Defour: "Ik ben mij anders gaan gedragen"

ZATERDAG, 26 SEPTEMBER 2015, 08:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Steven Defour heeft sinds de start van de competitie nog geen minuut gemist. Hij is ook slimmer geworden na alle kritiek die hij kreeg. Hij beseft dat hij een voorbeeld is voor de jongeren en gedraagt zich daar ook naar.

Vorig seizoen moest Defour vaak gewisseld worden. Nu heeft hij al alle wedstrijden gespeeld. Enkel tegen AS Monaco ging hij vroeger naar de kant nadat hij aangetrapt werd. "De verklaring ligt bij de voorbereiding", zegt Defour, "Die was helemaal anders en héél goed. Zoveel matchen na elkaar spelen is mij al drie jaar niet meer overkomen. Fysiek zit ik heel goed."

Constanter worden

Ondanks de fysieke paraatheid, is Defour nog niet de patron die men van hem verwacht. Mede door dat Anderlecht nog te vaak van systeem verwisseld en dat hij tecnisch nog niet op niveau zit.
"Om echt top te zijn zo ik altijd op dezelfde positie moeten spelen. Dan ga je automatismen en gewoontens kweken. Ik kan uit de voeten op de 6 en op de 8. Maar ik moet nog constanter worden. Op technisch vlak zijn er momenten waarop ik mijn niveau nog niet haal."

Beter op de 6

Defour ziet zichzelf heb best presteren op de 6: "Maar de coach vindt dat ik een goeie laatste pass heb en wil me daarom ook hoger zien spelen. Het zou goed zijn om altijd met hetzelfde systeem en dezelfde spelers te spelen, maar je hebt niet altijd wat je wil. We kunnen daarover praten met de trainer, hij vraagt ook onze mening als hij een bepaald systeem wil uitproberen."

"De mentaliteit in de ploeg is nu beter dan vorig seizoen. Er zijn nu minder spelers die zich gaan verstoppen. We gaan onze ideale ploeg zeker vinden", aldus Defour.

Topseizoen

"De ploeg is nog niet top en ik ook niet", geeft Defour toe, "We zullen samen groeien. De druk is sowieso al groter dan vorig seizoen. Toen werden we geen kampioen, dus moeten we dat dit jaar wel worden. Ik was toen ook niet top. Maar nu wil ik er een topseizoen van maken."

Voorbeeldfunctie

Defour beseft nu dat hij een voorbeeldfunctie heeft naar de jongeren toe. "Ik weet wat men van mij verlangt en ik ben mij anders gaan gedragen. Ik kom als één van de eerste toe op Neerpede en ga in de zaal al oefeningen doen. Als ik zie dat een jongere het laat hangen dan ga ik hem daarop aanspreken en zeggen wat hij moet doen."

Het is duidelijk dat Defour beter in zijn vel zit tegenover vorig seizoen. Hij groeit stilaan naar zijn beste niveau toe: "Dat groeit ook samen met de ploeg. Als die als een puzzel in mekaar zal vallen, dan zal ik ook op mijn best zijn. En dat zal komen, dat voel ik."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.