Archieven

 30-09-2023 

Anderlecht stelt orde op zaken na rust

Anderlecht stelt orde op zaken na rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 1-3 gewonnen in Eupen. Het startte razendsnel en scoorde al via Dreyer na een halve minuut. Maar het kon de sterke start niet bevestigen en Eupen klom voor rust nog langszij. In de tweede helft domineerde Anderlecht en scoorde het via een own-goal van Paeshuyse en via de eerste goal van Vazquez. Al had Eupen ook wel op 2-2 kunnen komen, maar Nuhu miste voor doel. Dat was wel het enige wapenfeit van de Panda's na rust en dus mocht Anderlecht na drie gelijke spelen opnieuw vieren Lees verder »

Opstelling: Met Patris, Dreyer en Diawara

Opstelling: Met Patris, Dreyer en Diawara

WEDSTRIJDEN Brian Riemer moet voor de wedstrijd in Eupen puzzelen door verschillende blessures. Diawara, Dryer, Patris en Vazquez staan aan de aftrap. Augustinsson start sowieso door de afwezigheid van N'Diaye, Sardella betaalt de prijs voor twee mindere prestaties. Ondanks verschillende afwezigen kan Anderlecht maar beter de drie punten pakken om in de kopgroep van het klassement te blijven. Lees verder »

Riemer: "Raman is niet gestraft"

Riemer:

INTERVIEWS Het moet balen zijn voor Benito Raman. Zijn er tal van (offensieve) spelers out met een blessure, wordt hij net ziek. Anders had hij een goede kans om vanmiddag in de selectie te zitten. Want van een sportieve verbanning na zijn mislopen transfer eind augustus is geen sprake, zegt coach Brian Riemer. Lees verder »

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 16 uur geeft Anderlecht in de verre Oostkantons Eupen partij. De thuisploeg begon goed aan het seizoen met 10 op 15, maar verloor zijn laatste drie wedstrijden. Ook Anderlecht kon al drie duels niet meer winnen. Wie breekt de ban? Lees verder »

Riemer: "Ik heb te doen met Amuzu"

Riemer:

BLESSURES Geen Francis Amuzu straks tegen Eupen. De snelle flankspeler sukkelt met een spierblessure, al zijn tweede dit seizoen. "Francis ziet hier erg van af", aldus coach Brian Riemer op zijn persconferentie gisteren. "Zijn wedstrijd tegen Club Brugge vorige week was zijn beste sinds ik hier ben." Lees verder »

 29-09-2023 

Riemer: "Lonwijk had pech met blessure"

Riemer:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds 13 augustus zit Justin Lonwijk nog eens in de wedstrijdkern. De Nederlander was anderhalve maand out met een blessure, maar nu is hij terug. Dat stemt coach Brian Riemer blij. "Want Lonwijk is een ander type speler dan Amuzu, Hazard, Dreyer en Flips", zo zegt hij. Lees verder »

Riemer: "Dolberg, Amuzu en N'Diaye niet inzetbaar"

Riemer:

INTERVIEWS Kasper Dolberg en Francis Amuzu raken niet speelklaar voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen. Dat vertelde coach Brian Riemer op zijn persconferentie vanmiddag. Ook Moussa N'Diaye en Benito Raman zijn niet inzetbaar. Dat Thomas Delaney (sleutelbeekbreuk) langere tijd out is, was al bekend. Lees verder »

Officieel: Stroeykens verlengt contract bij Anderlecht

Officieel: Stroeykens verlengt contract bij Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de contractverlenging van Mario Stroeykens bekendgemaakt. De aanvallende middenvelder tekende vandaag, op zijn 19e verjaardag, een overeenkomst tot 2026. "We zullen er alles aan doen om Mario zijn volledige potentieel te ontwikkelen in de komende jaren", zegt CEO Sports Jesper Fredberg. Lees verder »

Verlenging Stroeykens op komst

Verlenging Stroeykens op komst

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure heeft de jarige Mario Stroeykens een akkoord gevonden met Anderlecht over de verlenging van zijn contract. Volgens de krant zal het niet lang duren alvorens het nieuws wordt aangekondigd. De onderhandelingen sleepten al eventjes aan, maar nu zou er dus toch een akkoord zijn gevonden. Lees verder »

