Leya Iseka prioriteit nummer één voor Arsenal? Hu?

DONDERDAG, 29 OKTOBER 2015, 12:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Heel wat Engelse media pakken dezer dagen uit met het nieuws dat Arsenal Aaron Leya Iseka wil aantrekken … in januari. Dat de spits out is voor de rest van het seizoen, lezen we er zelden tot nooit bij. Maar als het regent in Londen, dan druppelt het in Vlaanderen.

Wie de media wat volgt, kent het wel: het begint als een klein berichtje dat wordt overgenomen en overgenomen en overgenomen tot het een eigen leven begint te leiden.
 
Alles begon met een bericht op Calciomercato van zondag. Eén zinnetje, meer was het niet: “Arsenal volgt aandachtig de prestaties van Aaron Leya Iseka, een aanvaller geboren in 1997 en eigendom van Anderlecht”. De bal ging aan het rollen. Drie dagen geleden nam The Mirror de boodschap nog gewoon over. Daarna kwamen er berichten dat Arsenal Leya Iseka al in januari wil aantrekken, nu is het volgens sommige websites zelfs zo dat Leya Iseka prioriteit nummer één is voor de Gunners in de volgende transferperiode (Daily Star). 
 
Als er al een bron gegeven wordt, is het steeds Calciomercato of Tuttomercatoweb. Dat laatste is allicht een vergissing want op Tuttomercatoweb levert de zoekopdracht ‘Leya Iseka’ een bericht uit maart als meest recente hit op. Op Calciomercato staat enkel bovenstaand stukje over Leya Iseka en Arsenal.
 
Wat verder opvalt wanneer we al deze berichten lezen: op enkele uitzonderingen na, maakt geen enkel artikel gewag van de zware knieblessure van Leya Iseka. Hoe goed sommige website hun reseach doen, blijkt onder meer uit het artikel op Caughtoffside. Daar zien we bij het artikel een foto van Nathan De Medina.

Hoeveel geloof we aan deze berichtenstroom (ga gerust zelf even naar Google) mogen hechten, laten we u zelf bepalen. Feit is dat ook de Vlaamse websites het verhaal gretig oppikken. 'Anderlecht krijgt in januari dit verrassende bod' en 'Arsenal wil Batshuayi en Leya Iseka naar Londen halen' zijn slechts twee titels. Concrete bronnen vinden we in deze artikels niet terug, men verwijst naar "de Engelse media". De artikels dus die we hierboven aanhalen en proberen onderuit te halen. 
 
Bij deze dus de boodschap: wees altijd kritisch tegenover wat je leest. Eet smakelijk!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.