Boussoufa voelt zich eenzaam in Moskou

VRIJDAG, 24 JULI 2015, 18:27 - Thipaschra
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Mbark Boussoufa vergáát van de eenzaamheid in Moskou. Dat blijkt uit een documentaire die de Nederlandse televisieomroep BNN-Vara in september zal uitzenden.

De tv-ploeg heeft de Nederlands-Marokkaanse Boussoufa gedurende twee en een half jaar gevolgd, zowel bij Anzji als later bij Lokomotiv Moskou. De documentaire toont vooral de mens achter de voetballer en laat zien hoe de dertigjarige Boussoufa met de eenzaamheid worstelt in zijn zwaarbewaakte villa in Moskou. De Prins van het Astridpark vertelt in de documentaire hoe zeer hij zijn familie in Amsterdam en Marokko mist.

De titel van de documentaire, 'Voetbalmiljonair uit Oost', verwijst naar de buurt waar de voetbalvedette zijn jeugd doorbracht, in Amsterdam-Oost. Een groot deel van Boussoufa's familie woont in Amsterdam.Tijdens zijn periode bij Anderlecht, woonde hij samen met een neef in een woning in het Brusselse.

Eenzaamheid. Je familie missen. Het zijn dingen die niet vaak genoemd worden wanneer het over topvoetballers gaat. Het mag duidelijk zijn waarom Mbark Boussoufa sterk overweegt terug naar Anderlecht te komen: een vertrouwde omgeving, dicht bij zijn familie en vrienden.

Om dat privégeluk opnieuw te vinden, is hij bereid stevig in te leveren. In Moskou verdient hij momenteel om en bij de vier miljoen euro per seizoen.Eerder vandaag raakte via Het Laatste Nieuws bekend dat Boussoufa een persoonlijk akkoord met Anderlecht zou bereikt hebben, voor één seizoen, met een optie op twee bijkomende seizoenen. Hoeveel zijn wedde zou bedragen, wordt in dat krantenbericht niet genoemd, maar eerder meldden andere bronnen dat Anderlecht bereid zou zijn tot 1,8 miljoen netto te betalen.

Het enige dat de terugkeer van de tweevoudige Gouden Schoen en drievoudige Profvoetballer van het Jaar nog in de weg kan staan, is de transfersom. Lokomotiv Moskou heeft zijn vraagprijs al laten zakken van acht via zes naar vier miljoen euro. In juni 2016 loopt Boussoufa's contract af, en Lokomotiv wil daarom nu nog een aantal miljoenen incasseren. Anderlecht zou bereid zijn om maximaal drie miljoen euro te betalen, en volgens de jongste berichten lijken beide clubs dicht bij een akkoord te staan. Anderlecht verkocht Boussoufa destijds voor acht miljoen euro.

Privégeluk versus miljoenen euro's... En ook supportersgeluk kan soms in cijfers worden uitgedrukt: 57/82 om precies te zijn. Inderdaad: Mbark Boussoufa was goed voor 57 doelpunten en 82 assists in de bijna tweehonderd wedstrijden die hij gedurende vijf seizoenen voor Anderlecht speelde.

De documentaire 'Voetbalmiljonair uit Oost' wordt op donderdag 10 september uitgezonden op NPO 3. Het uitzenduur is nog niet bekend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.