 27-09-2023 

De Condé twee wedstrijden geschorst

De Condé twee wedstrijden geschorst

ANDERE Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft Head of Football van Racing Genk, Dimitri de Condé, een straf opgelegd van vier speeldagen waarvan twee effectief. de Condé ging in de clinch met Jan Vertonghen na de wedstrijd tegen RSC Anderlecht in de Gegeka Arena.  Lees verder »


 26-09-2023 
 25-09-2023 

Minstens sleutelbeenbreuk voor Delaney

Minstens sleutelbeenbreuk voor Delaney

BLESSURES Zoals gevreesd geen goed nieuws voor Thomas Delaney en Anderlecht. De Deense middenvelder blijkt na zijn val een sleutelbeenbreuk te hebben opgelopen volgens Kjell Doms van Het Laatste Nieuws. Sowieso zal Delaney enkele weken buiten strijd zijn. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of het gewricht in de schouder ook geraakt is. Als dat het geval is, kan Delaney zelfs enkele maanden out zijn. Lees verder »

Eerbetoon Mister Michel

Eerbetoon Mister Michel

ANDERE Een jaar geleden moest de voetbalwereld plots afscheid nemen van de Zilveren Vos, Mister Michel Verschueren. Gisteren bracht RSC Anderlecht, voor de wedstrijd tegen Club Brugge, een eerbetoon aan Mister Michel. Lees verder »

Hazard: "Foutjes worden cash betaald"

Hazard:

INTERVIEWS Thorgan Hazard startte in de basis tegen Club Brugge en had op gegeven moment ook dé kans op de 2-0 maar hij trapte hoog over doel. "Ik mis het gevoel nog een beetje", gaf hij als uitleg na die misser, hij speelde ook met een inspuiting na last aan zijn grote teen. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Skyhawk

Gelukkige verjaardag Skyhawk

WEBSITE We hadden hem zo graag de drie punten gegund voor zijn verjaardag, maar helaas. Toch mag dat het feestje er vandaag niet minder om maken. Gelukkige verjaardag Skyhawk, één van de mensen die aan de wieg stond van Anderlecht-Online en nog steeds de drijvende kracht is achter de schermen.  Lees verder »

Hopen op verrekking bij Dolberg

Hopen op verrekking bij Dolberg

BLESSURES Brian Riemer zag niet alleen Thomas Delaney uitvallen gisteren, ook Kasper Dolberg ging naar de kant na een slecht contact met Brandon Mechele. De coach hoopt dat het maar een verrekking is, maar de kans bestaat dat het een spierscheur is. Lees verder »

Bekende koppen in de eretribune

Bekende koppen in de eretribune

ANDERE De topper bracht heel wat volk op de been, het Lotto Park was uitverkocht en tot de nok gevuld. Maar ook de eretribune was goed gevuld en daar zat heel wat bekend volk tussen. Peter Schmeichel kwam zoon Kasper aanmoedigen en Kylian Hazard kwam broer Thorgan steunen.  Lees verder »

 24-09-2023 

Povere wedstrijd levert weer gelijkspel op

Povere wedstrijd levert weer gelijkspel op

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een 1-0 voorsprong niet kunnen vasthouden tegen Club Brugge. Een doelpunt voor rust van Dolberg werd door Skov Olsen weggevaagd met de gelijkmaker na rust. Anderlecht begon energiek, maar Club kwam beter in de wedstrijd. Voor rust moest Paars-wit zowel Dolberg als Delaney wisselen door een blessure. Het is vooral afwachten hoe erg de schouderblessure van Delaney is. Na rust kreeg Hazard een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar het was Skov Olsen die scoorde. In de slotfase viel er niet al te veel meer te beleven. Lees verder »

Opstelling: Schmeichel en Hazard aan zet

Opstelling: Schmeichel en Hazard aan zet

WEDSTRIJDEN"Terningerne er kastet" oftewel, de kogel is door de kerk in het Deens. Kasper Schmeichel staat aan de aftrap voor de topper tegen Club Brugge. Riemer kiest ook voor Hazard en voor Augustinsson. Flips is invaller, net als Dreyer die Anderlecht vorige week op de valreep een punt bezorgde. Rits speelt voor het eerst tegen Brugge na zijn overstap naar Paars-wit. N'Diaye is out met een blessure en wordt vervangen door Arnstad. Lees verder »


