Archieven

 01-07-2012 
 30-06-2012 

"Het maximum uit Tom De Sutter halen"

Na twee weken training bij Anderlecht heeft coach van den Brom al een aardig beeld over de huidige spelersgroep. Hij bevestigt het uitstekend contact tussen hem en de spelers. "Jovanovic is niet belangrijker dan Praet." Lees verder »

Noor Henriksen wordt gescout

Noor Henriksen wordt gescout

Volgend Het Nieuwsblad houdt Anderlecht de Noorse markt goed in de gaten. Naast Abu en Jenssen is ook Markus Henriksen van topclub Rosenborg gescout. Hij was al Noors international en zou iets duurder zijn dan andere opties. Lees verder »

Lukaku zes weken buiten strijd

Lukaku zes weken buiten strijd

Jordan Lukaku maakte vandaag via zijn Twitteraccount bekend dat hij zes weken buiten strijd is door een stressfactuur. "Jammer, maar ik hoop sneller dan verwacht weer fit te zijn," schreef hij. Lees verder »

Cavallaro blijft voorlopig bij Santa Fé

Cavallaro blijft voorlopig bij Santa Fé

Juan Ignacio Cavallaro komt voorlopig niet naar Anderlecht. De 18-jarige Argentijn heeft een contract getekend bij Santa Fé. Als hij tijdens de winterstop of na volgend seizoen wil vertrekken, heeft Anderlecht eerste keuze. Lees verder »

Van den Brom geeft spelers Twitter-vrijheid

Van den Brom geeft spelers Twitter-vrijheid

Anderlecht zal zijn spelers geen Twitter-beperkingen opleggen. "Ik weet dat sommige coaches bij hun club of nationale ploeg afspraken maken rond Twitter, maar ik ga mij daar niet mee bezighouden", zegt coach John Van den Brom. Lees verder »

Van den Brom: "Abu geen optie meer"

Van den Brom:

De Ghanees Mohammed Abu komt definitief niet naar Anderlecht. "We hebben Abu bekeken, maar de speler is geen optie meer voor ons", zo vertelt John van den Brom. Er was sprake dat Anderlecht Abu zou huren van Manchester City. (HLN) Lees verder »

Anderlecht vond Koulibaly te licht

Anderlecht vond Koulibaly te licht

Kalidou Koulibaly, de nieuwe verdediger van RC Genk die ook aan Anderlecht gekoppeld werd, is door Anderlecht te licht bevonden en werd daarom niet aangetrokken. Paars-wit scoutte de Fransman vorig seizoen meermaals. (HLN) Lees verder »

 29-06-2012 

Van den Brom: "Bezorgd om blessure Juhasz"

Van den Brom:

Roland Juhasz zal er door een kuitblessure niet bij zijn in Virton. Ook de oefenstage moet hij missen. "Met het oog op de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League eind juli baart me dit wel zorgen", zegt John van den Brom. Lees verder »

Koulibaly niet naar Anderlecht, wel Genk

Koulibaly niet naar Anderlecht, wel Genk

De officiële website van Genk laat weten dat de Franse belofteninternational Kalidou Koulibaly een contract heeft getekend bij Genk. Een week geleden schreef Het Nieuwsblad nog dat Anderlecht achter de verdediger zou zitten. Lees verder »

Blessure Vargas lijkt mee te vallen

Blessure Vargas lijkt mee te vallen

Op zijn Spaanse blog laat Ronald Vargas weten dat de blessure, die hij vandaag opliep tijdens de training, al bij al meevalt. Er is niets gebroken en er zijn geen ligamenten gescheurd. Het ging enkel om een ontwrichting. Lees verder »

RSCA en Quick gaan samen verder

RSCA en Quick gaan samen verder

Quick heeft de samenwerking met Anderlecht verlengd. De keten is al sinds 2005 en de oprichting van de Ketjes Club aanwezig bij Anderlecht en breidde de investering steeds uit. Het nieuwe contract loopt tot 2015 (rsca.be) Lees verder »

Selectie Virton - Anderlecht

Selectie Virton - Anderlecht

Coach John van den Brom vertrekt op 2 juli met zijn groep op stage naar Oostenrijk. Voor ze vertrekken wordt nog een oefenmatch afgewerkt tegen en op het veld van Virton. De coach maakte een 20-koppige kern bekend. Lees verder »

Elleboog zet Vargas weer aan de kant

Elleboog zet Vargas weer aan de kant

Opnieuw pech voor Ronald Vargas. Nu zijn knie eindelijk genezen lijkt, kwam de Venezolaan vanmorgen ongelukkig ten val op training waarbij hij zijn elleboog ontwrichtte. Vargas zal hierdoor een aantal weken out zijn. (RSCA.be) Lees verder »

Ticketverkoop Supercup start maandag

Ticketverkoop Supercup start maandag

Op 22 juli speelt Anderlecht de Supercup tegen Lokeren. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop vanaf maandag 2 juli en kosten 8 of 12 euro voor een volwassene en 5 euro voor jongeren onder 16 jaar. Lees verder »

Dokter zet licht op groen voor Vargas

Dokter zet licht op groen voor Vargas

Ronald Vargas liet gisteren een laatste keer zijn knie controleren bij dokter Declercq in Antwerpen en deze zette het licht op groen. De Venezolaan zal maandag dus samen met zijn ploegmaats naar Oostenrijk vertrekken. (HBvL) Lees verder »

Van den Brom: "Ik voel helemaal geen druk"

Van den Brom:

John van den Brom geeft in Het Laatste Nieuws zijn eerste groot interview als Anderlecht-coach. Zijn eerste weken vielen alvast prima mee. "Hier lopen veel spelers met talent rond", zegt hij. "Maar de groep is nog te groot." Lees verder »

"Eerste indruk Van den Brom is fantastisch"

Milan Jovanovic is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Anderlecht. In Het Laatste Nieuw blikt de Serviër vooruit, maar kijkt hij ook nog even terug. "Ik was gekomen voor de titel en dat is gelukt. Nu wil ik de Champions League." Lees verder »

