Emond: "Ik zou een goed duo met Ezekiel vormen"

ZATERDAG, 25 JULI 2015, 10:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Renaud Emond wordt al de hele zomer aan paars-wit gelinkt. Toch begint hij zondag tégen Anderlecht in plaats van mét Anderlecht. Waasland-Beveren vraagt gewoon te veel transferprijs. 

Herman Van Holsbeeck en Besnik Hasi gaven eerder al aan de piste Emond te hebben verlaten.
"Dat is hun goed recht. Ik doe de transfers bij Anderlecht niet en misschien mikken ze op een grotere naam. Al denk ik wel dat ik een goed duo met Ezekiel zou vormen. Een grote targetspits of een kleine snelle rond me: het kan allebei werken", aldus Emond. 

"Mijn entourage praatte lang met de directie van Anderlecht", geeft Emond eerlijk toe, "Zelf sta ik wel open voor een transfer, maar niet ten koste van alles. Ik ben niet de persoon die de club onder druk zal zetten. Waasland-Beveren heeft mij de kans gegeven in eerste klasse en daar ben ik hen dankbaar voor."

Transferprijs

Toch heeft Emond zijn bedenkingen bij de transferprijs dat de Waaslanders voor hem vragen: "Éen miljoen euro. Netto. Reken daarbij nog 25% op de doorverkoop die Virton afdwong, tekengeld, salaris, commissie....Zo kom je al snel aan twee miljoen euro. Als ik hier nog enkele jaren onder contract zou liggen, zou ik dat wel kunnen begrijpen. Maar mijn verbintenis loopt na dit seizoen af. Ik vind dat de club teveel vraagt. Daardoor zitten de onderhandelingen vast. Of meteen weer uitlenen aan Waasland-Beveren niet voor een oplossing kan zorgen? Ik heb dat ook gehoord, maar nooit een concreet voorstel gezien."



anderlecht-online forum