RSCA Futures

1B Alonzo Engwanda zal dit seizoen de aanvoerder zijn van de RSCA Futures. Dat maakte paars-wit vandaag bekend via sociale media. Engwanda is de opvolger van Theo Leoni, die de Futures achter zich heeft gelaten en nu volwaardig lid is van de A-kern. Lees verder »

Doelman Rutgeerts tekent eerste profcontract

Doelman Rutgeerts tekent eerste profcontract

1B Anderlecht heeft doelman Nicholas Rutgeerts een eerste profcontract laten ondertekenen. De 18-jarige doelman, die al sinds de U8 voor paars-wit speelt, ligt nu vast tot 2025. Dit seizoen zal hij deel uitmaken van de kern van de RSCA Futures. Lees verder »

Hezze op weg naar Olympiakos

Hezze op weg naar Olympiakos

TRANSFERS Santiago Hezze lijkt dan toch een transfer naar Europa te maken. Nadat Anderlecht de piste verliet, heeft zijn club Huracan nu een akkoord bereikt met Olympiakos. De transfer zou eerstdaags afgerond worden. Lees verder »

 09-08-2023 

Anderlecht verhoogt bod op Rits

Anderlecht verhoogt bod op Rits

TRANSFERS Anderlecht heeft bij Club Brugge een nieuw en hoger bod uitgebracht op Mats Rits. Ook bij de speler zelf heeft Anderlecht zijn aanbod verbeterd. Dat is nodig, want Union heeft zowel voor Rits als voor Club ook een erg mooie aanbieding. Lees verder »

 08-08-2023 

Transferdossier Rits schiet goed op

Transferdossier Rits schiet goed op

TRANSFERS Anderlecht maakte vandaag volop werk van de komst van Mats Rits. Met de speler zelf nadert paars-wit een akkoord. Anderlecht deed ook al een eerst bod bij Club Brugge. Volgens Het Nieuwsblad verwachten verschillende betrokkenen dat een doorbraak er snel kan komen. Lees verder »

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

JEUGD - TRANSFERS Na Heylen, Ndembe en Liema ziet Anderlecht nog een vierde jeugdspeler vertrekken. Mohammed El Afdaoui, een 15-jarige linksvoetige verdediger, trekt naar AA Gent. Volgens onze Neerpede-watcher DavidBxl is zijn vertrek een groter verlies dan dat van die drie anderen. Lees verder »

 07-08-2023 

Rits kan voor drie jaar tekenen

Rits kan voor drie jaar tekenen

TRANSFERS Anderlecht heeft voor Mats Rits een contract voor drie jaar klaarliggen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Rits is eind dit seizoen einde contract bij Club Brugge. Na vijf jaar wordt hij er niet meer aanzien als basisspeler en Club wacht af om zijn contract eventueel te verlengen. Lees verder »

Leoni: "Het was lang wachten"

Leoni:

INTERVIEWS Na oktober vorig jaar (ook tegen Antwerp) mocht Theo Leoni gisteren voor de tweede keer starten bij het A-elftal van Anderlecht. Samen met Jan Vertonghen was hij de uitblinker en zijn naam rolde van de tribunes. Eindelijk lijkt de 23-jarige middenvelder beloond te worden voor zijn geduld. "Ik heb zware momenten gekend." Lees verder »

Lonwijk: "Het best op de acht of de tien"

Lonwijk:

INTERVIEWS Justin Lonwijk maakte tegen Antwerp zijn debuut voor Anderlecht. De Nederlander leek al snel op weg naar een doelpunt. Hij omspeelde doelman Jean Butez, maar het vervolg was minder. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht ben", vertelde hij na afloop. "Ik heb hier niet lang over getwijfeld." Lees verder »

Dolberg: "Overwinning doet deugd"

Dolberg:

