Hasi: "Ze hebben voor de club gespeeld"

MAANDAG, 24 AUGUSTUS 2015, 09:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Besnik Hasi is tevreden over de mentaliteit dat zijn spelers op het veld toonden tegen Lokeren. "Ze hebben gevochten voor mekaar, voor de ploeg en voor de club", zei de coach na de wedstrijd. 

"Er was heel veel druk op de groep", zegt Hasi, "Dat zag je ook in het begin van de wedstrijd, toen heel wat jongens nerveus waren. Maar ik ben heel blij met de mentaliteit die ze getoond hebben. Was er een foutje van een medespeler, dan deden de anderen er alles aan om dat recht te zetten;"

Hecht blok

Na het doelpunt stormde Praet op Hasi af, een statement dat kan tellen: "De spelers hebben het niet gedaan voor zichzelf, niet voor de trainer en niet voor de manager, ze hebben gevochten voor mekaar, voor de ploeg en voor de club. Ze hebben de rangen gesloten en een blok gevormd. Maar dat wil ik iedere match zien. Want één wedstrijd levert niets op bij Anderlecht. Het was niet onze beste wedstrijd, het voetbal moet nog beter."

Gillet

Opmerkelijk was dat Guillaume Gillet terug op de rechtsback stond. Een paar weken geleden had hij nochtans aangegeven dat hij niet terug op die positie wou staan of hij zou vlug terug naar Corsica vertrekken. Volgens Hasi is er echter geen enkel probleem: 'Ik heb met Gillet gepraat en hem uitgelegd dat de concurrentie op het middenveld heel groot is. Ik heb hem gezegd dat hij vanaf nu rechtsback of rechtsbuiten is. Als hij blijft, dan is het zo. Guillaume heeft daar goed op gereageerd, want ik vond hem goed. Net als ons centraal duo Kara-Deschacht trouwens."

Veldbezetting

Hasi liet zijn ruit vallen, maar ondanks dat verliep het toch nog niet allemaal gesmeerd. Maar de coach ziet lichtpuntjes.
"Sylla deed het in het begin goed, maar was tegen Oostende al wat minder. Okaka is heel goed ingevallen. Met hem kregen we meer duelkracht en diepgang in ons spel. Of mijn spitsen het mij makkelijker gemaakt hebben? We zien wel."

"Er zullen er wel zijn die zeggen: waarom staat Praet niet centraal? Maar Dennis speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Niet vergeten dat we twee jaar geleden kampioen werden met een 4-4-2 met een 'plat' middenveld en Dennis en Najar op de flanken. Najar had het deze keer moeilijk tegen Odoi, daarom heb ik hem ook gewisseld", aldus nog Hasi. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.