Faes: "Al veel geleerd op WK"

WOENSDAG, 28 OKTOBER 2015, 11:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Vanavond spelen de Belgische U17 hun 1/8e finale op het WK. De tegenstander is Zuid-Korea. Aanvoerder Wout Faes wil deze partij absoluut winnen. "Dan kunnen we in de kwartfinale revanche nemen tegen Frankrijk."

De jonge Duivels plaatsten zich voor de 1/8e finale als één van de vier beste derdes. "Het waren drie moeilijke wedstrijden in de eerste ronde, maar we hebben hard gewerkt om die vier punten te behalen", vertelt aanvoerder Wout Faes in La Dernière Heure.

"We hebben hier al veel geleerd. Mali was een erg sterke tegenstander. Dit was misschien de moeilijkste wedstrijd die ik ooit speelde, samen met de halve finale tegen Frankrijk op het EK. De speelstijl van Honduras lag ons beter. Tegen Ecuador wilden we de partij doodmaken voor de rust, maar we misten de kansen. Na de rust waren ze beter dan wij."

Ondanks de nederlaag gingen de Belgen toch door. "Het is natuurlijk niet aangenaam om te verliezen wanneer je doorstoot, maar we zijn blij dat we in de 1/8e finale zitten. We dromen nu van een revanche tegen Frankrijk in de kwartfinale."

Hoe dan ook, het WK is voor Faes een geweldige ervaring. "Ik zal dit nooit vergeten. Dat ik hier ben, betekent veel voor mij. Dit wil zeggen dat ik al een bepaald niveau bereikt heb, ook al moet ik nog hard werken om verder te raken. Maar dit toernooi geeft me de nodige ervaring en zorgt dat ik progressie zal boeken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.