Everton betaalt miljoen euro voor nukkige Anderlecht-belofte

WOENSDAG, 24 JUNI 2015, 07:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS David Henen heeft Everton het voorbije seizoen weten te overtuigen en zal bij de Engelse club een contract voor meerdere jaren tekenen. De club van Romelu Lukaku betaalt één miljoen euro om de optie op Henen te lichten. Geld dat Anderlecht door de neus geboord ziet omdat Henen er een jaar geleden in onmin vertrok.

Henen tekende in 2012 een driejarig contract bij Anderlecht, maar geldt als een schoolvoorbeeld van een jeugdspeler die zijn hoofd zot liet maken door makelaars. Die zouden de aanvaller in de zomer van 2013 naar de grootste clubs uit Europa brengen. Hij daagde niet meer op voor de trainingen en uiteindelijk verhuurde Anderlecht hem voor één jaar aan Monaco.

Daar liep het niet zoals verwacht en vorig jaar keerde Henen terug naar Brussel. Daar hadden hij en zijn enthourage zich onmogelijk gemaakt, zodat Anderlecht hem eind augustus verkocht aan Olympiakos. De Grieken verhuurden Henen onmiddellijk aan Everton en daar deed hij het wel goed. Nu trekt Henen dus definitief naar de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.