Anderlecht staat financieel scherp

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2015, 18:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Tot op het laatste moment waren er nog clubs die informeerden naar Dennis Praet. Anderlecht staat echter financieel sterk in zijn schoenen waardoor het niet nodig was om Praet te verkopen. 

Het feit dat Praet uiteindelijk bij paars-wit bleef, droeg bij tot het afspringen van de transfer van Mbark Boussoufa, geeft Van Holsbeeck toe: "Kijk, als we Praet getransfereerd hadden voor een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro, dan was de transfer van Mbark makkelijker geweest. Dan hadden we al sneller gezegd dat dat extra miljoen niet zoveel uitmaakte", aldus Van Holsbeeck. 

Contract loopt nog twee jaar

"Dennis moet nu de knop omdraaien, zoals hij al deed in de voorbije weken. Maar natuurlijk zitten we nu in een andere situatie. Tot nu toe stond de club sterk, want hij had nog een contract van twee jaar", zegt de manager, "Aan het eind van dit seizoen is dat nog maar één jaar en verandert de situatie. Als er in januari interesse is, zullen we dat bekijken. Als een Wolfsburg dan afkomt met een bod van - ik zeg maar iets - 25 miljoen euro, dan gaan we dat moeten bekijken."

Financieelsterk

De laatste twee dagen van de transferperiode kwamen er nog aanbieidingen binnen voor Praet: "Maar dat zijn ploegen die voelen dat ze in 'de shit' zitten en nog snel een koopje willen doen. Maar als je in de laatste 48u nog steeds aan je prijs van 15 miljoen vasthoudt, dan weten die clubs ook dat je het geld niet nodig hebt. En Anderlecht heeft op dit moment geen geld nodig", aldus Van Holsbeeck. 



anderlecht-online forum