Kindermans: "We zijn shoppingcenter voor buitenlandse clubs"

WOENSDAG, 9 SEPTEMBER 2015, 11:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Met lede ogen moet Jean Kindermans toezien hoe met Francesco Antonucci opnieuw een toptalent Anderlecht en België verlaat. "De Belgische markt is een shoppingcenter geworden voor buitenlandse clubs en makelaars", zucht hij.

"Net als veel andere clubs is het voor ons niet meer duidelijk wat de wet nu wel en niet toelaat", zegt Kindermans in Sudpresse. "Buitenlandse clubs en makelaars komen hier massaal jonge spelers recruteren. De grote clubs leiden niet langer zelf op, maar pikken weg. Vooral de Premier League is een probleem voor het Belgisch voetbal. Op hun 14e of 15e kunnen ze deze jongens overtuigen met enkele tienduizenden euro's. Als ze hier titels winnen zoals Tielemans en Praet kosten ze veel meer wanneer ze een jaar of 20 zijn."

Anderlecht probeert de jongeren te overtuigen met een totaalpakket. Op die leeftijd is het immers niet al voetbal wat zou mogen tellen.  "Veel ouders beseffen niet dat wanneer de kinderen 14 of 15 jaar zijn, het belangrijk is om naast het voetbal ook een goede school te hebben en familie rond jou. Het kind moet zich goed in zijn vel voelen. Dat is het aller belangrijkste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.