 23-09-2023 
 22-09-2023 

Anderlecht-gezangen tijdens Club Brugge Besiktas

Anderlecht-gezangen tijdens Club Brugge Besiktas

ANDERE Toch een beetje Europees voetbal voor RSC Anderlecht en daar zorgden de Turkse supporters voor gisteren in het Jan Breydel Stadion. Tijdens de Conference League-wedstrijd Club Brugge - Besiktas zongen de Turkse supporters Anderelecht toe, er was zelfs een spandoek te spotten in het Besiktas-vak. Lees verder »

 21-09-2023 

Verschaeren verlengt contract tot 2026

Verschaeren verlengt contract tot 2026

BLESSURES Yari Verschaeren heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Anderlecht. De nummer tien verlengt zijn verbintenis, die eind dit seizoen afliep, tot medio 2026. "Anderlecht is gewoon dé club voor mij en ik voel dat ik hier nog niet klaar ben", aldus de middenvelder. Lees verder »

Rits: "Riemer was best boos ja"

Rits:

INTERVIEWS Brian Riemer zei het al na de wedstrijd op Kortrijk, hij heeft zich behoorlijk boos gemaakt in de kleedkamer. Mats Rits beaamt het, al geeft hij ook meteen toe dat hij niet echt veel vergelijkingsmateriaal heeft omdat hij nog maar kort bij de ploeg is Lees verder »


 20-09-2023 
 19-09-2023 

Degryse: "Riemer zal een evenwicht moeten vinden"

Degryse:

INTERVIEWS Anderlecht op verplaatsing is duidelijk niet hetzelfde als Anderlecht in het Lotto Park. Na te veel punten te hebben laten liggen, kon RSCA zijn fans zondag in Kortrijk allesbehalve overtuigen. "Ik denk dat het probleem van Anderlecht een te defensief middenveld is. "legt Marc Degryse uit. Lees verder »

"Dupé kreeg belofte onbetwiste nummer 1 te zijn"

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tegen KV Kortrijk wilde Maxime Dupé niet reageren op de komst van Kasper Schmeichel. Niet onlogisch volgens transferjournalist Sacha Tavolieri. "Er was Dupé beloofd om de onbetwiste nummer 1 te zijn. Dat was voor hem een conditio sine qua non om naar Anderlecht te komen", zo schrijft hij. Lees verder »

 18-09-2023 

 17-09-2023 

Blessure aan de ribben voor Schmeichel

Blessure aan de ribben voor Schmeichel

BLESSURES Het is door een blessure aan de ribben dat Kasper Schmeichel vandaag nog niet in de wedstrijdkern zat. Dat vertelde coach Brian Riemer na de partij tegen Kortrijk. Dinsdag ondergaat de doelman de nodige onderzoeken. Dan moet blijken hoe lang hij out is. Lees verder »

Verjaardag webteamleden

Verjaardag webteamleden

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van 'Lajoya' en 'Macuz', verantwoordelijk voor respectievelijk de Engelse en Spaanse versie van onze website. Dikke proficiat en bedankt voor jullie werk tot nu toe! Lees verder »

Hazard: "Niet het gedroomde scenario"

Hazard:

INTERVIEWS Thorgan Hazard kon zijn debuut bij Anderlecht niet vieren met een overwinning. De laatste zomeraanwinst begon op de bank, maar mocht op het uur invallen. "Ik had kunnen starten, maar de staff koos ervoor om op zeker te spelen", vertelde hij na afloop voor de micro van Eleven. Lees verder »

Dreyer redt punt in laatste minuut

Dreyer redt punt in laatste minuut

WEDSTRIJDEN Het heeft geen haar gescheeld of Anderlecht was de boot ingegaan bij Kortrijk. De ingevallen Anders Dreyer behoedde Paars-wit voor een nederlaag met een knappe 2-2 in de laatste minuut van de extra tijd. In een geanimeerde wedstrijd (meestal zo op Kortrijk) kon de thuisploeg tweemaal op voorsprong komen door fouten bij Anderlecht en kregen zowel Debast en de verhuurde Kana rood. Anderlecht had overwicht voor rust, maar zakte weg en kreeg amper nog een kans bij elkaar gevoetbald totdat Dreyer dus uithaalde. Lees verder »

