Enkel Ezekiel mag nog weg

DINSDAG, 26 JANUARI 2016, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht wil deze tranferperiode nog één of twee spelers aantrekken om Besnik Hasi meer wisseloplossingen te geven. Aan uitgaande zijde plant paars-wit geen actie. Al is er één speler voor wie een vertrek wel bespreekbaar kan zijn: Imoh Ezekiel.

"Ik heb medelijden met Imoh", vertelt Herman Van Holsbeeck. "Hij is de enige speler in onze kern die teleurgesteld mag zijn. We haalden hem voor een systeem met twee spitsen, maar dat spelen we door omstandigheden niet meer. Hij blijft wel professioneel." Als er nog aanvallende versterking bijkomt, mag Ezekiel vertrekken.

Wie niet weg mag, is Idrissa Sylla. Integendeel, Anderlecht wil zijn contract met één jaar verlengen tot 2020 en verbeteren. "Sylla is een voorbeeld voor iedereen, zegt Van Holsbeeck hierover. "We willen hem niet laten vertrekken. Zelfs al is hij de speler naar wie de voorbije weken het meest vraag was."

Ibrahima Conté mag wel vertrekken, maar niet naar KV Oostende. "De raad van bestuur heeft beslist dat we geen rechtstreekse concurrenten versterken", legt Van Holsbeeck uit. "Marc Coucke is financieel wellicht sterker dan wij. Hij mag het niet plezant vinden, maar samenwerken kan enkel met een club die minder ambitie heeft dan wij." Uitleenbeurten aan Kortrijk en Lokeren wees Conté zelf af.

Tot slot is er nog Andy Najar. Hij wordt deze maanden ook gelinkt aan topclubs als Fiorentina, Sevilla, Tottenham en Arsenal. "Maar voor hem is er niets concreet", besluit Van Holsbeeck.
 



anderlecht-online forum