INTERVIEWS Met een strafschop scoorde Kasper Dolberg tegen Antwerp zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. De Deense aanvaller was na afloop erg blij met deze eerste driepunter van het seizoen. ""Dit voelt echt goed", aldus Dolberg voor de microfoon van Eleven Sports. Lees verder »

Stroeykens wil niet over toekomst praten

Stroeykens wil niet over toekomst praten

TRANSFERS Mario Stroeykens kreeg na afloop van de partij tegen Antwerp vragen over een mogelijke contractverlenging, maar hij wilde er niet op ingaan. De middenvelder/aanvaller, die tegen Antwerp een uur speelde, kan al sinds mei bijtekenen, maar deed dat nog niet. Lees verder »

Riemer: "Bedoeling om Debast te houden"

Riemer:

TRANSFERS Ondanks erg concrete interesse van PSV, dat  volgens Het Nieuwsblad weldra een eerste bod plant, wil Anderlecht er alles aan doen om Zeno Debast te houden. "Hij is een heel belangrijke speler voor ons. We hebben absoluut geen plannen om hem te verkopen." Lees verder »

Anderlecht drukt door voor Alexis Flips

Anderlecht drukt door voor Alexis Flips

TRANSFERS Een van de eerste geruchten tijdens deze transferperiode was de interesse in Alexis Flips van Reims. Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht Flips (23) een contractvoorstel gedaan. De Fransman zou voor creatieve oplossingen moeten zorgen in de aanval en is bezig aan zijn laatste contractjaar. Lees verder »

Anderlecht in gesprek met Mats Rits

Anderlecht in gesprek met Mats Rits

TRANSFERS Anderlecht wil zijn middenveld versterken met Club Brugge-speler Mats Rits. Dat schrijft de Waalse transferjournalist Sacha Tavolieri. Een bod heeft paars-wit nog niet uitgebracht, maar het onderhandelt wel met Rits zelf over zijn persoonlijke eisen. Lees verder »

 06-08-2023 

Anderlecht wint door penalty van Dolberg

Anderlecht wint door penalty van Dolberg

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gereageerd na het slechte debuut op Union met een 1-0 zege tegen kampioen Antwerp. Anderlecht speelde zeker niet geweldig, maar toonde de nodige strijdkracht. De eerste helft was kansarm, maar toch kwam Anderlecht op voorsprong via een penalty van Dolberg net voor de rust. Na rust moest Anderlecht achteruit en kreeg Antwerp enkele goede kansen. Paars-wit kwam er zelf een paar maal goed uit en Dreyer trof nog de paal. Volgende week moet Anderlecht dit resultaat bevestigen op STVV. Lees verder »

Opstelling: Riemer wijzigt driemaal

Opstelling: Riemer wijzigt driemaal

WEDSTRIJDEN Voor de wedstrijd tegen kampioen Antwerp wijzigt Brian Riemer drie spelers in zijn elftal. De geblesseerde Ashimeru wordt vervangen door Leoni, Arnstad maakt plaats voor Stroeykens en in de verdediging wordt Patris vervangen door Sardella. Aanwinsten Vazquez en Lonwijk zitten op de bank. Benieuwd of de spelers echt beseffen dat het flink wat beter moet na de non-match tegen Union. Een nul op zes moet absoluut vermeden worden. Lees verder »

Gerucht Casper Nielsen blijkt onzin

Gerucht Casper Nielsen blijkt onzin

TRANSFERS De laatste dagen viel hier en daar te lezen dat Club Brugge Casper Nielsen aan een aantal Belgische clubs had aangeboden en dat Anderlecht het dossier nauw opvolgde. Volgens Sasha Tavolieri is dat bericht onzin. De Deen is momenteel geblesseerd, maar Deila wil hem absoluut bij Brugge houden. Bij Brugge zou men eerder een oplossing voor Rits zoeken. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 13.30 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Na de non-prestatie vorige week op Union is paars-wit zijn supporters een antwoord tussen de lijnen verschuldigd. Eenvoudig zal het tegen de landskampioen echter niet worden. Lees verder »