Opstelling: Amuzu in de basis, Hazard en Dreyer zijn invallers

Opstelling: Amuzu in de basis, Hazard en Dreyer zijn invallers

WEDSTRIJDEN Nog geen Thorgan Hazard aan de aftrap tegen Kortrijk. Francis Amuzu ziet zijn twee doelpunten van de laatste speeldagen beloond worden met een basisplaats. Augustinsson is out, dus speelt N'Diayé op links. Paars-wit kan niets anders dan op zoek gaan naar de drie punten bij Kortrijk, ook al zijn de West-Vlamingen vaak een vervelende tegenstander. Bij Kortrijk staat huurling Marco Kana aan de aftrap. Lees verder »

Schmeichel onzeker voor Kortrijk

Schmeichel onzeker voor Kortrijk

BLESSURES Volgens journalist Kjell Doms van Het Laatste Nieuws is aanwinst Kasper Schmeichel onzeker voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De Deense doelman is slecht neergekomen op training. Vandaag zal er worden gekeken hoe ernstig de blessure is. Dupé stond sowieso in doel en Coosemans kwam daardoor niet in actie met de Futures tegen Patro Eisden. Lees verder »

 16-09-2023 

Vader Kana: "Lof voor Marco? Window dressing"

Vader Kana:

INTERVIEWS Marco Kana neemt het dit weekend met Kortrijk op tegen Anderlecht. Maar of het een blij weerzien wordt? In Het Nieuwsblad spreekt vader Guéry Kana harde woorden over de sportieve bazen van Anderlecht. "Het project voor Marco was véél te flou en de signalen waren te negatief. Het was deze zomer altijd ons doel om te vertrekken." Lees verder »

Still: "Kana is een echte leider"

Still:

INTERVIEWS Net als Anderlecht heeft Kortrijk zijn ploeg versterkt tijdens de zomer en zal het morgen een nieuw gezicht tonen tegen Anderlecht. En natuurlijk zal een gemotiveerde Marco Kana zijn waarde willen tonen aan het paars-witte bestuur. "Hij is heel belangrijk voor onze groep. Hij is een echte leider, hij is pas 21 en hij is al heel volwassen," legt Edward Still uit op de officiële website van KVK.  Lees verder »

Patris in, Augustinsson out

Patris in, Augustinsson out

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Behoudens last-minute verrassingen - Brian Riemer geeft vandaag een laatste training voor de trip naar Kortrijk morgen - kan de coach van Anderlecht rekenen op de terugkeer van Louis Patris, die de wedstrijd in Genk miste met een handblessure.  Lees verder »

Riemer: "Balbezit is niet mijn prioriteit"

Riemer:

INTERVIEWS Tijdens de persconferentie gisterennamiddag te  Anderlecht gaf Brian Riemer zijn mening over het werk dat Jesper Fredberg deze zomer heeft verricht.  "Wat een prachtige wereld!" Zo zou je zijn beoordeling van RSCA's mercato kunnen parafraseren: geweldig. "Ik ben gelukkig". Lees verder »

 15-09-2023 
 13-09-2023 

RSCA Women winnen inhaalwedstrijd

RSCA Women winnen inhaalwedstrijd

DAMES - DAMES De RSCA Women zijn met 1-2 gaan winnen op Zulte Waregem. Het betrof een inhaalwedstrijd van speeldag drie. Na de uitschakeling voor de Champions League dus een beetje troost voor de damesploeg. Invalster Buabadi scoorde de winnende treffer laat in de wedstrijd.  Lees verder »

 12-09-2023 

Van Damme fluit KV Kortrijk - RSC Anderlecht

Van Damme fluit KV Kortrijk - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN Komend weekend herneemt de Jupiler Pro League opnieuw na de interlandbreak. RSC Anderlecht gaat op bezoek bij KV Kortrijk. Kevin Van Damme zal de wedstrijd in goede banen leiden, bijgestaan door Jo De Weirdt en Kevin Monteny langs de lijn. Jordy Vermeire is vierde official. Lees verder »