Mbokani werd ziek op vakantie

Mbokani werd ziek op vakantie

Dieumerci Mbokani wordt vandaag opnieuw op Anderlecht verwacht. Na twee interlands nam hij kort vakantie in Miami, maar daar liep hij een voedselvergiftiging op. Van zijn vijf dagen in de VS bracht hij er drie in bed door. (HNB) Lees verder »

Suarez mag niet weg voor voorrondes CL

Suarez mag niet weg voor voorrondes CL

Volgens La Dernière Heure wil Anderlech Matias Suarez niet laten gaan voor het de voorrondes van de Champions League heeft gespeeld. De Argentijn zou zich hierin kunnen vinden en het niet hard spelen om toch te mogen vertrekken. Lees verder »

Anderlecht-target Pabon naar Parma

Anderlecht-target Pabon naar Parma

Dorlan Pabon wordt niet de nieuwe spits van Anderlecht. Paars-wit volgde de Colombiaanse spits, maar die heeft nu een contract getekend bij Parma. De transfersom zou zo'n vier miljoen euro bedragen. Lees verder »


 28-06-2012 

Trainingsnieuws: kuitblessure Juhasz

Trainingsnieuws: kuitblessure Juhasz

Zachtjes aan komen ook de vedetten weer neergedwarreld in het Astridpark. Roland Juhasz, Matias Suarez, Lucas Biglia, Sacha Kljestan en Cheikhou Kouyaté tekenden vandaag present op de club. Die laatste drie trainden ook al mee. Lees verder »

Baseggio peter fandag Anderlecht

Baseggio peter fandag Anderlecht

Walter Baseggio zal op zondag 29 juli als peter fungeren van de jaarlijkse fandag van Anderlecht. Onlangs was de oud-speler, die momenteel vecht tegen kanker, al te gast op de club bij de voorstelling van het nieuwe shirt. Lees verder »

Blessure voor Bruno Godeau

Blessure voor Bruno Godeau

Anderlecht beëindigde de oefenpartij tegen Oudenaarde gisteren met tien. Bruno Godeau liep een blessure op en kon niet meer verder. Wat hij precies heeft en hoe ernstig het is, is niet geweten. (RSCA.be) Lees verder »

 27-06-2012 

Anderlecht kent geen moeite met Oudenaarde

Anderlecht kent geen moeite met Oudenaarde

Na de moeizame zege gisteren had Anderlecht vandaag minder last met Oudenaarde. Paars-wit won met 0-7 van de neo-tweedeklasser. Guillermo Molins scoorde in zijn eerste oefenduel en Tom De Sutter maakte zijn derde in drie matchen. Lees verder »

Ook Kljestan terug in Brussel

Ook Kljestan terug in Brussel

Sacha Kljestan is na een korte huwelijksreis met zijn vrouw Jamie Lee terug in Brussel. Op Twitter liet hij weten dat hij blij is om terug te zijn in zijn tweede thuis. Hij maakte ook al kennis met coach John van den Brom. Lees verder »

Selectie Oudenaarde - Anderlecht

Selectie Oudenaarde - Anderlecht

Straks speelt Anderlecht zijn derde oefenmatch in deze campagne. Voor de wedstrijd tegen neo-tweedeklasser Oudenaarde selecteerde John van den Brom 19 spelers. Dennis Praet en Guillermo Molins zijn er voor het eerst bij. Lees verder »

Waarom de Musonda's naar Chelsea trekken

Waarom de Musonda's naar Chelsea trekken

De overgang van de broertjes Musonda naar Chelsea veroorzaakte de voorbije weken de nodige ophef bij Anderlecht. Sport/Voetbalmagazine zocht uit waarom het trio vertrok en kwam tot twee conclusies: ongoocheling en interesse. Lees verder »

 26-06-2012 

Anderlecht pas na de rust voorbij Ronse

Anderlecht pas na de rust voorbij Ronse

Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in deze voorbereiding winnend afgesloten, al was het erg nipt. Tegen derdeklasser Ronse werd het 2-3. Na de pauze boog paars-wit een 2-1 achterstand om via De Sutter en Chavarria. Lees verder »

Wasilewski praat over zijn revalidatie

Wasilewski praat over zijn revalidatie

In een uitgebreid interview voor het Poolse Newsweek had Marcin Wasilewski het niet enkel over de toekomst, maar ook over het verleden. Hij sprak over de revalidatie na de zware blessure die hij opliep tegen Standard. Lees verder »

Selectie Ronse - Anderlecht

Selectie Ronse - Anderlecht

Voor de wedstrijd van vanavond, 26 juni, op het veld van Ronse selecteerde John van den Brom een 21-koppige kern. De aftrap is voorzien om 19.30 uur in het Orphale Crucke-stadion. Lees verder »

Wasyl: "Denk nog niet aan einde carrière"

Wasyl:

In België praat Marcin Wasilewski al geruime tijd niet meer met de pers. In Polen lijkt hij daar geen problemen mee te hebben. Hij gaf een interview voor het Poolse magazine Newsweek. "Einde carrière zou een ramp zijn", klonk het. Lees verder »

Dokter geeft fiat voor transfer Cyriac

Dokter geeft fiat voor transfer Cyriac

Een volgend obstakel voor de transfer van Gohi Bi Cyriac naar Anderlecht is weggewerkt. Paars-wit liet de Standard-spits gisteren medisch onderzoeken door dokter Geert Declercq en die zette het licht op groen voor een transfer. Lees verder »

Deville verkiest Ajaccio boven Anderlecht

Deville verkiest Ajaccio boven Anderlecht

De 19-jarige Brandon Deville verlaat Anderlecht en trekt naar Ajaccio. De flankspeler kon bij Anderlecht een contract voor één jaar tekenen, maar verkoos een overstap naar de nieuwkomer in de Franse hoogste klasse. (HLN) Lees verder »

Abu: "Anderlecht zou een mooie kans zijn"

Abu:

Het voorbije weekend was Anderlecht in Noorwegen om Mohammed Abu te bekijken. De Ghanees speelde niet zijn beste match, maar hoopt toch op een transfer naar België. "Anderlecht zou een mooie kans zijn", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Noorse middenvelder Jenssen alternatief Abu

