Anderlecht en Genk scoren niet

ZONDAG, 6 DECEMBER 2015, 19:52 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd de bekernederlaag in Kortrijk door te spoelen. Na een best leuke wedstrijd speelde het 0-0 gelijk tegen Genk. Het mist zo de kans om, met een match minder, op twee punten van leider Gent en Club Brugge te komen.

De eerste kans van de partij was voor Najar. Zijn schot ging een metertje naast. Daarna nam Genk het commando over en Proto moest gevat tussenkomen op een kopbal van Ndidi. Halfweg de tweede helft herstelde Anderlecht het evenwicht, zonder tot veel kansen te komen. Een kopbal van Suarez was de slap om Bizot te verontrusten. Terwijl Anderlecht de bal had, kreeg Genk de kansen. Buffel stuitte op Proto, De Camargo op Najar. De 0-0  bij de rust was logisch.

De tweede helft begon rustig. Praet en De Camargo kwamen allebei net te laat om gevaarlijk te worden. Op het uur was Defour er dichtbij met een vrije trap, maar Bizot redde knap. Veel doelgevaar viel er echter niet te noteren na de pauze. Twintig minuten voor tijd was er dan toch eens opwinding. Najar neemt een aanval van Suarez en Okaka over, maar Bizot voorkomt met een geweldige reflex de 0-1.

In de slotfase gooide Hasi nog Sylla en Lukebakio in de strijd, maar veel leverde dit niet op. Al voorkwam Lukebakio met een prachtige verdedigende actie dat Tshimanga gevaarlijk kon worden. Zo bleef het 0-0, waardoor Anderlecht op plaats vier blijft in de stand.