Trezeguet vrouwonvriendelijk? Wij zagen het tegendeel

MAANDAG, 14 SEPTEMBER 2015, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - ANDERE Hij is nog maar enkele dagen in België, speelde nog geen minuut, maar zorgt al wel voor een polemiek. Een ongelukkige retweet van een gefotoshopte foto brengt Mahmoud Hassan in het oog van de storm. 

Enkele Egyptische supporters namen een foto onder handen waarop Anderlecht-fans in Westerlo een T-shirt tonen met het opschrijft 'Dennis blijf'. De Eyptenaren gingen aan de slag met Photoshop en maakten hiervan 'Welcome Mahmoud Trezeguet'. Leuk, dacht Trezeguet en hij deelde de foto op zijn Instagram-account.

Er was echter een maar: de bewerkers van de foto hadden ook vier vrouwen op de voorgrond weggewerkt met een witte vlek. Iets waar Trezeguet te achteloos mee omging? Allicht, maar voor de islam- en Anderlecht-haters op het internet natuurlijk een dankbaar gegeven om nog eens hun haatgeluiden te laten weerklinken. Hoewel Trezeguet zijn fout snel inzag en de foto verwijderde, was het kwaad geschied.

Foto verwijderd

De polemiek die volgde, noopte Anderlecht en Trezeguet ertoe om via de officiële kanalen van de club excuses aan te bieden. De foto werd ook meteen van Instagram en Facebook gehaald. "Er circuleren veel valse profielen. Trezeguet27 is het enige echte. Ik controleer die. Ik bepaal wat er wel en niet op komt", zegt Trezeguets manager Yahia Aly.

"Wij hebben die foto nooit gepost. Dit is ongepast en we zullen die meteen verwijderen", aldus Aly. Wat ook gebeurde. "Uiteraard begrijp ik dat het volgens de Europese cultuur onrespectvol is om die vrouwen te wissen. Maar dat is in Egypte evenzeer zo, hoor."

Gewillig poseren met ... onze vrouwelijke collega

Hoe de vork ook in de steel zit: de personen die willen geloven dat Trezeguet een vrouwenhater is, moeten we ontgoochelen. Onze collega Emjomi, nog steeds de volle 100 procent vrouw en zo ziet ze er ook uit, liep Trezeguet na de partij tegen Genk tegen het lijf. Ze vroeg hem om een foto en hij poseerde gewillig met haar voor de lens.

En voor wie zou twijfelen: ze hoefde haar Anderlecht-sjaal niet rond haar hoofd te wikkelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.