Colazo: "Dat was puur vandalisme"

DINSDAG, 8 DECEMBER 2015, 08:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De makelaar van Matias Suarez, Cristian Colazo, was bij Nicolas Frutos toen deze laatste overvallen werd op de parking van de Cristal Arena. De daders riskeren een gevangenisstraf voor bendevorming en nachtelijke diefstal en een boete.

Colazo doet zijn relaas: "Toen Nico herkend werd, vielen 15 tot 20 man hem aan. Dat was puur vandalisme. Frutos probeerde nog de discussie aan te gaan, maar zijn vest werd afgerukt en er werden slagen uitgedeeld. Zijn belagers droegen zwarte mutsen. Frutos was echt in shock."

Excuses

Patrick Janssens, algemeen directeur bij Genk, stuurde al een brief naar Anderlecht: "Ik heb naar Herman een officiële brief gestuurd waarin wij onze excuses aanbieden aan de club en Frutos. Als club distantëren wij ons volledig van dergelijke pratijken. We verlenen dan ook onze volledige medewerking om de daders te pakken."

Ondertussen zou er zich een getuige gemeld hebben bij het Genk: "De getuige is bereid om de daders aan te duiden. We hopen dat de daders gevonden en gestraft worden maar we wachten het onderzoek af", aldus nog Janssens.

Geschokt

Anderlecht voorzitter, Roger Vanden Stock is geschokt door de gebeurtenissen: "Frutos droeg een vest van Anderlecht, maar dat mag in geen geval aanleiding of goedkeuring zijn voor dergelijk gedrag. Het was wellicht de enige wintervest die Frutos had aangezien hij nog maar net in België is aangekomen, hij wou dit zeker niet uitlokken."

Schrik

De schrik zit er in ieder geval goed in bij de voorzitter: "Wat Frutos overkomen is , versterkt mijn vrees om wedstrijden van Anderlecht op verplaatsing bij te wonen; Vooral als ik door de bezoekende supporters moet zoals op Standard en vroeger ook op Club Brugge. Zulke individuen vormen een kleine minderheid, maar spijtig genoeg zijn het gekken die veel schade kunnen berokkenen. Je mag daar geen personaliteiten meer bij in de buurt laten. Ik ben ook al moeten gaan lopen om problemen te vermijden, maar op Genk heb ik nog nooit problemen gehad."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.