Noorse middenvelder Jenssen alternatief Abu

Indien de transfer van Mohammed Abu niet zou doorgaan, heeft Anderlecht met Ruben Jenssen een alternatief achter de hand. Volgens de Noorse media scoutte paars-wit Jenssen, die Van den Brom vorig seizoen al wilde bij Vitesse, al. Lees verder »

Publiek welkom op trainingen Van den Brom

Publiek welkom op trainingen Van den Brom

Met de komst van John van den Brom waait er een frisse wind op Anderlecht. Waar er vorig seizoen erg vaak achter gesloten deuren werd getraind, was het publiek de voorbije week geregeld welkom op de trainingen van de Nederlander. Lees verder »


 25-06-2012 

Bedi Mbenza tekent 3-jarig contract

Bedi Mbenza tekent 3-jarig contract

De Congolese middenvelder die in januari samen met Patou Kabangu overkwam van TP Mazembe voetbalt de volgende drie seizoen voor Anderlecht. Dat meldt de website in een officieel bericht. De optie op Kabangu werd niet gelicht. Lees verder »

Biglia terug in Neerpede

Biglia terug in Neerpede

Een week geleden werden in Neerpede de trainingen hervat. Coach John van den Brom miste toen nog een pak spelers, maar stilaan keert iedereen terug. Vandaag meldde Lucas Biglia zich, alsook Roland Juhasz. Lees verder »

Marecek: "Me bewijzen bij nieuwe coach"

Marecek:

Na vorig seizoen leek het erop dat Lukas Marecek zou worden uitgeleend. Na de eerste trainingsweek is de Tsjech daar niet meer zo zeker van. "Ik wacht de selectie voor de stage in Oostenrijk af voor ik daarover beslis", zegt hij. Lees verder »

HLN: 'Cyriac na 1 juli naar Anderlecht'

HLN: 'Cyriac na 1 juli naar Anderlecht'

Volgens Het Laatste Nieuws staat Anderlecht op het punt om Goh Bi Cyriac in te lijven. De krant vernam van goede bronnen dat Anderlecht, Standard en Cyriac al een akkoord hebben over de transfer, die na 1 juli zal worden afgerond. Lees verder »

Turkse interesse voor Diandy

Turkse interesse voor Diandy

Cristophe Diandy geniet volgens Het Laatste Nieuws interesse van enkele Turkse clubs. Vooral Gençlerbirligi, dat volgende maand een oefenmatch speelt tegen Anderlecht, zou erg gecharmeerd zijn door de linkerflankspeler. Lees verder »

 24-06-2012 

Luc Devroe niet naar Anderlecht

Luc Devroe niet naar Anderlecht

Enkele maanden geleden ging het gerucht de ronde al zou Luc Devroe dicht bij een overstap naar Anderlecht staan. Voorlopig blijft hij echter aan de slag als manager bij Roeselare. Dat zegt CEO Johan Plancke in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Collin: "Cyriac is een moeilijk dossier"

Collin:

Standard dreigt na Mémé Tchité ook Gohi Bi Cyriac kwijt te spelen. Zijn manager Mogi Bayat laat weten dat de spits Luik wil verlaten. Anderlecht volgt Cyriac al geruime tijd maar zijn zware blessure zorgt voor twijfels. Lees verder »

 23-06-2012 

Anderlecht klopt Diegem met forfaitscore

Anderlecht klopt Diegem met forfaitscore

Anderlecht heeft zijn eerste oefenpartij onder leiding van John van den Brom gewonnen. Tegen derdeklasser Diegem Sport werd het 0-5 na onder meer twee goals van Milan Jovanovic. Ook Canesin, De Sutter en Iakovenko waren trefzeker. Lees verder »

Spits Pabon opnieuw in beeld

Spits Pabon opnieuw in beeld

Anderlecht heeft de hoop om Dorlan Pabon (24) te strikken nog niet opgegeven. Dat schrijft het Nieuwsblad. De spits van het Colombiaanse Nacional wordt een optie als Suarez of Mbokani zouden vertrekken. Lees verder »

Mohammed Abu als opvolger voor Biglia?

Mohammed Abu als opvolger voor Biglia?

Anderlecht houdt rekening met een vertrek van Lucas Biglia en is volop op zoek naar een vervanger voor de Argentijn. Zo vertoefde manager Herman Van Holsbeeck de afgelopen dagen in Noorwegen om er te praten met Mohammed Abu. Lees verder »


 22-06-2012 

Selectie: Diegem - Anderlecht

Selectie: Diegem - Anderlecht

Zaterdag speelt Anderlecht zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op en tegen derdeklasser Diegem Sport. John van den Brom selecteerde 22 spelers die de verplaatsing maken naar het Gemeentelijk Sportstadion van Diegem. Lees verder »

Jacobs wordt trainer van FC Kopenhagen

Jacobs wordt trainer van FC Kopenhagen

Ariël Jacobs wordt straks voorgesteld als nieuwe trainer van FC Kopenhagen. Dat meldt de Deense club zelf. "Jacobs is een sterke leider die van FC Kopenhagen de toonaangevende voetbalclub uit Scandinavië kan maken", zo klinkt het. Lees verder »

 21-06-2012 

Update programma tussenseizoen

Update programma tussenseizoen

Het programma voor de voorbereiding van Anderlecht op het nieuwe seizoen heeft enkele wijzigingen ondergaan. Zo is er een extra oefenwedstrijd ingelast tegen de Turkse eersteklasser Gençerbirligi op 24 juli. Lees verder »

Proto: "Met De Jong praat ik Nederlands"

Proto:

Na een topseizoen bij Anderlecht en een welverdiende vakantie sprak Silvio Proto in La Dernière Heure voor het eerst dit seizoen met de pers. Hij had het over de Champions League finale en zijn nieuwe keeperstrainer Max De Jong. Lees verder »

Dnipropetrovsk wil ook Wasilewski

Dnipropetrovsk wil ook Wasilewski

Het Oekraïnse Dnipro Dnipropetrovsk heeft opnieuw een verdediger van Anderlecht op het oog. Deze keer gaat het om Marcin Wasilewski. Ook Roland Juhasz geniet nog steeds interesse van de club van Ondrej Mazuch. (HLN) Lees verder »

