Transferzomer 2015: nog 1068 uur

ZATERDAG, 18 JULI 2015, 11:24 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Met de nakende transfer van Aleksandar Mitrovic lijkt de transferzomer van Anderlecht helemaal te gaan losbarsten. Het leek ons het ideale moment om een nieuwe rubriek te lanceren.

In

Ivan Obradovic (€2.500.000 - KV Mechelen)
Thomas Kaminski (einde huurperiode)
Guillaume Gillet (einde huurperiode)
 
uit

Luka Milivojevic (€2.300.000 – Olympiakos)
Nicaise Kudimbana (transfervrij – FC Antwerp)
Gohi bi Cyriac (? - KV Oostende )
Marko Marin (einde huurperiode)
Rolando (einde huurperiode)
 
Balans: - €200.000

Huidige kern

In de A-kern van Anderlecht zitten momenteel 27 veldspelers. Daarvan zijn er vijf geblesseerd, willen er twee niet meer spelen en flirten er nog drie anderen met een vertrek.

​Blijven over: zeventien fitte veldspelers die nog met hun hoofd bij Anderlecht zitten. Tot die zeventien behoren naast Andy Kawaya (294’ in het A-elftal) en Aaron Leya Iseka (279’) ook nog Hervé Matthys (57’), Samuel Bastien (45’), Nathan De Medina (0’) en Wout Faes (0’)

De conclusie is duidelijk: er mag stilaan versterking komen. Natuurlijk moet paars-wit geen zeventien Oost-Europeanen van tweede garnituur binnenhalen en moet het kansen blijven geven aan de jeugd.

Jeugd

​Maar het is gevaarlijk en doodeenvoudig om te overdrijven of te hard van stapel te lopen. Een stuk uit een (goedbedoeld) mailtje van één van onze lezers ter illustratie:

Favoriete zomertransfers? Laat verdorie Wout Faes, Alper Ademoglu en Mile Svilar doorstromen naar de A-kern! Ze speelden vorig seizoen de pannen van het dak in de Youth League… Transfers genoeg.

​Svilar wordt pas eind augustus zestien en mag pas dan officiële wedstrijden spelen. Faes stond vorig jaar maar in vier van de negen YL-duels aan de aftrap, Ademoglu slechts in één.

Dodi Lukebakio mocht vorige week dan weer mee op stage met de A-kern in Tengelen, maar kwam vorig seizoen niet verder dan twee basisplaatsen in de YL.  

U mag ons gerust ouderwets of conservatief noemen, maar een basisplek bij de U21 of U19 lijkt ons toch een minimumvereiste om in aanmerking te komen voor een plek in de wedstrijdselectie van het A-elftal.

Spitsenduo

U en ik droomden van een spitsenduo Ezekiel-Mitrovic op speeldag één, maar zoals het er nu naar uitziet kán Besnik Hasi zelfs geen spitsenduo opstellen tegen Waasland-Beveren.

Nathan Kabasele lijkt te gaan tekenen voor Roda JC en Idrissa Sylla en Matias Suarez zijn nog niet klaar voor een invalbeurt, laat staan een basisplaats. Oswal Alvarez is geblesseerd en Samuel Armenteros zit in de B-kern. Iseka is simpelweg de enige optie.

​Tenzij we besluiten dat Club Brugge al lang genoeg op een titel heeft gewacht en het dit jaar hun beurt is, heeft Anderlecht versterking nodig.

Versterking

Uiteraard een vervanger voor Mitrovic en Mbemba. Een targetspits en een rechtsvoetige centrale verdediger met andere woorden. Maar er is nog een derde versterking nodig om te wedijveren met Club Brugge en AA Gent.

Milan Jovanovic verliet Anderlecht na het seizoen 2012-2013. Fede Vico werd binnengehaald als zijn vervanger, maar faalde helemaal. Anderlecht besefte afgelopen winter dat het er met een leemte zat en haalde Marko Marin, maar ook die mislukte.

Formatie

Derde keer goede keer dan: als Anderlecht 4-3-3 wilt blijven spelen, moet het er absoluut een topper bijhalen op de linksbuiten. Indien het Imoh Ezekiel haalt, kan het 3-5-2 gaan spelen.

Indien Besnik Hasi aan een 4-4-2 denkt wordt het helemaal ingewikkeld. Dan is er naast een nieuwe rechtsvoetige centrale verdediger, een pocketspits en een targetspits ook nog eens nieuwe linkermiddenvelder nodig.

Komen er vier nieuwe spelers? Drie? Of moeten we ons tevreden stellen met minder? Volg het de resterende 1068 uur van de transfermarkt op deze site! 

Cijfergegevens: transfermarkt.de



anderlecht-online forum