 11-09-2023 

Geen vervolging voor Vertonghen, wel voor De Condé

Geen vervolging voor Vertonghen, wel voor De Condé

ANDERE Het akkefietjes na Genk - Anderlecht tussen Jan Vertonghen en Dimitri De Condé krijgt geen staartje voor Vertonghen. Het bondsparket oordeelt dat hij werd geprovoceerd en vraagt geen vervolging. De Condé mag zich wel gaan verantwoorden voor verschillende vormen van wangedrag tijdens en na de wedstrijd. Lees verder »

150ste cap voor Vertonghen

150ste cap voor Vertonghen

INTERVIEWS Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Estland in het Koning Boudewijn Stadion. Voor Jan Vertonghen meteen ook zijn 150ste cap. De kapiteinsband zal hij in ieder geval niet opeisen voor die cap.  Lees verder »

Croky Cup: om 12u loting 1/16 finales

Croky Cup: om 12u loting 1/16 finales

ANDERE Om 12 u is het loting voor 1/16 finales in de Croky Cup. In deze fase worden ook de 16 eersteklassers toegevoegd in de trommel. Samen met 1B-clubs Oostende, Zulte Waregem, Francs Borains, SK Beveren, Patro Eisden, Lierse Kempenzonen, Beerschot en Dender, en  amateurclubs Harelbeke, Thes Sport en Meux. gaan ook in de trommel. Net als de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Eendracht Elene-Grotenberge. Lees verder »

 09-09-2023 
 08-09-2023 
 07-09-2023 

Vandenbempt: "Anderlecht staat er financieel goed voor"

Vandenbempt:

ANDERE Met twaalf inkomende transfers toonde Anderlecht zich erg actief op de transfermarkt deze zomer. Daarbij ook heel wat grote namen. Schrik dat Jesper Fredberg zijn hand financieel overspeeld heeft, moeten we volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt niet hebben. "Ik ben 200 procent zeker van dat Anderlecht geen onnodige risico's heeft genomen." Lees verder »

Lees het eerste verslag van de Fan Council

Lees het eerste verslag van de Fan Council

ANDERE Op 29 augustus kwam de Fan Council van Anderlecht, de opvolger van de Fanboard, een eerste keer samen. Veertien vertegenwoordigers van de supporters (er waren ook twee afwezigen) gingen in gesprek met Jesper Fredberg, Kenneth Bornauw en andere medewerkers van de club. Lees verder »

Raman paste voor ontbinding van contract

Raman paste voor ontbinding van contract

TRANSFERS Twee partijen die zich bikkelhard opstelden inzake het financiële aspect. Dat is de reden waarom de transfer van Benito Raman naar STVV niet gelukt is. Volgens La Dernière Heure stelde Anderlecht finaal zelfs aan Raman voor om zijn contract te ontbinden, maar dat weigerde de speler. Lees verder »

Raman blijft (voorlopig) bij Anderlecht

Raman blijft (voorlopig) bij Anderlecht

TRANSFERS Benito Raman is nog steeds speler van Anderlecht. Er werd geen akkoord gevonden met Kortrijk of STVV die geïnteresseerd waren in de aanvaller. Anderlecht wil Raman graag verkopen om de loonlast te laten dalen. Raman maakte vorig weekend geen deel meer uit van de wedstrijdkern voor de match in Genk. In sommige landen is de transfermarkt nog open, dus mogelijk beweegt er nog iets uit Griekenland, Turkije of Saoedi-Arabië. Lees verder »

 06-09-2023 

Officieel: Ilay Camara naar RWDM

Officieel: Ilay Camara naar RWDM

TRANSFERS Ilay Camara (20) verlaat Anderlecht en heeft een contract voor drie jaar en een optie voor een extra jaar getekend bij de buren van RWDM. De flankspeler tekende vorig jaar zijn eerste profcontract bij Anderlecht en speelde dertig wedstrijden voor de Futures. Lees verder »

RSCA Women klopt Katowice met 5-0

RSCA Women klopt Katowice met 5-0

DAMES - DAMES RSCA Women klopte vanavond in de Champions League voorronde met enig gemak het Poolse Katowice met 5-0. Vatafu opende de score na 17 minuten en nog voor de rust scoorden Buabadi, De Caigny en Jacobs. In de tweede helft deed Diki er nog eentje bij. Lees verder »