Ook Van den Brom zit nu op Twitter

Ook Van den Brom zit nu op Twitter

Als eerste trainer in de Pro League heeft John van den Brom een account op Twitter aangemaakt. Sinds maandag stuurde hij al negen tweets de wereld in en opvallend: hij deed dit zowel in het Nederlands als het Frans. Lees verder »

Vargas speelklaar voor seizoensbegin

Vargas speelklaar voor seizoensbegin

Ronald Vargas is maandag zonder problemen gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hij kon de training gewoon afwerken en het lijkt er dus op dat hij volledig fit aan de competitie gaat kunnen beginnen. (HBvL) Lees verder »

Anderlecht niet gekant tegen verkoop Diandy

Anderlecht niet gekant tegen verkoop Diandy

Na een succesvolle uitleenbeurt vorig seizoen wil OH Leuven Cristophe Diandy graag overkopen van Anderlecht. Paars-wit heeft hier wel oren naar, maar wil John van den Brom eerst laten oordelen of hij Diandy zelf kan gebruiken. Lees verder »

Kabasele in september weer bij A-kern?

Kabasele in september weer bij A-kern?

Anderlecht verklaart de terugzetting van Nathan Kabasele naar de beloften door een gebrek aan discipline bij de speler. Hij krijgt een tweede kans en als hij zich herpakt, kan hij in september weer bij de A-kern aansluiten (HLN) Lees verder »

 20-06-2012 

Van Holsbeeck steunt stadionplan Martens

Van Holsbeeck steunt stadionplan Martens

Herman Van Holsbeeck reageert enthousiast op de uitgestoken hand van Steven Martens. "Uiteraard is Anderlecht geïnteresseerd in een nieuw stadion. De eerste en misschien wel belangrijkste stap is het vastleggen van een locatie." Lees verder »

RSCA en Verschueren: "Geen commentaar"

RSCA en Verschueren:

Volgens Le Soir worden Michel Verschueren, Ivica Mornar en makelaar Jurica Selak doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken bij Mornars transfer. RSCA reageert verbaasd. Lees verder »

Kabasele naar U21 van Anderlecht

Kabasele naar U21 van Anderlecht

Nathan Kabasele moet het seizoen beginnen bij de beloften van Anderlecht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vorig seizoen trainde de 18-jarige aanvaller nog regelmatig mee met de A-kern en werd hij uitgeleend aan Westerlo. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Martens is geen optie"

Van Holsbeeck:

Maarten Martens wordt al enige tijd gelinkt aan Anderlecht, maar volgens Herman Van Holsbeeck is een transfer niet aan de orde. "We hebben genoeg volk voor die positie. We willen de ontwikkeling Praet en Canesin niet afremmen." Lees verder »

Kabangu paste voor laag loon en reserverol

Kabangu paste voor laag loon en reserverol

La Dernière Heure is te weten gekomen waarom Patou Kabangu niet meer bij Anderlecht speelt. Paars-wit zou hem een contract hebben aangeboden, maar de Congolees heeft dit zelf geweigerd hebben. Twee zaken speelden hierbij een rol. Lees verder »

Kouyaté mist eerste Europese matchen

Kouyaté mist eerste Europese matchen

Cheikhou Kouyaté wordt maandag terug op Anderlecht verwacht. Niet voor lang echter, want op 9 juli moet hij zich melden bij de olympische ploeg van Senegal. Door zijn Olympische deelname mist Kouyaté de derde CL-voorronde. (HLN) Lees verder »

Antwerp wil beloftendoelman Anderlecht

Antwerp wil beloftendoelman Anderlecht

Kenneth Leemans, vorig seizoen tweede doelman van de beloften bij Anderlecht, geniet interesse van Antwerp. De 19-jarige doelman is einde contract bij Anderlecht en kan dus zo naar de tweedeklasser overstappen (GvA) Lees verder »


 19-06-2012 

Belgacom en RSCA hernieuwen sponsordeal

Belgacom en RSCA hernieuwen sponsordeal

De telecommunicatiegroep Belgacom blijft ook de volgende seizoenen sponsor van RSC Anderlecht. Beide partijen kwamen daarover tot een overeenkomst. In 2012 vieren Anderlecht en Belgacom overigens hun 20-jarige samenwerking. Lees verder »

De Jong: "Alle keepers krijgen hun kans"

De Jong:

Ook Max de Jong beleefde gisteren zijn vuurdoop bij Anderlecht. De Nederlander zal zich dit seizoen ontfermen over de doelmannen van paars-wit. "Alle drie krijgen ze hun kansen, maar ik ben niet de enige om daarover te beslissen." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Wij bepalen wie er vertrekt"

Van Holsbeeck:

Anderlecht houdt zich voorlopig gedeisd op de transfermarkt. Manager Herman Van Holsbeeck verwacht niet veel beweging voor 15 augustus. "Alle clubs wachten het einde van het EK af om toe te slaan", zegt hij in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

Internationals hebben verlof tot begin juli

Internationals hebben verlof tot begin juli

Heel wat basisspelers waren nog niet present op de eerste training. Suarez, die in Argentinië aan de knie behandeld wordt, arriveert normaal gezien maandag op Anderlecht. Ook Kljestan wordt die dag verwacht na zijn huwelijksreis. Lees verder »

"Erg ontgoocheld door vertrek Musonda"

Geen broertjes Musonda op de eerste trainingsdag bij Anderlecht. Zij ruilen paars-wit voor Chelsea, zeer tot de ontgoocheling van voorzitter Roger Vanden Stock. "Maar wat kunnen we eraan doen? We staan machteloos." Lees verder »

De 29 aanwezigen op de eerste training

De 29 aanwezigen op de eerste training

29 spelers tekenden gisteren present voor de eerst training. Daarbij vier nieuwkomers en ook de beloften Jonathan Vervoort, Massimo Bruno, Medhi Tarfi en Bruno Godeau. Een overzicht van al wie aanwezig was. Lees verder »

De Sutter: "Nu tonen wat ik waard ben"

De Sutter:

Een nieuwe coach, een nieuwe start. Zo moet Tom De Sutter gisteren gedacht hebben. De spits begon dan ook met veel zin aan de voorbereiding. "De nieuwe coach is een verademing voor mij. Hij maakt een goede indruk op me." Lees verder »

