"Bailey nemen was te complex"

DONDERDAG, 15 OKTOBER 2015, 17:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Leon Bailey toonde in zijn eerste wedstrijden voor Genk dat hij alles heeft om een smaakmaker in onze competitie te worden. De 18-jarige Jamaicaan testte destijds ook bij Anderlecht, maar ondanks een positief rapport nam Anderlecht hem niet.

Al op zijn twaalfde verliet Bailey Jamaica om zijn voetbalgelukk in Europa te zoeken. In 2012 testte hij bij tal van Belgische clubs: Genk, Standard, Club Brugge en ook Anderlecht. "Hij werkte bij ons twee stages af", zegt Jean Kindermans, het hoofd van de jeugdopleiding. "Ondanks twee positieve evaluaties, hebben we hem niet genomen."

"Waarom we dit niet deden? De situatie was te ingewikkeld. Er zwierven te veel tussenpersonen rond die jongen en we konden niet voldoen aanhun financiële eisen", aldus Kindermans.

Kindermans spreekt het woord niet uit, maar wie zijn uitleg hoort, denkt spontaan aan de term 'kinderhandel'. "Ik had de indruk dat men Bailey overal in Europa aanbood om de beste prijs te krijgen. Hij is een erg groot talent, maar hij is opgeleid zonder stabiliteit en continuïteit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.