RWDM informeert naar Colassin

RWDM informeert naar Colassin

TRANSFERS - ANDERE Antoine Colassin werd vorig seizoen uitgeleend aan Heerenveen en mag ook dit seizoen andere oorden opzoeken, al is er nog niets concreet. Misschien komt RWDM wel met de oplossing, de promovendus zoekt nog Belgen om zijn kern in evenwicht te krijgen.  Lees verder »

Deal Hazard nadert de eindmeet

Deal Hazard nadert de eindmeet

TRANSFERS Er klinken meer en meer positieve berichten omtrent de transfer van Thorgan Hazard. De speler zou ingegaan zijn op het aanbod van RSC Anderlecht. Al is er nog niets officieel bevestigd. Maar de zaken gaan in ieder geval de goede kant uit. Lees verder »

Idrissi plan B als flankaanvaller

Idrissi plan B als flankaanvaller

TRANSFERS RSC Anderlecht zet niet al zijn kaarten in op Thorgan Hazard, het onderhandeld ook met de 27-jarige Marokkaanse Nederlander, Oussama Idrissi. De flankaanvaller zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij Sevilla werd ontbonden.  Lees verder »

 05-09-2023 

Ismaili tekent eerste profcontract

Ismaili tekent eerste profcontract

JEUGD Behar Ismaili heeft zijn eerste profcontract bij Anderlecht getekend. De 18-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2025 aan Anderlecht verbonden. De Albanese Belg maakt sinds vorig jaar deel uit van de RSCA Futures. Lees verder »

Schmeichel legt medische testen af

Schmeichel legt medische testen af

TRANSFERS Op de voorlaatste dag van de zomermercato lijkt de overgang van Kasper Schmeichel in kannen en kruiken. De Deense international legt vandaag nog zijn medische testen af in Denemarken waar hij momenteel vertoeft met de Deense nationale ploeg.  Lees verder »

Burnley trok stevig aan mouw Arnstad

Burnley trok stevig aan mouw Arnstad

TRANSFERS Volgens de Noorse journalist Arilas Ould-Saada heeft Burnley in de voorbije transferperiode serieus aan de mouw getrokken van Kristian Arnstad. Het laatste bod van drie werd vrijdag overgemaakt en betrof meer dan 5 miljoen. Anderlecht weigerde het bod.  Lees verder »

Schmeichel zeker, nog afwachten voor Hazard

Schmeichel zeker, nog afwachten voor Hazard

TRANSFERS De deal met Kasper Schmeichel is zo goed als rond, de doelman zou zijn handtekening zetten onder een contract voor één jaar bij RSC Anderlecht. Meer twijfels zijn er rond de overgang van Thorgan Hazard, de onderhandelingen lopen nog, maar niets is nog beslist. Lees verder »

 04-09-2023 

Kortrijk en STVV willen Raman

Kortrijk en STVV willen Raman

TRANSFERS Anderlecht heeft Benito Raman in de uitverkoop gezet. De aanvaller zit in zijn laatste contractjaar en kreeg recent te horen dat hij mocht vertrekken. Anderlecht wil vooral verlost zijn van het hoge loon van de speler. Volgens Het Laatste Nieuws zijn Kortrijk en STVV in de dans gesprongen om Raman. Hoewel Kortrijk iets meer biedt, zou Raman zelf een verhuis naar Sint-Truiden verkiezen. Raman speelde trouwens al voor beide clubs in het verleden. Lees verder »

Van Driessche: "Eerste geel Baah was voor slag"

Van Driessche:

WEDSTRIJDEN Opmerkelijk: scheidsrechter Bram Van Driessche himself geeft vanavond uitleg bij enkele opmerkelijke situaties tijdens de wedstrijd Genk - Anderlecht van gisteren. Hij duidt onder meer de gele kaarten van Bonsu Baah. En het akkefietje met Jan Vertonghen aan het einde van de wedstrijd. Lees verder »

