Ezekiel voorgesteld: "Gekomen om team te helpen"

WOENSDAG, 22 JULI 2015, 17:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In de vooravond heeft Anderlecht Imoh Ezekiel voorgesteld aan pers en publiek. De Nigeriaan zal met rugnummer 93 spelen en heeft er zin in. "Met het oog op de toekomst wilde ik graag in België blijven", zo vertelt Ezekiel, die wel toegeeft nog niet 100 procent te zijn.

Het had heel wat voeten in de aarde, maar de uitleenbeurt van Imoh Ezekiel is dan toch rond geraakt. "Er waren nog andere aanbiedingen, maar dit was de beste oplossing. Dat ik voor Anderlecht koos met het oog op een Belgisch paspoort? Anderlecht is geen paspoortdienst he. Ik ben gekomen om het team te helpen."

Doordat de onderhandelingen zo lang aansleepten, maakte Ezekiel de voorbereiding met Anderlecht niet mee. Hoe fit is hij? "Ik ben nog niet top. De voorbije weken heb ik veel gelopen. Meestal alleen. De bal raakte ik amper. Of ik zondag al kan spelen? Als de coach me een kans geeft, zal ik proberen ze te grijpen."

Milan Jovanovic, Dieumerci Mbokani en vooral Steven Defour indachtig mag Ezekiel zich aan een warm welkom verwachten wanneer Anderlecht naar Standard trekt. "Dit is voetbal en daar moet je mee leven", blijft Ezekiel rustig. "Standard probeerde om me te houden. Ze stuurden een bod naar Al Arabi. Die stuurden een tegenbod, waarop Standard liet weten dat dit bedrag te hoog lag."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.