Hasi: "We hebben nog een lange weg te gaan"

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2015, 11:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Besnik Hasi stelt zich duidelijk de vraag waarom hij nog trainingen geeft. Alles waar zo op gehamerd wordt op training, is met één baltoets vergeten en wordt dan ook afgestraft. 

"De hele week hamerden we erop dat Oostende veel variaties heeft bij de hoekschoppen en dat ze vrij komen aan de tweede paal. Videobeelden, trainingen, alles...en dan laat er één zijn man zomaar los. Op de koop toe waren we mentaal niet sterk genoeg om ons daarover te zetten", aldus Hasi. 

"Elke week opnieuw zijn er periodes dat we niet aan kansen geraken. Dat verontrust me. Hier deden we de eerste helft gewoonweg niet mee. Geen diepgang, geen duels, geen scherpte. We missen leiderschap, iemand met ervaring om ons over die moeilijke momenten heen te helpen", lees: ik mis Mbark Boussoufa. 

Frank Acheampong kreeg zijn kans en vervangde de geblesseerde Ivan Obradovic. De Ghanees verkeek zich echter meer dan eens op Capon: "We hebben veel kwaliteit hoor. Maar kwaliteit alleen is niet genoeg. Iedereen moet er vol voor gaan, maar we maakten geen gebruik van de ruimtes. Als Acheampong dan toch eens tegenover Capon stond raakte hij er nooit voorbij. Nooit."

Maar niet enkel Acheampong kreeg een veeg uit de pan, bij het tweede doelpunt ging er meerdere in de fout: "Een weggeven inworp en weer laks verdedigen. En het verschil: Cyriac kopt binnen met een man in zijn rug. Toen Najar vrijstaand kon koppen, miste hij", aldus Hasi.

Besnik Hasi geeft Kara Mbodj nog wat tijd, al was die zijn debuurt verre van denderend: "Kara had het soms moeillijk, maar moet zich nog inpassen. Later zullen we hem kunnen gebruiken", vergoeilijkt de coach. Maar wat dan over de penaltyfase? "Twee spelers stonden te prutsen. Wat een amateurisme. We hebben nog een lange weg te gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.