 05-08-2023 

Officieel: Abdulrazak op uitleenbasis naar BK Häcken

Officieel: Abdulrazak op uitleenbasis naar BK Häcken

TRANSFERS De Nigeriaanse flankspeler Ishaq Abdulrazak (21) wordt voor een seizoen uitgeleend aan de Zweedse kampioen BK Häcken. Ishaq kwam vorige zomer over van Nörrkoping, maar kwam maar tot zes wedstrijden in de A-ploeg en speelde voornamelijk bij de RSCA Futures ondanks het stevige prijskaartje dat aan zijn transfer hing. Lees verder »

 04-08-2023 

Riemer: "Schuld niet alleen bij middenveld"

Riemer:

INTERVIEWS Tijdens een persconferentie blikte Jesper Fredberg vanmiddag vooruit naar de partij van zondag tegen Antwerp. Uiteraard kreeg hij ook vragen over de non-prestatie van vorig weekend tegen Union. "Het vraagt geen groot analistenwerk om te zien dat onze eerste helft niet goed was, maar in de pers stenen naar elkaar gooien, brengt ons nergens." Lees verder »

Riemer: "We willen Stroeykens écht houden"

Riemer:

TRANSFERS Op zijn persbabbel vanmiddag kreeg Brian Riemer ook een vraag over Mario Stroeykens. Het 18-jarige jeugdproduct heeft nog een contract tot eind dit seizoen en tekende nog niet bij. "Jesper werkt er hard aan", aldus Riemer. "We willen erg graag dat Mario verlengt." Lees verder »

"Lonwijk nog niet klaar voor hele wedstrijd"

INTERVIEWS Aanwinsten Luis Vazquez en Justin Lonwijk zijn nog niet helemaal klaar voor de dienst. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. Lonwijk is conditioneel nog niet helemaal klaar. Vazquez is dat wel, maar hij moet nog wennen aan zijn nieuwe omgeving. Lees verder »

Sasha Kljestan geeft zondag de aftrap

Sasha Kljestan geeft zondag de aftrap

ANDERE Sasha Kljestan, de Amerikaanse ex-middenvelder van Anderlecht, zal zondag de aftrap komen geven in het Lotto Park voor de wedstrijd tegen Antwerp. Kljestan speelde van 2010 tot 2015 bij Paars-wit en speelde 180 wedstrijden waarin hij 25 doelpunten maakte. Hij werd maar liefst driemaal kampioen bij Anderlecht. Kljestan hing zijn schoenen begin dit jaar aan de haak. Zijn laatste club was LA Galaxy. Lees verder »

 03-08-2023 
 02-08-2023 
 01-08-2023 

Peeters moet binnenkort beslissen

Peeters moet binnenkort beslissen

TRANSFERS Stef Peeters moet binnen tien dagen beslissen over zijn toekomst, zegt transferjournalist Sasha Tavolieri. De ex-speler van Eupen is vrij en heeft een aanbod van vijf clubs op zak, waaronder een van Paars-wit dat mogelijk het meest concreet is. De situatie van zijn gezin zal ook een rol spelen in zijn beslissing. Lees verder »

Debast geniet interesse van PSV

Debast geniet interesse van PSV

TRANSFERS Zeno Debast staat in de belangstelling van PSV. Het Laatste Nieuws weet dat de Eindhovense club al informeerde. Anderlecht wil minstens 15 miljoen euro en droomt van 20 miljoen. Ook bij Ajax is de naam van Debast al gevallen. Lees verder »

Te koop: Middenveld van Anderlecht

Te koop: Middenveld van Anderlecht

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad zouden Diawara, Ashimeru en Arnstad mogen vertrekken bij een goed bod. Vorige vrijdag vormde dit trio het middenveld tijdens de zwakke prestatie op Union. Anderlecht wil het middenveld een nieuw elan geven. Lees verder »