Hawsawi: "Ik ben gekomen om te spelen"

Hawsawi:

Van de nieuwkomers lijkt de Saudi Osama Hawsawi het meeste kans te maken op een basisplaats. De verdediger geeft alvast aan dat dit ook zijn doel is. "Ik ben naar hier gekomen om te spelen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 18-06-2012 

Vanden Stock verwacht geen transfers meer

Vanden Stock verwacht geen transfers meer

Anderlecht trok met Thomas Kaminski (OHL), Mohammed Aoulad (Brussels), Osama Hawsawi (Al Ilal) en Abdelhakim Bouhna (Diegem) vier nieuwkomers aan, maar grote namen zijn het niet meteen. "Dat is zo", geeft Roger Vanden Stock toe. Lees verder »

Suarez en Biglia sluiten pas later aan

Suarez en Biglia sluiten pas later aan

Matias Suarez en Lucas Biglia waren twee opvallende afwezigen op de eerste training van Anderlecht. Nu weten we ook waarom: Suarez bleef langer in Argentinië om zijn knie te laten verzorgen en zal volgende week terugkeren. Lees verder »

UEFA Pro licentie voor Hasi en Emmerechts

UEFA Pro licentie voor Hasi en Emmerechts

Assistent-coach Besnik Hasi en de pas tot T3 gepromoveerde Geert Emmerechts hebben hun UEFA Pro licentie op zak. De diploma's werden vandaag door de KBVB uitgereikt. De UEFA Pro licentie is het hoogst haalbare trainersdiploma. Lees verder »

Van den Brom: "Snel een selectie maken"

Van den Brom:

John van den Brom hield vanmiddag troepenschouwing. De Nederlander verwelkomde 29 spelers, maar gaf aan dat er snel een aantal moeten afvloeien. "Met zo'n grote groep kan op stage onmogelijk goed gewerkt worden." Lees verder »

Anderlecht zoekt gastgezinnen

Anderlecht zoekt gastgezinnen

De combinatie van voetbal en studies is voor jonge spelers niet altijd gemakkelijk. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen is RSC Anderlecht op zoek naar gastgezinnen voor enkele franstalige jeugdspelers. Lees verder »

Anderlecht onthult nieuw uitshirt

Anderlecht onthult nieuw uitshirt

Anderlecht heeft vandaag tijdens de eerste training het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2012-2013 gepresenteerd. Het witte shirt heeft fijne paarse verticale strepen, paarse accenten op de zij en een paarse kraag. Lees verder »

Kljestan getrouwd met vriendin Jamie Lee

Kljestan getrouwd met vriendin Jamie Lee

Sacha Kljestan is op zaterdag 16 juni in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriendin Jamie Lee Darley. Op Twitter uploadde hij een foto van hem en zijn kersverse bruid: "My beautiful bride and I", zo schreef hij. Lees verder »

Anderlecht hervat training met ruime kern

Anderlecht hervat training met ruime kern

Vanmiddag om 14.30 uur begint Anderlecht zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is straks uitkijken naar de nieuwe trainer John van den Brom, die een ruime spelerskern zonder veel echte nieuwkomers onder zijn hoede krijgt. Lees verder »

Mbokani scoort opnieuw voor Congo

Mbokani scoort opnieuw voor Congo

Ook in zijn tweede wedstrijd na zijn rentree bij Congo heeft Dieumerci Mbokani gescoord. De Anderlecht-spits scoorde het eerste doelpunt in de kwalificitiewedstrijd voor de Africa Cup tegen de Seychellen (3-0 winst). Lees verder »

 17-06-2012 

60-tal fans lopen mee in mars voor Baseggio

60-tal fans lopen mee in mars voor Baseggio

Zaterdag 16 juni werd een mars georganiseerd om Walter Baseggio te steunen in de strijd tegen kanker. Er verzamelden zo’n zestig-tal supporters in Nijvel om hun steun te betuigen. Baseggio was ontroerd: "Ik wil iedereen bedanken" Lees verder »

 16-06-2012 

Supporters welkom op eerste training

Supporters welkom op eerste training

Op maandag 18 juni 2012 vindt de eerste training van RSCA plaats in Neerpede vanaf 14u30. De fans zijn uitgenodigd om de training bij te wonen en de nieuwe technische staf en aanwezige spelers te ontmoeten. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Virton

Anderlecht oefent tegen Virton

De geannuleerde oefenmatch tegen Aalst van 30 juni wordt vervangen door een wedstrijd op en tegen derdeklasser Excelsior Virton. De datum blijft 30 juni, aftrap is gepland om 17 uur. Lees verder »

Fiorentina hoopt op Biglia

Fiorentina hoopt op Biglia

Lucas Biglia rekent nog altijd op een transfer bij Anderlecht. Zijn manager verklapte dat er met Fiorentina wordt gesproken. De Lelies tonen al geruime tijd belangstelling voor de Argentijn. Ook Napels zou interesse hebben. (HNB) Lees verder »

 15-06-2012 

Hawsawi: "Uitdaging om hier te spelen"

Hawsawi:

Osama Hawsawi, de nieuwe centrale verdediger van Anderlecht, is vrijdag aangekomen in België. Op de luchthaven van Zaventem werd hij verwelkomd door de ambassadeur van Saoedi-Arabië en een vertegenwoordiger van paars-wit. Lees verder »

 14-06-2012 

Loop mee in de mars om Baseggio te steunen

Loop mee in de mars om Baseggio te steunen

Zaterdag 16 juni zullen de supporters van Anderlecht deelnemen aan de mars om Walter Baseggio te steunen in de strijd tegen kanker. De mars start om 11.30 aan het station van Nijvel. RSC Anderlecht rekent op de steun van de fans. Lees verder »

Interesse in Venezolaanse verdedigers?

Interesse in Venezolaanse verdedigers?

