Mbemba: "Ik ben Anderlecht dankbaar"

WOENSDAG, 22 JULI 2015, 07:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Chancel Mbemba vertrekt morgen richting Newscastle voor zijn medische testen. Dat bevestigt hij zelf in een interview met Het Laatste Nieuws. De Congolees krijgt een contract voor vijf seizoenen bij de Magpies.

De transfer is nog niet helemaal rond, geeft Mbemba toe, maar dat neemt niet weg dat hij heel trots is op zichzelf: "Laat dit eerst duidelijk zijn: helemaal rond is de transfer nog niet. Er moeten nog een paar details geregeld worden. Maar het klopt, ik ben trots op mezelf. Want hier heb ik heel hard voor gewerkt. Dit is een jongensdroom die uitkomt. In Congo droomt iedereen van een carrière in de Premier League. De Engelse compititie is in mijn land dé referentie voor iedere voetballer."

Mönchengladbach

Mbemba werd een tijdje gelinkt aan Mönchengladbach, de Duitsers konden zijn prijs uiteindelijk niet betalen: "Ik ben op bezoek geweest bij Mönchengladbach. Ik had er een zeer goed gesprek met het bestuur en ik wist dat ook de trainer me heel graag wilde. Maar als de club niet meteen wil of kan betalen wat Anderlecht vraagt, dan heb ik mij daar bij neer te leggen. Ik weet dat ook Atlético een bod heeft gedaan, maar dat is ook door Anderlecht als té weinig beschouwd."

Newcastle

"De interesse van Newcastle dateert niet van gisteren", springt makelaar Fabio Baglio bij, "Hun hoofdscout kwam Chancel al bekijken tijdens de Champions League tegen Dortmund. Hij was onder de indruk. Newcastle is Chancel blijven volgen. En aangezien de Engelse club kapitaalkrachtig genoeg is om de gevraagde miljoenen op tafel te leggen, schoten de onderhandelingen snel op."

Africa Cup

Na de Africa Cup raakte Mbemba langdurig geblesseerd, kwatongen beweerden toen dat Anderlecht hem te vroeg terug had opgesteld.
"Er zijn hierover zaken geschreven die niet correct waren. Met Congo gingen we heel lang mee op de Africa Cup. We eindigden uiteindelijk als derde. Maar ik wilde zo snel mogelijk terug naar Anderlecht om mijn club te helpen. Ik heb aan Besnik Hasi gevraagd om mij nog niet op te stellen in de bekerwedstrijd tegen Gent, maar in de daaropvolgende wedstrijd tegen KV Mechelen wilde ik absoluut spelen. Alles is dus steeds in overleg tussen mij en de trainer gebeurd."

Anderlecht

"Toen ik hier in 2011 toekwam, had ik niets. Ik wist zelfs niet of ik iedere avond voldoende eten zou hebben. En nu kan ik zo een transfer realiseren. Herman Van Holsbeeck is zijn belofte nagekomen. Hij had mij beloofd dat indien ik hard zou werken, we de titel en de beker zouden pakken, hij zou meewerken aan een transfer. Ik vind het heel jammer dat ik geen afscheid van deze club heb kunnen nemen met een titel of een beker, maar toch heeft Van Holsbeeck woord gehouden. Ik zal Anderlecht altijd dankbaar blijven voor de kansen die ze me gegeven hebben."

Mitrovic

En nu richting Engeland, Aleksandar Mitrovic achterna: "Het is tof dat 'Mitro' daar nu ook zit. Dat gaat de aanpassing voor ons beiden vergemakkelijken. Maar ik kijk ook uit naar de wedstrijden tegen West Ham en mijn vriend Cheikhou. Ja, Newcastle toont ambitie. Dat blijkt tijdens deze transferperiode; De club wil geen rol van meelopen spelen. En met Steve McClaren heeft de club een trainer in huis die Newcastle naar nieuwe sucessen kan leiden."

Wij wensen Chancel in ieder geval heel veel geluk in Engeland en wensen hem een voorspoedig carrière toe !!!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.