Zwak Anderlecht pakt punt tegen Oostende

ZONDAG, 13 DECEMBER 2015, 22:22 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagavond 1-1 gelijkgespeeld tegen KV Oostende. Anderlecht werd bij momenten overklast door de West-Vlamingen en moest het slotkwartier met tien afwerken na een domme tweede gele kaart voor Kara Mbodj.

Anderlecht kreeg in de eerste helft letterlijk geen voet aan de grond. De bezoekers waren technisch superieur en hadden ruim zestig procent balbezit. Het enige positieve aan de eerste helft was dat paars-wit zonder tegendoelpunt de rust inging.

De tweede helft was amper op gang getrapt toen Matías Suárez de hoofdrol opeiste. Stefano Okaka legde af met de borst en de Argentijn werkte de bal enig mooi tegen de touwen: 1-0.

Anderlecht drukte even door, maar Oostende knokte zich terug in de wedstrijd. Op het uur verdienden de bezoekers een penalty na een fout van een erg bleke Fabrice N’Sakala op Fernando Canesin. Ref Lardot weigerde de bal echter op de stip te leggen.

Een kwartier voor tijd pakte Kara zijn tweede gele kaart toen hij de bal doodleuk met de hand wegtikte op de rand van de zestien. Net als Andy Najar mist hij volgend weekend de topper op het veld van Club Brugge. Tot overmaat van ramp werkte Berrier de vrije trap heerlijk voorbij Proto: 1-1.

​Besnik Hasi besloot Suárez op te offeren voor Bram Nuytinck en kreeg zo het hele publiek over zich heen. “Hasi buiten” en “anti-voetbal” rolde van de tribunes. Ook de vervanging van Dennis Praet en Stefano Okaka voor Idrissa Sylla en Dodi Lukebakio werd allerminst op gejuich onthaald.

​Ondanks een paar kansjes langs beide kanten, werd er niet meer gescoord. De paars-witte spelers werden net als bij de rust getrakteerd op boegeroep. Anderlecht moet dringend beter gaan voetballen en kan zich duidelijk niet veroorloven om zich in januari nog verder te verzwakken.