Van Holsbeeck: "Ik laat me door niemand opjagen"

MAANDAG, 29 JUNI 2015, 20:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In de marge van de voorstelling van Ivan Obradovic sprak Herman Van Holsbeeck over zijn ambities voor de transferzomer. Imoh Ezekiel en Mbark Boussoufa heeft hij opgegeven, maar we mogen nog wat verwachten. "Als Mitrovic en Mbemba vertrekken, vervangen we hen door topspelers."

Besnik Hasi verklaarde eind vorig seizoen dat hij de voorbereiding wilde beginnen met zijn nieuwe aanwinsten en ook sommige supporters worden erg ongeduldig. Van Holsbeeck blijft echter rustig. Hij weet dat de grote transfers pas later op de zomer doorgang vinden. "Enkel clubs me veel geld kunnen nu toppers halen", zo zegt hij. "Voor een speler die twee miljoen euro waard is, betaal je er nu vier. Daar doet Anderlecht niet aan mee."

"Ik laat me niet opjagen, door niemand", stelt Van Holsbeeck. "Als het moet, doe ik pas transfers in augustus." De fans moeten echter geen schrik hebben: "We gaan Mitrovic en Mbemba als ze vertrekken heus niet vervangen door een jonge kerel uit de eigen opleiding zonder ervaring. Als zij vertrekken, vervangen we hen door topspelers. Als het moet betalen we daar vijf of zes miljoen euro voor. Toch als blijkt dat we daar later een meerwaarde op kunnen verdienen."

De voorbije weken vielen de namen van Mbark Boussoufa en Imoh Ezekiel geregeld, maar die pistes kunnen we vergeten. "Dit zijn voor mij onrealistische spelers. Die zijn niet meer haalbaar."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.