Antonucci: "Ik zie meer toekomst bij Ajax"

WOENSDAG, 9 SEPTEMBER 2015, 10:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS In een gesprek met Sudpresse hebben vader en zoon Antonucci uitgelegd waarom Francesco Anderlecht ruilt voor Ajax. "Bij Anderlecht zou mijn zoon geblokkeerd zijn geworden", zo vertelt vader Carmelo.

"Normaal gezien zou Francesco op 22 juni (de dag waarop hij 16 jaar werd, red.) zijn contract bij Anderlecht tekenen", aldus Carmelo. "Maar men vertelde dat door te blijven, hij geblokkeerd zou worden. Daarop kozen we voor Ajax en nu heeft hij eindelijk zijn contract daar kunnen tekenen."

Vader Carmelo stipt wel aan dat hij tevreden is van de opleiding die zijn zoon kreeg bij Anderlecht. "De club heeft ons altijd geholpen, zowel sportief als financieel. Maar in 2015 zag ik hem niet meer de vorderingen maken die hij zou moeten maken. In mijn ogen heeft Francesco erg veel talent en heeft hij een jaar verloren. Het is dus logisch dat we ons vragen stellen en zoeken naar een oplossing."

Die oplossing werd gevonden in Amsterdam. "Nochtans kreeg ik wekelijks telefoon van clubs als PSG, Juventus, Barcelone, Chelsea, Manchester City, Manchester United en AC Milan."

"Overtuigd dat ik juiste keuze maakte"

Ook Francesco zelf legt kort uit waarom hij naar Ajax trekt. "Ik denk eerlijk gezegd dat ik meer toekomst heb bij Ajax. Hier geeft men sneller vertrouwen aan jongeren. Dat toonde het verleden aan. Bovendien wilden ze me al sinds mijn twaalfde. Ik weet dat ik hier in goede handen terecht kom en de juisten keuze heb gemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.