In zijn zoektocht naar defensieve versterking is Anderlecht volgens Venezolaanse bronnen uitgekomen bij twee jonge Venezolanen. Het gaat om Wilker Ángel Romero en Edwin Peraza, die allebei 19 jaar oud zijn. Lees verder »

 13-06-2012 

Oefenmatch tegen Eendracht Aalst afgelast

Oefenmatch tegen Eendracht Aalst afgelast

De Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot heeft de geplande oefenwedstrijd tussen Eendracht Aalst en Anderlecht verboden. Volgens de burgemeester kon de veiligheid van de supporters en buurtbewoners niet worden gegarandeerd. Lees verder »

Spionkop nu al volledig uitverkocht

Spionkop nu al volledig uitverkocht

Sinds de voorverkoop vorige vrijdag 8 juni begon, is de Anderlechtse spionkop nu al volledig uitverkocht. Daarmee bedoelen we wat vroeger de vakken R, O en X waren. Nu zijn dat de vakken N1, N2, N3 en N4. Lees verder »

Engelse clubs willen 13-jarige Antonucci

Engelse clubs willen 13-jarige Antonucci

Volgens La Dernière Heure is de 13-jarige Franco Antonucci het volgend toptalent dat Anderlecht mogelijk verlaat. De grote Engelse clubs, de twee uit Manchester voorop, zouden hun zinnen gezet hebben op de offensieve middenvelder. Lees verder »

Januzaj mee op zomertour met A-kern ManU?

Januzaj mee op zomertour met A-kern ManU?

Omar El Kaddouri is niet het enig voormalig jeugdproduct van Anderlecht dat het lijkt te maken in het buitenland. Ook Adnan Januzaj is goed op weg. De kans bestaat dat hij mee mag op zomertoer met de A-kern van Manchester United. Lees verder »

Jeugdproduct Anderlecht naar Juventus

Jeugdproduct Anderlecht naar Juventus

Omar El Kaddouri heeft een contract voor vier jaar bij Juventus getekend. De 21-jarige Belgische Marokkaan komt van Brescia, dat hem vier jaar geleden bij Anderlecht weghaalde. Jean Kindermans is onder de indruk van deze transfer. Lees verder »

Dnepropetrovsk bood 12 miljoen voor Suarez

Dnepropetrovsk bood 12 miljoen voor Suarez

De club die in januari Matias Suarez wilde binnenhalen voor 12 miljoen euro, blijkt Dnipro Dnepropetrovsk te zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Anderlecht was bereid te praten, maar Suarez wees een transfer van de hand. Lees verder »

Anderlecht hervat maandag de trainingen

Anderlecht hervat maandag de trainingen

Volgende week maandag blaast Anderlecht voor het eerst weer verzamelen. Nieuwe coach John van den Brom zal dan voor het eerst kennismaken met zijn troepen. Op enkele spelers na, zal iedereen present zijn. Ook twee nieuwkomers. Lees verder »

Polen gelijk in tweede EK-wedstrijd

Polen gelijk in tweede EK-wedstrijd

Na de draw tegen Griekenland heeft Polen ook in zijn tweede match op het EK gelijkgespeeld. Tegen Rusland werd het 1-1. Wasilewski, die de hele match speelde, en co moeten nu winnen van Tsjechië om de kwartfinale te halen. Lees verder »

 12-06-2012 

Anderlecht kan Musonda als eerste huren

Anderlecht kan Musonda als eerste huren

Er zijn meer zaken bekend geraakt over de overgang van de broers Musonda naar Chelsea. Hierbij zou erg aan Anderlecht gedacht zijn. "De familie Musonda heeft echt het onderste uit de kan gehaald voor Anderlecht", zegt hun manager. Lees verder »

Turkse pers linkt Suarez aan Galatasaray

Turkse pers linkt Suarez aan Galatasaray

Matias Suarez wordt in Turkije genoemd bij Galatasaray. Of de club uit Istanbul hem kan betalen is een andere zaak. Een transfer van Biglia naar Galatasaray sprong indertijd af wegens het ontbreken van de bankgaranties. (HNB) Lees verder »

Suarez ontmoet Lionel Messi

Suarez ontmoet Lionel Messi

De Anderlecht-spits had een ontmoeting met zijn groot idool Lionel Messi van Barcelona. Op een fanpagine is een foto van de twee samen te zien. De foto dateert wel al van meer dan een jaar geleden. Lees verder »

Safari ziet Zweden openingsmatch verliezen

Safari ziet Zweden openingsmatch verliezen

Zweden heeft zijn eerste match op Euro 2012 met 2-1 verloren van gastland Oekraïne. Behrang Safari bleef de hele wedstrijd op de bank. Ex-Anderlecht-speler Christian Wilhelmsson mocht wel invallen en zorgde voor extra gevaar. Lees verder »

 11-06-2012 

Anderlecht tevreden met nieuwe kalender

Anderlecht tevreden met nieuwe kalender

De Pro League maakte vandaag de kalender bekend voor het nieuwe voetbalseizoen. Anderlecht toont zich alvast tevreden met zijn programma. "De Kalendercommissie heeft goed werk geleverd", aldus woordvoerder David Steegen. Lees verder »

Anderlecht opent competitie tegen Kortrijk

Anderlecht opent competitie tegen Kortrijk

De Pro League heeft de kalender voor het volgend voetbalseizoen bekend gemaakt. Op zaterdag 28 juli trapt Anderlecht deze af met een verplaatsing naar Kortrijk. Op de zesde speeldag wacht paars-wit met RC Genk een eerste topper. Lees verder »

"Anderen zullen Charly's voorbeeld volgen"

Bij Anderlecht vreest met dat het vertrek van Charly Musonda Jr. andere jeugdspelers zal aansporen om ook naar het buitenland te gaan. "Er zullen nog anderen vertrekken, dat is zeker", zo vertelt iemand van het opleidingscentrum. Lees verder »

 10-06-2012 

Mbokani scoort bij terugkeer nationale elf

Mbokani scoort bij terugkeer nationale elf

Dieumerci Mbokani heeft zijn rentree bij de Congolese nationale ploeg niet gemist. Vanmiddag won hij met zijn land de WK-kwalificatiematch tegen Togo met 2-0 en de Anderlecht-spits scoorde het tweede doelpunt van op strafschop. Lees verder »

 09-06-2012 

"Ontgoocheld na al wat we voor hen deden"

Met pijn in het hart ziet jeugdverantwoordelijke Jean Kindermans de Musonda-broers naar Chelsea trekken. "Ik ben ontgoocheld dat Charly Jr. vertrekt na alles wat we voor hem en zijn familie gedaan hebben", zo zegt hij. Lees verder »

Mbokani: "Ik ben niet meer boos"

Mbokani:

Morgen speelt Dieumerci Mbokani voor het eerst in een jaar weer een interland voor Congo. Na wat problemen wil Mbokani er weel vol voor gaan. "Ik verontschuldig me omdat ik zo lang niet speelde voor onze nationale ploeg." Lees verder »

Verhuurt Anderlecht spelers aan Mechelen?

