Broer Kawaya: "Andy was soms wanhopig"

MAANDAG, 18 JANUARI 2016, 17:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS Na een ontgoochelend 2015 probeert Andy Kawaya de komende maanden bij Willen II zijn carrière echt van de grond te krijgen. Andy zelf wil voorlopig niet met de pers praten, maar zijn broer Lance doet dat wel. Hij legt uit waarom Andy nood had aan een uitleenbeurt.

De voorbije maanden waren erg zwaar voor Andy, zo vertelt broer Lance in La Dernière Heure. “Anderlecht speelt twee wedstrijden per week. Elke keer maakte Andy deel uit van de kern. Hij maakte de verplaatsingen mee, de opwarmingen, om uiteindelijk niet in actie te komen. Dat maakt deel uit van het leerproces, maar is mentaal niet eenvoudig. Andy kende hierdoor moeilijke momenten.”
 
Lance neemt zelfs het woord “wanhopig” in de mond voor sommige momenten. “Iedereen vertelde hem dat hij goed was, maar hij speelde niet. Dat weegt. Zijn omgeving, zijn vrienden en familie, zelfs mensen van Anderlecht begrepen niet waarom hij zo weinig speelde. Nochtans had Hasi in de zomer beloofd dat Andy tweede keuze zou zijn op de linkervleugel na Frank Acheampong.”
 
“Teken van respect en vertrouwen”
 
En dus vroeg Kawaya om een uitleenbeurt. “Anderlecht verzette zich niet en dat beschouwen we als een teken van respect”, aldus Lance. “Bestuur en coach weten dat hij talent heeft en dat hij moet spelen om zich te ontwikkelen. Besnik Hasi wenste Andy veel succes toen hij de stage verliet om Willem II te vervoegen.”
 
Er waren ook clubs die Kawaya definitief wilden overnemen. “Oostende deed een voorstel en er waren er nog. Anderlecht verzette zich echter tegen een verkoop. Dat is een teken van vertrouwen in hem. Anderlecht stond Willem II trouwens ook geen aankoopoptie toe. Het is nog steeds Andy’s bedoeling om door te breken in het Astridpark.”
 anderlecht-online forum