Spelersbeoordeling: bijna de volledige ploeg gebuisd

MAANDAG, 17 AUGUSTUS 2015, 14:29 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - WEBSITE Zoals bij elke competitiewedstrijd, kan u de prestaties van onze spelers beoordelen op onze website. De wedstrijd tussen RSCA en KV Oostende is nog geen 24 uur afgelopen, maar de tendens is wel al duidelijk: u buist bijna de volledige ploeg. Slechts vier spelers ontsnappen nog net aan een onvoldoende.

Oostende-Anderlecht
Najar, Proto, Iseka en Dendoncker eindigen voorlopig nog net in de gele cijfers, met een score tussen 5 en 6 op tien. Opvallend is dat twee van deze spelers ook invallers zijn. U straft dus duidelijk de basisopstelling van Besnik Hasi af. Nieuwkomer Kara krijgt, niet onlogisch, de slechtste score. Ook Okaka, die inviel en weinig bracht, bengelt onderaan. Ook Dennis Praet krijgt de rekening gepresenteerd voor zijn zwakke prestaties. Vermoedelijk draagt het feit dat hij per se een transfer wil forceren ook niet bij tot zijn score.

Tendens
Wat nog meer verontrustend is, is de tendens die zich duidelijk begint af te tekenen. Tijdens de eerste partij van het seizoen, speelden slechts twee spelers ondermaats. Vier spelers kregen een goede score achter hun naam. De tweede wedstrijd, tegen OHL, scoorde voornamelijk goed dankzij de invallers Najar en Ezekiel op respectievelijk plaats twee en drie. Eén speler, Anthony Vanden Borre, was toen gebuisd. Sindsdien is hij ook uit de ploeg verdwenen. Tegen Gent buisde u al drie spelers; tegen Oostende quasi de volledige ploeg.

MVP
Onze Most Valuable Player, sterspeler zeg maar, is Youri Tielemans. Hij heeft zijn leidersplaats vooral te danken aan zijn sterke prestaties tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Sylla en Najar vechten een nek-aan-nek-race uit voor de tweede plaats. Deze keuze verrast ons niet. Sylla was tijdens de eerste drie matchen van het seizoen goed voor drie goals. Najar bewees zijn klasse als invaller en was gisteren tegen Oostende de enige speler op niveau. Van de 'vaste waarden' scoort Praet, als derde laatste, het slechtst.

Nieuwkomers
De balans voor de meeste nieuwkomers is hard: Obradovic en Gillet scoren middelmatig; Okaka en Mbodj worden zwaar afgestraft (zij het op beperkte speelminuten). Sylla, die sinds januari bij Anderlecht vertoeft maar pas sinds dit seizoen speelt, krijgt het meeste meeval. Ezekiel scoort momenteel nog net te wisselvallig om van een succes te kunnen spreken.

U kan het hele jaar door de prestaties van onze spelers beoordelen, telkens voor de meest recente match. De speler met de hoogste gemiddelde score aan het einde van het seizoen, mag zich tot MVP kronen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.