Hasi: "Zulte was een breekpunt"

MAANDAG, 26 OKTOBER 2015, 09:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Het lijkt erop dat Besnik Hasi zijn systeem om te scoren heeft gevonden. Anderlecht werkt nu ook zijn kansen die ze krijgen, af. "We hebben een manier van spelen gevonden die ons ligt", legt de coach uit.

"Ik zoek liever in het begin van het seizoen dan dat ik dat op het einde moet doen", is Hasi eerlijk, "Het dieptepunt was de wedstrijd op Oostende. Zulte is een moeilijke verplaatsing, maar dat was ons breekpunt."

Kansen afmaken

Paars-wit begon zijn overwinningsreeks op Zulte Waregem met 0-4: "Daar zijn de jongens gaan beseffen: we kunnen niet alleen kansen afdwingen, we kunnen ze ook afmaken. De prestatie tegen Tottenham heeft voor de extra boost gezorgd.

Puzzel past

Stefano Okaka en Imoh Ezekiel zijn fysiek in orde en raken ook steeds meer op elkaar afgestemd: "Bovendien zakt Okaka nu ook minder, hij blijft centraal en in de zestienmeter. Op korte tijd is hij daar voor ons heel belangrijk geworden. Kara is nu samen met Deschacht onze rots in de verdediging. Gillet en Obradovic doen het goed op de flanken. Praet heeft ook zijn niveau teruggevonden en Defour is eindelijk de patron die we van hem verwachten", aldus Hasi.

"Nu moeten we bevestigen donderdag op Kortrijk en zondag tegen Moeskroen", besluit de coach.



anderlecht-online forum