Verschueren neemt ontslag uit raad van bestuur

Verschueren neemt ontslag uit raad van bestuur

ANDERE Michael Verschueren neemt afscheid van Anderlecht. Na ruim dertien jaar neemt de zoon van Mister Michel ontslag uit de raad van bestuur van de club. "Michael gaat binnenkort een nieuwe uitdaging aan binnen het internationale voetbal waarvoor een volledige onafhankelijkheid vereist is", zo meldt Anderlecht. Lees verder »

Gesprekken met Jannik Vestergaard

Gesprekken met Jannik Vestergaard

TRANSFERS De transfermarkt sluit woensdagavond om 0u00, dus veel tijd rest er niet meer om inkomende transfers af te ronden. Volgens transferspecialist Sacha Tavolieri praat Anderlecht met de Deen Jannik Vestergaard van Leicester City. De 31-jarige centrale verdediger zou achteraan een personeelstekort kunnen oplossen want buiten Debast, Vertonghen en Sardella telt de kern geen zuivere centrale verdediger meer. Lees verder »

Looneisen Thorgan Hazard niet min

Looneisen Thorgan Hazard niet min

TRANSFERS Krijgen we opnieuw een scenario zoals bijna tien jaar geleden, op komt Thorgan Hazard effectief naar het Lotto Park. Een akkoord is in ieder geval nog veraf klinkt het in de pers. De jonge Hazard heeft serieuze looneisen, eisen waar ze bij RSC Anderlecht niet volledig willen aan tegemoet komen.  Lees verder »

Vertonghen: "Had niet mogen gebeuren"

Vertonghen:

WEDSTRIJDEN Via sociale media heeft Jan Vertonghen gereageerd op het akkefietje dat hij gisteren had met Dimitri De Condé na afloop van de wedstrijd tegen Genk. De verdediger geeft toe zelf ook fouten gemaakt te hebben. Inmiddels sprak hij met De Condé en is alles bijgelegd. Dat bevestigt ook die laatste. Lees verder »

Onderhandelingen met Thorgan Hazard

Onderhandelingen met Thorgan Hazard

TRANSFERS Volgens journalist Florian Holsbeek zou Anderlecht onderhandelen met Dortmund over Thorgan Hazard. De Rode Duivel komt er niet meer voor in de plannen en werd ook niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg. Volgens Holsbeek zijn er nog geen details bekend over het contract, maar staan alle partijen open voor een transfer. Lees verder »

RSCA Futsal wint Supercup

RSCA Futsal wint Supercup

INTERVIEWS RSCA Futsal heeft zijn eerste beker van het seizoen in de wacht gesleept. Na een 5-1 overwinning op Bilzen in de competitieopener op vrijdagavond, versloeg Anderlecht gisteren Herentals met 6-1 in Roosdaal.  Cainan was de topscorer van de dag met 4 doelpunten, terwijl Saura en Edu ook het net vonden.  Lees verder »

 03-09-2023 

Vertonghen in de clinch met De Condé

Vertonghen in de clinch met De Condé

Na de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk kreeg Jan Vertonghen het zwaar aan de stok met Dimitri de Condé, Head of Football van Racing Genk. De Condé ging aan de spelertunnel verhaal halen voor enkele provocerende acties van Vertonghen.  Lees verder »

Amuzu mag niet meer vertrekken

Amuzu mag niet meer vertrekken

TRANSFERS Anderlecht laat Francis Amuzu de komende dagen niet meer vertrekken. Dat meldt Het Nieuwsblad. De krant schrijft dat Griekse bronnen beweren dat Olympiakos nog een bod deed dat kan oplopen tot 6,5 miljoen euro, maar dat Anderlecht dat geweigerd heeft. "De winger blijft bij paars-wit", valt te lezen. Lees verder »

Schmeichel gelinkt aan Anderlecht

Schmeichel gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De media melden vanavond dat Anderlecht doelman Kasper Schmeichel naar het Lotto Park wil halen. De 36-jarige Deense doelman liet enkele dagen geleden zijn contract bij Nice ontbinden. Brian Riemer wilde op zijn persbabbel na de partij tegen Genk het nieuws bevestigen noch ontkennen. Lees verder »

