Vanhaezebroeck vol lof (alweer) over Anderlecht

ZATERDAG, 8 AUGUSTUS 2015, 12:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Ook Hein Vanhaezebroeck had gisteren zijn obligate persbabbel naar aanleiding van de wedstrijd van zondag. De coach weet dat Besnik Hasi meer opties dan vorig seizoen heeft voor zijn opstelling. En ziet in Suárez de belangrijkste versterking.

"Ik weet niet met welke opstelling Anderlecht zondag zal starten", vraagt Vanhaezebroeck zich luidop af, "Je hebt Sylla die het goed doet, maar er zijn ook nog Ezekiel, Okaka en Suárez. Anderlecht heeft offensief veel meer mogelijkheden dan vorig jaar. Dat maakt het complexer voor mij."

"Kijk, vorig seizoen had je Mitrovic, want in Cyriac geloofde Anderlecht niet - hij speelde bijna nooit - en voorts was het behelpen met jonge gasten die geen spitsen waren. Toen wist je: oppassen in de zestien voor Mitrovic en daarbuiten moet je niet veel schrik van hem hebben. Maar nu heeft Anderlecht jongens met diiepgang en snelheid. Op dat vlak is het zeker versterkt", is Vanhaezebroeck eerlijk. 

Suárez

Ook de terugkeer van Matias Suárez als een serieuze versterking: "Misschien was zijn blessure wel de grootste reden waarom Anderlecht vorig seizoen geen kampioen is geworden. Suárez is een uitzonderlijke speler. In België loopt er niemand rond met zulke uitzonderlijke kwaliteiten. Anderlecht heeft zijn afwezigheid gevoeld, ook al heeft Hasi daar nooit naar verwezen - dat is klasse van Besnik. Feit is wel dat Anderlecht het een jaar zonder de beste speler van de competitie heeft moeten doen. Nu is Suárez nog niet 100% fit, maar als dat weer ooit het geval is....Dan gaan we nog iets zien."

Kampioen spelen is het mooiste

Ook voor Anderlecht had Vanhaezebroeck (opnieuw) niets dan lof: "Als je hun status en verleden bekijkt, is Anderlecht nog altijd de grootste ploeg van het land. Dit wordt wellicht dus de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Anderlecht wint ook elk jaar persoonlijke prijzen. Maar ik wil al mijn persoonlijke prijzen afstaan voor die ene prijs, want kampioen spelen is het mooiste. De rest is leuk, maar heeft weinig belang."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.