Verhuurt Anderlecht spelers aan Mechelen?

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans en TD Fi Van Hoof werden deze week rondgeleid op het oefencomplex van Anderlecht door Herman Van Holsbeeck. Volgens HLN bestaat de kans dat Anderlecht hen straks enkele spelers zal uitlenen. Lees verder »

Seck en Baras blijven niet bij Brussels

Seck en Baras blijven niet bij Brussels

Ablaye Seck en Bruno Baras, die het voorbije seizoen verhuurd werden aan FC Brussels, keren terug naar Anderlecht. Bij de paars-wit lijken zij echter geen toekomst meer te hebben. Hetzelfde geldt voor Olivier Mukendi en Boufleur. Lees verder »

Wasilewski begint EK met gelijkspel

Wasilewski begint EK met gelijkspel

In de openingswedstrijd van het EK voetbal heeft Polen 1-1 gelijk gespeeld tegen Griekenland. Marcin Wasilewski speelde de hele partij als centrale verdediger. In de andere match in Groep A won Rusland met 4-1 tegen Tsjechië. Lees verder »

 08-06-2012 

Van Holsbeeck bevestigt vertrek Musonda's

Van Holsbeeck bevestigt vertrek Musonda's

Op de officiële clubwebsite bevestigt Anderlecht dat Charly Jr, Tika en Lamisha Musonda op het punt staan te verhuizen naar Chelsea. Manager Herman Van Holsbeeck geeft aan dat Chelsea Anderlecht een stevige transfersom betaalt. Lees verder »

Anderlecht bevestigt komst van Max de Jong

Anderlecht bevestigt komst van Max de Jong

Anderlecht heeft zopas laten weten dat Max de Jong de nieuwe keeperstrainer wordt. Kort nadat ADO aan Sporza meldde dat de onderhandelingen lopende waren, heeft de Belgische landskampioen bevestigt dat er een akkoord is. (RSCA.be) Lees verder »

Musonda Junior op weg naar Chelsea

Musonda Junior op weg naar Chelsea

Alle Vlaamse kranten pakken vandaag uit met het nieuws dat Charly Musonda Junior op weg is naar Chelsea. Mathias Bossaerts, goed bevriend met de jonste Musonda, postte gisteren op Facebook "Good Luck at Chelsea, Charly." Lees verder »

 07-06-2012 

"De Mos doet niets liever dan mij afbreken"

Bij zijn aanstelling kreeg kersvers Anderlecht-coach John van den Brom kritiek te slikken van Aad de Mos. In Sport/Foot Magazine geeft hij De Mos nu lik op stuk. "Ik lig niet wakker van die kritiek. Is die man nog geloofwaardig?" Lees verder »

Komen Rode Duivels in Neerpede trainen?

Komen Rode Duivels in Neerpede trainen?

Bij zijn aanstelling tot bondscoach vertelde Marc Wilmots dat hij graag een terrein wil vinden waar de Duivels in perfecte omstandigheden kunnen trainen. "Ik wil dit lieft in Brussel om lange verplaatsingen te mijden", zei hij. Lees verder »

 06-06-2012 

Wat doen Odoi, Deschacht en Marecek?

Wat doen Odoi, Deschacht en Marecek?

Tom De Sutter was niet de enige speler die niet in de bovenste schuif lag bij Ariël Jacobs. Ook Denis Odoi, Olivier Deschacht en Lukas Marecek kwam onder hem minder aan spelen toe. Wat betekent de trainerswissel voor hen? Lees verder »

"Misschien klikt het tussen Tom en Vd Brom"

Hoe gaat het met Tom De Sutter? Nu Ariël Jacobs weg is, heeft de spits mogelijk weer toekomst bij Anderlecht, al blijft hij openstaan voor een vertrek. "Tom heeft nog altijd zin om te vertrekken, maar de kaarten zijn wat geschud." Lees verder »

Kabangu mogelijk naar Nederland

Kabangu mogelijk naar Nederland

In tegenstelling tot Bedi Mbenza kon Patou Kabangu niet bij Anderlecht blijven, maar mogelijk blijft hij toch in west-Europa voetballen. Zijn manager speurt de markt af en de kans lijkt groot dat hij in Nederland aan de slag kan. Lees verder »

Mbokani opnieuw present voor Congo

Mbokani opnieuw present voor Congo

Dieumerci Mbokani zal nu toch voor de Congolese nationale ploeg uitkomen. Maandag arriveerde hij in zijn geboorteland en hij kwam overeen met de voetbalbond om te spelen tegen Togo (10 juni) en de Seychellen (17 juni). Lees verder »

 05-06-2012 

Anderlecht oefent tegen Diegem

Anderlecht oefent tegen Diegem

Kleine wijziging in het voorbereidingsprogramma van Paars-Wit, de eerste oefenpot van het seizoen wordt niet afgewerkt op dinsdag 26 juni tegen Ronse, maar wel op zaterdag 23 juni tegen derdeklasser Diegem Sport. Aftrap om 19u. Lees verder »

Talent Days leveren 11 nieuwe spelers op

Talent Days leveren 11 nieuwe spelers op

Na de eerste Talent Days, die Anderlecht begin april organiseerde, heeft Anderlecht elf spelers weerhouden. Zij werden gekozen uit zo'n 600 spelertjes tussen 8 en 11 jaar en zullen volgend seizoen bij Anderlecht spelen. (RSCA.be) Lees verder »

 04-06-2012 

Abonnementenverkoop start donderdag

Abonnementenverkoop start donderdag

De voorverkoop voor abonnees start op donderdag 7 juni en zal eindigen op zaterdag 23 juni. Voor meer info over prijzen, datums van verkoop, nieuw stadionplan, ... kan u dinsdag of ten laatste woensdag terecht op RSCA.be Lees verder »

