Van Holsbeeck: "De grootste vijand van Anderlecht is Anderlecht"

ZATERDAG, 3 OKTOBER 2015, 08:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck was niet te spreken over de prestatie van Anderlecht in Azerbeidjan. Het was ook de general manager die de spelers dat laatste zetje gaf om effectief iets terug doen voor de meegereisde supporters. 

"Met zo een mentalieit aan een wedstrijd beginnen kan niet", zegt Van Holsbeeck, "Als spelers naar een grotere competitie willen dan moeten ze zich net tonen in Europa. Als je dan 1-0 verliest in Bakoe, dan maak je geen reclame voor jezelf en al zeker niet voor de club."

Excuses zijn niet genoeg

"Alle voetballers van Anderlecht zijn dik betaald, daartegenover staat wel dat ze een verantwoordelijkheid hebben op het terrein", gaat de general manager verder, "Op zijn minst inzet. Excuses zijn na zo een vertoning niet genoeg. Daarom gaan de spelers een financiële geste doen naar de meegereisde supporters toe."

Voor de spiegel staan

Toch blijft het vertrouwen in Besnik Hasi behouden, dat gaf ook Van Holsbeeck te verstaan: "Ik vind het frustrerend voor onze technische staf, de coach doet er alles aan om de spelers optimaal voor te bereiden. De spelers moeten eens dringend voor de spiegel gaan staan. De grootste vijand van Anderlecht is Anderlecht zelf."

Zowel het publiek als het bestuur verwacht meer dan een duidelijk antwoord op het veld, nu zondag tegen KV Mechelen. 
"Dan zijn er geen excuses meer. We hebben kwalitatief de beste ploeg van België, kijk maar naar wie er nog op onze bank zit", besluit Van Holsbeeck. 



anderlecht-online forum