Gillet: "Doelpunt tegen Monaco heeft mij deugd gedaan"

DONDERDAG, 1 OKTOBER 2015, 10:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Guillaume Gillet wist al enige paars-wit speler al te scoren op Europees vlak. Een doelpunt waar hij blij om is. Gillet voelt zich goed bij Anderlecht al wil hij nooit meer terug naar de rechtsback positie.

"Mijn doelpunt tegen Monaco heeft mij deugd gedaan", begint Gillet tegenover Het Laatste Nieuws, "Een goal op Europees vlak is altijd bijzonder, je weet dat je altijd in de kijker loopt bij een Europese wedstrijd. Ik ben blij dat ik weer Europees speel, dat miste ik wel bij Bastia."

Gemiste kansen

Anderlecht heeft problemen om te scoren, iets wat van cruciaal belang is. Vooral in Europese wedstrijden. "Zondag heb ik er ook wel vijf gemist. Als ik op die plaats blijf spelen, zal ik efficienter worden. Als ik een positie krijg waarin ik veel in de zestienmeter kan komen, zal ik ook gemakkelijker scoren, daar ben ik zeker van. Een offensief duel één tegen één is niet mijn sterkste punt. De positie van rechtermiddenvelder is dus niets voor mij."

Rechtsback

"Op Oostende ben ik na de rust als rechtsback opgekomen. Dat vond ik spijtig. Ik wil op die positie niet meer spelen, dat is waarom ik geaarzeld heb om te blijven. Ik voel me beter als middenvelder; Ik heb al op verschillende posities gespeeld. Als ik goed in de match zit, is dat voor mij geen probleem", aldus Gillet.

Frankrijk

Gillet heeft dit seizoen al op verschillende posities gespeeld. Maar maakt daar op zich geen probleem van. Hij weet dat hij voor een speciaal seizoen staat. Al sluit hij niet uit dat hij met Nieuwjaar misschien vertrekt.
"Ik zal het maximum blijven geven zolang ik bij Anderlecht speel. Als ik vertrek zal dat op voorwaarde zijn dat ik bij die andere ploeg op het middenveld speel. in Frankrijk heeft men mij  nooit gesproken over de rechtsback. Ik geloof niet dat ze daar wisten dat ik daar ook kon spelen", lacht Gillet.

Qarabag

"Het enige wat ik weet over Qarabag is dat er twee ex-spelers van bij ons ziiten. Maar dat wil eerlijk gezegd niets zeggen. Kijk maar naar Oostende met Cyriac en Lukaka onder andere. Massimo Bruno speelde hier al met Salzburg en hj  wist te zeggen dat de sfeer hier tof is om te spelen. Maar winnen kon Salzburg ook niet. We mogen Qarabag zeker niet onderschatten", besluit Gillet.

  



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.