Ghelamco: "Anderlecht wil gewoon meer duidelijkheid"

ZATERDAG, 26 SEPTEMBER 2015, 17:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Paul Gheysens, sterke man achter Ghelamco, reageerde op het perscommunique dat Anderlecht vrijgaf in verband met het Eurostadion. Gheysens maakt zich echter niet te veel zorgen: "Alle bruggen zijn nog niet opgeblazen."

Anderlecht zou jaarlijks een heel hoge huurprijs moeten betalen voor het Eurostadion, en bij dat bedrag mag echt niets meer bijkomen. Daar wringt nu net het schoentje volgens Gheysens: "Het probleem is de veiligheid in het nieuwe stadion. Er was met Anderlecht een huurbedrag overeengekomen van zo'n 10 miljoen euro per jaar. Daar mag van de club niets meer bijkomen."

Bij die huurprijs zouden dus nog kosten bij komen voor de veiligheid en dergelijke, en dat is voor paars-wit te zwaar om dragen. De club wil een vaste huurprijs "all-in", zullen we maar zeggen: "Anderlecht is nu bang dat zij zouden moeten opdraaien voor de kosten van de beveiliging en dat kan de club niet dragen. Het wil zekerheid over dat jaarlijkse huurbedrag en die kan niet gegeven worden op dit moment. Ik begrijp de club wel."

Vergevorderde gesprekken

Roger Vanden Stock had alle betrokken partijen wel ingelicht over de mededeling die Anderlecht ging bekend maken, een beetje voorbarig, volgens Gheysens: "Want er zijn al vergevorderde gesprekken om dit probleem op te lossen. Er is overal goeie wil, maar dit vraagt nog een beetje tijd. Iemand moet de kosten dragen. De stad Brussel, de federale overheid en Grimbergen moeten nu een verdeelsleutel opstellen. Ik zie het positief. De bruggen met Anderlecht zijn niet opgeblazen. De club zal niet terugkrabbelen en heeft voorgesteld om volgende week te vergaderen."

De klok tikt

Volgens Gheysens is er vooral nog wat tijd nodig om beide partijen op één lijn te krijgen. En dat is nu net het probleem, veel tijd is er niet meer wil men Euro 2020 halen.
"Is dit een manier om druk te zetten? Misschien. Maar er is tijdsnood dus het is misschien niet slecht om ergens wat te forceren. Er moet beslist worden langs alle kanten. We kunnen vlug bouwen, maar 2019 is voor zo'n project eigenlijk al morgen", aldus nog Gheysens.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.