Boeckx: "Ik wil me weer goed voelen in mijn vel"

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2015, 18:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Frank Boeckx is blij met zijn contract bij Anderlecht. Hij beseft dat zijn speelkansen miniem zijn, maar wil deze kans om terug prof te worden, met beide handen grijpen. 

Speelkansen zullen er voor Boeckx niet inzitten als derde keeper: "Dat weet ik, maar het is ook wel een heel andere club dan waar ik al gespeeld heb. Het is een privilege om voor Anderlecht te mogen spelen. Na anderhalf jaar als amateur gespeeld te hebben, ben ik blij om weer prof te worden. Ik wil weer een goed niveau halen. Ik weet dat ik sowieso een achterstand heb op die mannen die al een voorbereiding in de benen hebben en al wedstrijden speelden. Daar maak ik me geen illusies over."

Altijd paraat zijn 

"Ik tekende slechts voor één seizoen, maar dat kan langer worden. Ik moet eerst voor mezelf uitmaken of ik met die rol kan leven en of de club tevreden over me is. Bij alle andere clubs speelde ik altijd een lange periode. We zullen zien wat het hier geeft", zegt Boeckx over zijn toekomst. 

"Ik ga mee naar alle matchen en als er iets gebeurt, moet ik klaar zijn, vertelde de coach me. Ik moet trainen alsof ik ga spelen. Dezelfde voorbereiding zoals ik altijd al deed dus. Enkel is de kans dat ik ga spelen kleiner. Maar ik moet scherp zijn. Je weet nooit wat er gebeurt. Een blessure, een schorsing en het is zover. In voetbal kan het allemaal snel draaien. En als ik niet speel, zal ik me in ieder geval weer beter in mijn vel voelen."

Spelplezier terugvinden

Boeckx wil vooral het plezier in zijn spel terugvinden: "Daarom ook dat ik het contractvoorstel van Antwerp naast me neerlegde. Ik voelde me er niet goed en niet geapprecieerd. Ik speelde wel, maar er waren altijd problemen. Ik hoor wel dat er nu een nieuwe wind waait, maar ik heb geen spijt. En ja, dan waren er nog die zes maanden in de B-kern van Gent. Ik wil weer plezier vinden in het spel. Ik wil me weer prof voelen en me goed voelen. Enkel dan zal ik goed in mijn vel zitten."



anderlecht-online forum