Anderlecht verspeelt zege in extra tijd

Anderlecht verspeelt zege in extra tijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gespeeld in Genk in een geanimeerde wedstrijd waarin een hoop kaarten werden getrokken. Paars-wit speelde echter bijna de hele wedstrijd tegen tien man na twee keer snel geel voor Bah. Toch bleef Genk de gevaarlijkste ploeg en kon Anderlecht amper dreigen. Na rust speelde Anderlecht iets beter en de ingevallen Amuzu knalde knap de 0-1 in doel. Ook Vazquez kwam bijna nog tot scoren. Maar in de lange extra tijd kon invaller Tolu net voor het eindsignaal alsnog de gelijkmaker in doel koppen. Op zich is een draw op Genk geen slecht resultaat, maar in de slotfase de zege weggeven tegen tien man is uiteraard een ontgoocheling. Lees verder »

Opstelling: Augustinsson en Delaney aan de aftrap

Opstelling: Augustinsson en Delaney aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Genk speelde donderdagavond nog een lange wedstrijd met strafschoppen in Turkije. Kan Anderlecht daarvan gebruik maken en vijftien op vijftien pakken? Riemer laat Augustinsson (N'Diaye is nochtans goed begonnen dit seizoen) en Delaney starten. Dreyer komt na zijn schorsing opnieuw in de ploeg. Raman behoort uiteindelijk niet tot de selectie omdat Anderlecht hem wil verkopen. Lees verder »

Benito Raman is niet mee naar Genk

Benito Raman is niet mee naar Genk

TRANSFERS Vandaag sowieso geen speelminuten voor Raman. De spits zat nochtans in de selectie, maar moet nu toch thuisblijven volgens Het Laatste Nieuws. Riemer deelde het nieuws mee aan de spits die 's morgens wel is komen trainen. Volgens Riemer had Raman in de tribune moeten plaatsnemen en dat het daarom weinig zin had om hem mee te nemen. Maar er is meer aan de hand, Anderlecht wil Raman immers verkopen. Lees verder »

 02-09-2023 
 01-09-2023 

Officieel: Anderlecht zwaait Bundu uit

Officieel: Anderlecht zwaait Bundu uit

TRANSFERS Anderlecht en Mustapha Bundu zijn van elkaar verlost. De flankaanvaller uit Burkina Faso tekende vanavond een contract bij het Engelse Plymouth. Het gaat om een definitieve transfer. Bundu tekent een contract voor twee jaar bij de club uit de Engelse tweede afdeling. Lees verder »

Biedt Oostende uitweg voor Colassin?

Biedt Oostende uitweg voor Colassin?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws kan Antoine Colassin naar KV Oostende verkassen. De 22-jarige spits zit op een zijspoor bij Anderlecht. Oostende heeft met 0 op 6 zijn start in 1B gemist. Bovendien zag het twee weken geleden spits Thierry Ambrose vertrekken. Lees verder »

Ook Lissens naar Kortrijk?

Ook Lissens naar Kortrijk?

TRANSFERS - 1B Volgens Het Laatste Nieuws geniet Lucas Lissens concrete interesse van KV Kortrijk. Vorig seizoen was Lissens nog vaste waarde en aanvoerder bij de RSCA Futures, dit seizoen kwam hij nog niet in actie. Lees verder »

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

ANDERE Gill Swerts, de nieuwe bondscoach van de Belgische U21, heeft Killian Sardella (foto) en Mario Stroeykens opgeroepen voor de Ek-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan op 11 september. Lucas Stassin, die Anderlecht deze zomer ruilde voor Westerlo, kreeg ook een eerste oproepingsbrief. Lees verder »

Officieel: Butera naar Ajax

Officieel: Butera naar Ajax

TRANSFERS De beloftevolle verdediger Ethan Butera ruilt Anderlecht voor Ajax. De 17-jarige zal daar terechtkomen bij Jong Ajax. Butera was een van de beloften die mogelijk zijn kans had kunnen grijpen in het eerste elftal. Hij wilde zijn contract, dat in juni 2024 afloopt, echter niet verlengen en daarom ziet Anderlecht zich genoodzaakt hem nu te verkopen. Lees verder »

Raman mag alsnog vertrekken

Raman mag alsnog vertrekken

TRANSFERS Anderlecht heeft Benito Raman laten weten dat hij de club nog mag verlaten deze zomer. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Opvallend, want de voorbije twee duels begon hij in de basiself. Een manier om hem in de picture te plaatsen? Lees verder »