Anderlecht bevestigt vertrek José Garcia

Anderlecht bevestigt vertrek José Garcia

In een persbericht heeft Anderlecht het einde van de samenwerking met teammanager José Garcia Cantero bevestigd. Beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar. Garcia zal opgevolgd worden door Gunther Van Handenhoven. Lees verder »

Vanden Stock wil Suarez houden

Vanden Stock wil Suarez houden

In een interview op Cadena 3, een Argentijnse radiozender, verklaarde Suarez dat hij absoluut wil vertrekken bij Anderlecht en dat er al concreet contact is geweest met Bayern München. Roger Vanden Stock panikeert voorlopig niet. Lees verder »

Anderlecht heeft beste bezoekerskleedkamer

Anderlecht heeft beste bezoekerskleedkamer

In de marge van de Profvoetballer van het Jaar ondervroeg Het Nieuwsblad de spelers ook over andere zaken. Het peilde naar de beste kleedkamer en stadion en wilde ook weten wie de sympathiekste en meest onderschatte speler is. Lees verder »

"Wasilewski is erg belangrijk voor Polen"

Marcin Wasilewski begint vrijdag met Polen aan het EK in eigen land. Wlodek Lubanski verwacht veel van de Anderlecht-verdediger. "Wasilewski is heel belangrijk voor de nationale ploeg door zijn moreel en zijn ambitieuze karakter." Lees verder »

Blessure Juhasz valt mee

Blessure Juhasz valt mee

De blessure die Roland Juhasz vrijdag met Hongarije opliep blijkt mee te vallen. Volgens de Hongaarse media gaat het om een spierscheur in de kuit en is hij drie weken out. (HLN) Lees verder »

Anderlecht, Standard en Chievo willen Vanzo

Anderlecht, Standard en Chievo willen Vanzo

De 18-jarige Floriano Vanzo van Tubeke geniet interesse van Anderlecht en Standard, maar ook het Italiaanse Chievo wil hem binnenhalen. "Ik heb vorige week bij Chievo getest en dat is heel goed verlopen", zo vertelt Vanzo. (HNB) Lees verder »

 03-06-2012 

"Van den Brom kan echt een elftal smeden"

In tegenstelling tot Aad de Mos gelooft Barry Hulshoff, een Nederlandse coach die al twintig jaar in België werkt, wel in het huwelijk tussen Anderlecht en John van den Brom. "Van den Brom zal Anderlecht leuk laten voetballen." Lees verder »

Invaller Kouyaté wint met Senegal

Invaller Kouyaté wint met Senegal

In het kader van de WK-kwalificatie voor 2014 heeft Senegal met 3-1 gewonnen tegen Liberia. Cheikhou Kouyaté viel in na 79 minuten. Het was de eerste match in Groep J, waar ook Angola en Oeganda deel van uitmaken. Lees verder »

Fiorentina meldt zich weer voor Biglia

Fiorentina meldt zich weer voor Biglia

Het Italiaanse Fiorentina heeft zich, net zoals tijdens de winterstop, weer gemeld voor de Argentijnse middenvelder. Het voegt zich daarmee bij Napoli, dat eerder al interesse toonde. (La Gazzetta dello Sport) Lees verder »

Gillet treft de paal op Wembley

Gillet treft de paal op Wembley

Met Guillaume Gillet als rechtsback hebben de Rode Duivels gisteren met 1-0 verloren in Engeland. Gillet speelde een degelijke wedstrijd en zag tien minuten voor tijd een schot op de paal belanden. Denis Odoi kwam niet in actie. Lees verder »

 02-06-2012 

Kicker: 'Bayern niet bezig met Suarez'

Kicker: 'Bayern niet bezig met Suarez'

Matias Suarez kondigde onlangs op de Argentijnse radio aan dat Bayern München naar zijn diensten hengelt. De interesse van der Rekordmeister zou zelfs erg concreet zijn, maar volgens het Duitse Kicker is daar niets van aan. Lees verder »

"Mbokani heeft afspraak met Congo"

In Het Laatste Nieuws legt Fabio Baglio, de manager van Dieumerci Mbokani, uit waarom zijn poulain straks niet speelt bij de nationale ploeg van Congo. Hij benadrukt dat Mbokani toestemming heeft om niet te spelen. Lees verder »

Mogelijk zware blessure voor Juhasz

Mogelijk zware blessure voor Juhasz

Roland Juhasz speelde gisteren met Hongarije een oefenmatch tegen Tsjechië. Na 39 minuten ging hij zonder enig contact kermend tegen de vlakte en moest hij vervangen worden. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk. (HNB) Lees verder »

 01-06-2012 

Mbokani daagt niet op voor interland

Mbokani daagt niet op voor interland

Congo moet het morgen in de WK-kwalificatiematch tegen Kameroen doen zonder acht vaste waarden. Eén van de afwezigen is Dieumerci Mbokani. Samen met zeven andere spelers kwam hij niet opdagen. De reden is niet bekend. (Reuters) Lees verder »

Supercup Anderlecht - Lokeren op 22 juli

Supercup Anderlecht - Lokeren op 22 juli

Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Lokeren openen op zondag 22 juli het nieuwe voetbalseizoen met de strijd om de Supercup. Dat maakte de Pro League vrijdag bekend. De partij begint om 18 uur en is live te volgen op VTM. Lees verder »

De Vlieger slaat aanbod Anderlecht af

De Vlieger slaat aanbod Anderlecht af

Geert De Vlieger gaat niet in op het aanbod van Anderlecht om keeperstrainer te worden. "Ik heb nog een contract van twee jaar bij Telenet en ik wil lopende overeenkomsten niet voortijdig stopzetten", legt hij zijn keuze uit. Lees verder »

De Mos gelooft niet in Van den Brom

De Mos gelooft niet in Van den Brom

Gazet van Antwerpen vroeg aan Aad de Mos of John van den Brom zal slagen bij Anderlecht. 50 %, zo groot acht De Mos de slaagkansen van zijn landgenoot. "De valkuil voor John zijn de vedetten Mbokani en Jovanovic." Lees verder »